Tort de cremă de zahăr ars

Tort de cremă de zahăr ars

Azi am musafiri, și cum am aflat tot azi, m-am gândit să fac ceva dulce, ușor de făcut și să poată fi mâncat diseară. Nu mai făcusem de multă vreme acest tortuleț. Nouă ne place foarte mult.

Ingrediente

Ouă
12 buc
   
Zahăr
18 linguri
   
Lapte
1 l
   
Făină albă
4 linguri
   
Praf de copt
1 lingurita
   
Esență de vanilie
2 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Pregătim ingredientele.

Tort de cremă de zahăr ars - Pas 1
Pas 2

În oala care intră la cuptor punem 6 linguri de zahăr și le caramelizăm. După caramelizare, întindem repede pe pereții oalei și lăsăm la rece.

Tort de cremă de zahăr ars - Pas 2
Pas 3

Batem 8 ouă bine, adăugăm 8 linguri de zahăr și mixăm bine până se topește zahărul, mai punem o esență de vanilie și laptele. Amestecăm bine și turnăm peste caramelul întărit.

Tort de cremă de zahăr ars - Pas 3
Pas 4

Blatul: separăm 4 ouă, batem albușul spumă tare, adăugăm 4 linguri de zahăr, gălbenușurile, esența de vanilie, 4 linguri de făină și praful de copt. Mixăm bine și turnăm peste compoziția din oală.

Tort de cremă de zahăr ars - Pas 4
Pas 5

Așa arată înainte de a fi băgat la cuptor. Cuptorul îl încălzim 5 minute și apoi punem compoziția.

Lăsăm la cuptor, la foc mic, până se desprinde blatul de pe marginile oalei.

Tort de cremă de zahăr ars - Pas 5
Pas 6

După ce este gata, mai lăsăm în oală 10 minute și apoi îl răsturnăm pe o farfurie. Se poate îmbrăca în frișcă sau în ciocolată. Eu l-am lăsat așa.

Tort de cremă de zahăr ars - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 8 buc
Timp de preparare: 50 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (5 voturi)
Colecții: Torturi, Dulciuri

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 34

Carmen Silvia
Carmen Silvia 30 Nov 2015, 12:08

o reteta minunata ! am facut jumatate din cantitate, nu stiam daca incape in oala mea care o pot baga la cuptor . Repetam cu siguranta !

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 28 Mar 2015, 20:56

150grade, cam 1 ora.

ionelia90
ionelia90 28 Mar 2015, 20:54

la cate grade trebuie lasat si cat timp

diasele
diasele 28 Nov 2014, 13:14

hehe....l-a facut azi si a iesit super ...l-am lasat 50 min in cuptor la foc mic...f bun..urmeaza sa il decorez cu frisca cand e racit complet

Poza mea pentru rețetă:
diasele
diasele 28 Nov 2014, 12:18

hellooo.........cine imi zice cat trebuie lasat in cuptor tortul?(50min)

adrianamo
adrianamo 19 Jul 2011, 18:09

as vrea sa-l fac maine,daca e prin zona cineva care l-a facut sa-mi raspunda...:),mersi...

Nota mea pentru rețetă:
cuta
cuta 22 Jun 2011, 15:31

ARATA FOARTE BINE SI CRED CA E SI DELICIOASA. EU AM FACUT DAR FARA BLAT, NUMAI CREMA. AM SA INCERC SI ASA . MULTUMIM MULT.

Nota mea pentru rețetă:
roxycorina19
roxy (roxycorina19) 16 Jun 2011, 12:32

Astazi  am facut si  eu  tortul  si  arata minunat   deabea astept sa  vad ce gust  are desi sunt sigura ca este la fel de bun  ca toate celelalte retete de pe siteul asta multumesc mult pentru  timpul acordat pentru   toate retetele ce le impartiti cu  noi.

Nota mea pentru rețetă:
Karen
Karen 16 Jun 2011, 02:21

Super fain!!! Am pus la cuptor crema de zahar ars ca nu era tortul asta si acum cand astept sa se coaca crema ,,frunzarind,,,pe aici il vad!!! data viitoare(sambata) sigur il fac.Am mancat la cineva si mi-a placut tare mult ,sper sa imi iasa .Oricum crema de zahar ars de la Lena imi da emotii....am facut-o cu rom :) sa vad si eu ,,minunea,, ca mie tot cu vanilie mi se parea mai potrivit tot ce e cu lapte....

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 12 Jun 2011, 08:00

Foarte tare Lavi! De foarte mult timp caut o reteta buna si uite ca a venit. Merci mult!

Arată toate comentariile