Placinta cu feta, spanac si rosii uscate

M
Placinta cu feta, spanac si rosii uscate

Placinta cu spanac si feta, este una din placintele traditionale ale grecilor, dar la fel de buna este si pe mesele noastre. Placintele au marele avantaj ca se pot umple cu ce ne trece prin cap, de la ierburi la ciuperci, branza sau carne.

Ingrediente

Foi de placinta
6 buc
Spanac
500 g
Branza feta
300 g
Masline verzi
60 g
Rosii uscate
175 g
sai 1 ardei rosu
Smantana
2 linguri
Oua
5 buc
Unt
50 g
Ulei de masline
2 linguri
Vegeta
1 lingurita
Patrunjel verde
1 buc
1 legatura
Nucsoara
0.5 lingurite
optional

Pasi de urmat

1

Spanacul se opareste in apa cu sare, apoi se scurge bine.

Intr-un bol faramitam branza cu o furculita.

2

Se adauga 2 linguri de smantana si untul topit.

 

3

Se adauga pe rand si ouale, amestecand ca sa se incorporeze.

4

Maslinele se feliaza si se adauga.

5

Rosiile uscate se taie felii subtiri.
Eu desi aveam suficiente, mi-a fost greu sa cobor in pivnita asa ca am adaugat 1 ardei rosu taiat bucatele.

6

Spanacul se taie/toaca marunt si se adauga peste branza.

7

Verdeata se toaca marunt.
Acum mai puteti adauga putina vegeta si nucsoara.

8

Se ia o forma rotunda cu diametrul de 23 cm, cu inel si se unge cu ulei. Se pun cate 2 foi de placinta odata de 3 ori, unse cu ulei. Cu jumatate de foaie sa acopere fundul tavii, iar restul sa se rasfranga in afara.

9

Se aseaza in directii diferite.

10

Deci la baza vor fi 6 foi.

11

Asezam umplutura de branza cu spanac.

12

Si acoperim cu foile rasfrante. Pe ultimele foi le lasam putin in sus, incretite ca vor arata bine dupa coacere.
Cu o pensula le ungem cu ulei ca sa nu se lipeasca intre ele.

13

Bagam placinta in cuptorul preincins pentru 40 minute.

14

Este foarte buna servita langa o salata sau tzatziki.
Pofta buna.

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Colectii: Placinte, Dulciuri

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !