Ingrediente
●
Rosii uscate
175 g
sai 1 ardei rosu
●
Ulei de masline
2 linguri
●
Patrunjel verde
1 buc
1 legatura
●
Nucsoara
0.5 lingurite
optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Spanacul se opareste in apa cu sare, apoi se scurge bine.
Intr-un bol faramitam branza cu o furculita.
Pas 2
Se adauga 2 linguri de smantana si untul topit.
Pas 3
Se adauga pe rand si ouale, amestecand ca sa se incorporeze.
Pas 4
Maslinele se feliaza si se adauga.
Pas 5
Rosiile uscate se taie felii subtiri.
Eu desi aveam suficiente, mi-a fost greu sa cobor in pivnita asa ca am adaugat 1 ardei rosu taiat bucatele.
Pas 6
Spanacul se taie/toaca marunt si se adauga peste branza.
Pas 7
Verdeata se toaca marunt.
Acum mai puteti adauga putina vegeta si nucsoara.
Pas 8
Se ia o forma rotunda cu diametrul de 23 cm, cu inel si se unge cu ulei. Se pun cate 2 foi de placinta odata de 3 ori, unse cu ulei. Cu jumatate de foaie sa acopere fundul tavii, iar restul sa se rasfranga in afara.
Pas 9
Se aseaza in directii diferite.
Pas 10
Deci la baza vor fi 6 foi.
Pas 11
Asezam umplutura de branza cu spanac.
Pas 12
Si acoperim cu foile rasfrante. Pe ultimele foi le lasam putin in sus, incretite ca vor arata bine dupa coacere.
Cu o pensula le ungem cu ulei ca sa nu se lipeasca intre ele.
Pas 13
Bagam placinta in cuptorul preincins pentru 40 minute.
Pas 14
Este foarte buna servita langa o salata sau tzatziki.
Pofta buna.
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii: