Ingrediente
●
Lapte de vaca
600 ml
3,5% grasime
●
Pastile calciu lactic
6 buc
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pregatim laptele, calciul, o oala de inox , sita si vasul pentru scurs.
Pas 2
Laptele si pastilele de calciu se pun in oala la foc mic. Se amesteca usor pana se topesc pastilele de calciu si se alege branza de zer. Aceasta operatie dureaza in jur de 5-7 minute
Pas 3
Intr-o strecuratoare deasa de plastic sustinuta de un vas pentru zer turnam branza. Se poate turna pentru scurs si in strecuratoare de panza (asa cum facea bunica mea) insa strecuratoarea se poate curata si steriliza mai usor.
Pas 4
Lasam la scurs in jur de jumatate de ora, dar daca va grabiti puteti ajuta scurgerea zerului prin presarea usoara cu lingura de lemn peste branza.
Pas 5
Obtinem astfel cam 2 portii de branza proaspata pentru copilasii nostri.
Cantitate:
200 g
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii: