Tarta picanta cu spanac si branza (bucataria araba)

A
Tarta picanta cu spanac si branza (bucataria araba)

Sotul era mare mancator de rulouri cu spanac si branza de pe la patiserii pana a facut o indigestie de la ele. Asa m-am hotarat sa incerc sa fac ceva acasa, cat de greu putea fi chiar si pentru o incepatoare ca mine ? Prima incercare, primul succes, asa ca de data asta am testat o reteta noua, cu ceva mai multe condimente, asa cum ii place lui.

Este excelenta ca aperitiv, sau ca fel singur la micul dejun sau cina. Am mancat-o si rece si calda.

Ingrediente

Spanac congelat
400 g
se poate face si cu spanac proaspat
Branza feta
400 g
Usturoi
2 buc
catei
Ceapa alba
1 buc
Chimen
1 lingurite
Boia ardei dulce
2 lingurite
Boia ardei iute
1 lingurite
Sare,piper
1 lingurite
dupa gust, eu nu am mai pus sare
Faina alba calitate superioara
250 g
Apa
160 ml
Unt
40 g
Drojdie uscata
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Se pregatesc ingredientele. 

2

Aluat:

Se cerne faina impreuna cu drojdia intr-un castron si se toarna peste ea apa calduta. Se framanata turnand cate putin unt topit pana cand se obtine un aluat elastic si omogen. Se inveleste in folie alimentara si se pune la frigider sa se odihneasca 30 de minute.
Eu am avut niste aluat congelat ramas, dar data viitoare o sa incerc sa il fac singura.  

3

Am lasat spanacul sa se decongeleze, apoi l-am amestecat cu chimenul, boiaua, usturoiul si ceapa tocate marunt (ei, la mine nu au fost chiar marunt),si piper. Sare nu am mai adaugat pentru ca era branza destul de sarata.

4

Branza am zdrobit-o cu furculita, am pus-o peste spanac si am amestecat pana ce totul a fost ca o pasta omogena.

5

Se imparte aluatul cam 2/3 si 1/3 si se intinde in foaie subtire.

Foaia mai mare se foloseste pentru a imbraca cu el o forma, restul se pastreaza pentru capac.

Eu am avut o forma de tarta din yena pe care am uns-o cu unt inainte sa pun aluatul.

 

6

Se pune compozitia in forma si se niveleaza.

7

Se acopera cu cealalta foaie de aluat si se lipesc marginile presand cu degetele.

8

Se pune la cuptor la 190-200 grade pentru 30-35 minute.

9

Se taie felii si se serveste fierbinte, calduta sau chiar rece.

Pofta buna !

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 bucata (cam 6 portii)
Timp de preparare: 25 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 70 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)
Colectii: Placinte, Branza, Dulciuri

Comentarii

lena
Elena (lena) 16 ian 2012, 16:53

Ce buna trebuie sa fie! Multumesc de reteta!

AMV
Adriana (AMV) 16 ian 2012, 18:57

Vroiam sa te intreb, crezi ca mergea unsa cu ceva deasupra ? E foarte buna, dar ma gandesc cum sa o imbunatatesc data viitoare.

lena
Elena (lena) Adriana (AMV) 16 ian 2012, 19:15

Iese mai rumenita si frumoasa daca ungi cu un galbenus deasupra, la gust nu se schimba dar va arata poate mai bine

Gretta
Gretta 06 feb 2012, 23:13

Vai ca salivez! Spanac ....

Nota mea pentru reteta:
Cori
Cori 08 feb 2012, 22:25

Si eu fac ceva in genul asta, dar in forma de rulada si nu prea iute. Oricum combinatia de branza cu spanac e super-buna

Poza mea pentru reteta:
Cori
Cori 08 feb 2012, 22:26

Uite-o si in sectiune 

Poza mea pentru reteta: