Ingrediente
●
Mere
5 buc
depinde de cat de mare este tava
●
Zahar
50 g
pentru sirop
●
Lichior de anason
50 ml
●
Faina de porumb fina
2 linguri
●
Scortisoara
2 lingurite
sau dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Mai intai pregatim siropul. Amestecam faina cu zaharul si turnam lichiorul, amestecam bine si apoi punem uleiul.
Pas 2
Intindem aluatul intr-o tava de cuptor, cam de 5mm de gros.
Merele cu tot cu coaja le taiem feliute nu foarte subtiri, le stropim cu un pic de suc de lamaie.
Pas 3
Asezam feliile de mar peste aluat si pudram cu multa scortisoara. Punem tava la cuptor si lasam sa se coaca pe jumatate.
Pas 4
Dupa ce sa copt un pic aluatul punem siropul uniform peste toata tarta, nu are nimica daca curge si pe langa, aluatul o sa-l absoarba pe tot [eu am mai adaugat un pic la final].
Pas 5
Cand este gata, siropul care nu a fost absorbit de aluat trebuie sa ramana ca o gelatina. De aceea nu sunt valabine cantitati, depinde mult de aluat si de marimea tavii in care se coace si apoi fiecare cu gustul lui.
Cantitate:
800 g
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
45 min
Data publicarii: