Prin metoda clasica, fructele confiate se fac timp de cateva zile, printr-un procedeu mai anevoios. Nu am facut niciodata, tocmai din acest motiv.
Prin aceasta metoda, rapida, le aveti gata in maxim 2 ore. Mi-a iesit din prima si cu siguranta le voi mai face, doar sa gasesc niste portocale "bio", ca in privinta celor obisnuite, din piata, e o adevarata discutie daca cojile lor pot fi folosite, din cauza tratarii cu diverse substante si daca acestea ies la spalare si fierbere.
Oricum metoda confierii rapide este bine sa o stiti, am inteles ca se pot face confia si coji de pepene verde la fel, asa ca la vara o voi aplica neaparat in practica,la fel cojile de mandarine, grepfruit,doar ca ies un pic mai amare decat cele de portocala.
Cojile de portocale confiate sunt foarte gustoase , sunt dulci, aromate, au un pic de gust amar, dar si acesta e unul placut. Ce mai, mana se tot trage singura spre farfurie, ca sa mai ia cateva feliute. Sunt extraordinare in checuri si cozonaci.