Ingrediente
●
Lapte de vacă
600 ml
3,5% grăsime
●
Pastile calciu lactic
6 buc
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pregătim laptele, calciul, o oală de inox, sita și vasul pentru scurs.
Pas 2
Laptele și pastilele de calciu se pun în oală la foc mic. Se amestecă ușor până se topesc pastilele de calciu și se alege brânza de zer. Această operație durează în jur de 5-7 minute.
Pas 3
Într-o strecurătoare deasă de plastic susținută de un vas pentru zer turnăm brânza. Se poate turna pentru scurs și în strecurătoare de pânză (așa cum făcea bunica mea) însă strecurătoarea se poate curăța și steriliza mai ușor.
Pas 4
Lăsăm la scurs în jur de jumătate de oră, dar dacă vă grăbiți puteți ajuta scurgerea zerului prin presarea ușoară cu lingura de lemn peste brânză.
Pas 5
Obținem astfel cam 2 porții de brânză proaspătă pentru copilașii noștri.
Cantitate:
200 g
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării: