Coji de portocale confiate, metoda rapida

C
Coji de portocale confiate, metoda rapida

Prin metoda clasica, fructele confiate se fac timp de cateva zile, printr-un procedeu mai anevoios. Nu am facut niciodata, tocmai din acest motiv.

Prin aceasta metoda, rapida, le aveti gata in maxim 2 ore. Mi-a iesit din prima si cu siguranta le voi mai face, doar sa gasesc niste portocale "bio", ca in privinta celor obisnuite, din piata, e o adevarata discutie daca cojile lor pot fi folosite, din cauza tratarii cu diverse substante si daca acestea ies la spalare si fierbere.

Oricum metoda confierii rapide este bine sa o stiti, am inteles ca se pot face confia si coji de pepene verde la fel, asa ca la vara o voi aplica neaparat in practica,la fel cojile de mandarine, grepfruit,doar ca ies un pic mai amare decat cele de portocala.

Cojile de portocale confiate sunt foarte gustoase , sunt dulci, aromate, au un pic de gust amar, dar si acesta e unul placut. Ce mai, mana se tot trage singura spre farfurie, ca sa mai ia cateva feliute. Sunt extraordinare in checuri si cozonaci.

Ingrediente

Coji de portocale
5 buc
adica de la 5 portocale
Zahar
500 ml
2 pahare de 250 ml
Sare
2 lingurite
Sare de lamaie
1 g
1-3 grame, dupa gust, 1 gr. e cat un varf de cutit

Pasi de urmat

1

Cojile,curatate de interior le pui intr-o cratita, bucati mari, fara sa le tai felii si fara sa le cureti de partea alba.

 

2

Adaugi deasupra 2-2,5 litri de apa rece.O aduci la fierbere, dai focul mic si fierbi 10 minute.Strecori apa printr-o sita,cojile le pui sub jet de apa rece


3

Iarasi le pui in cratita,torni apa rece,aduci la fierbere. Pui o lingurita de sare, fierbi la foc mic 10 minute.

 

Versi apa,le pui sub apa rece.


4

A treia oara, faci la fel ca a doua oara, adaugand sare.

Asa arata dupa ce le fierbi a treia oara.

Ca sa recapitulam,fierbem cojile de trei ori,cu cate 2-2,5 l. apa, cand aduci apa la fierbere, dai focul mic si mai fierbi 10 min. A2-a si a 3-a oara, adaugi cate1  lingurita de sare. Sarea este pentru a scoate amaraciunea din coji.

5

Dupa ce fierbi a 3-a oara,cojile le clatesti la fel sub apa rece, versi apa si le tai feliute de 0,5 cm latime.


6

In cratita pui 2 pahare de zahar, torni un pahar de apa clocotita,lasi sa fiarba pana ajunge la fierbere.Pui feliile de coji in sirop.


7

Fierbi pe foc mediu pana sunt fierte cu totul, aproximativ 35-45 min. Partea alba a cojilor devine aproape transparenta. Cand ramane foarte putin sirop, fierberea este gata.

La sfarsit pui sare de lamaie, dupa gust. Nu o pui toata odata, ci adaugi un varf de cutit, gusti si daca vrei putin mai acru, mai adaugi.

Dupa aceea ai 2 variante: poti sa le pui in sita, si sa lasi sa se scurga siropul,apoi sa le dai prin zahar si sa lasi sa se usuce pe hartie de copt vreo 2 ore, devin ca un fel de bomboane,

iar a 2-a varianta, este sa le pui intr-un borcan, cu tot cu sirop, si sa le mananci ca atare sau sa le adaugi in checuri, prajituri, cozonaci,etc.

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 500 grame
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Colectii: Creme diverse

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

elizagabriela
elizagabriela 08 aug 2013, 09:52

super reteta si cu adevarat rapida....

Poza mea pentru reteta:
elena niculescu
elena n (elena niculescu) 10 mai 2014, 17:21

pot face si cu cojile de la lamaie acelasi lucru?

lena
Elena (lena) elena n (elena niculescu) 10 mai 2014, 19:00

Sigur ca da, de ce nu?

elena niculescu
elena n (elena niculescu) 11 mai 2014, 23:01

ma gandeam ca poate ies amare......... multumesc pt raspuns si pt toate retetele minunate pe care le gasesc pe blog. tot ce am facut pana acum au iesit foarte bine ( avand in vedere ca sunt incepatoare in ale bucatariei). 

LidiaOtiliaDanilof574
Lidia Otilia Danilof (LidiaOtiliaDanilof574) elena n (elena niculescu) 15 apr 2018, 20:52

In Sanda Marin ca şi în Sevastos, cărţi de bucate renumite, cojile de portocală pentru dulceaţă se ţin în apă rece, schimbată după timpul care-l avem, de pe o zi pe alta. Chiar portocalele ce nu sunt bio, din întrebările puse unor chimişti, se pot spăla cu apă caldă bine, apoi cu apă rece, sub jet. Se taie, de regulă, în felii subţiri sau cubuleţe, se pun la fiert în siropul fierbinte, după cum avem cantitatea de coji, se scurge siropul rămas (cât mai puţin să fie), se scurg întâi pe o sită apoi se dau prin zahăr  tos şi se lasă pe un platou la uscat. Nu cred că este nevoie de mare inginerie pentru aşa ceva. Cojile confiate, de portocală sau lămâie se pot folosi după uscare prin păstrare în cutii aşezate pe hârtie de copt, mult timp, dacă nu stau în mediu umed sau lângă alte alimente neprotejate. Succes.