Ingrediente
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Esență de vanilie
2 buc
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
În oala care intră la cuptor punem 6 linguri de zahăr și le caramelizăm. După caramelizare, întindem repede pe pereții oalei și lăsăm la rece.
Pas 3
Batem 8 ouă bine, adăugăm 8 linguri de zahăr și mixăm bine până se topește zahărul, mai punem o esență de vanilie și laptele. Amestecăm bine și turnăm peste caramelul întărit.
Pas 4
Blatul: separăm 4 ouă, batem albușul spumă tare, adăugăm 4 linguri de zahăr, gălbenușurile, esența de vanilie, 4 linguri de făină și praful de copt. Mixăm bine și turnăm peste compoziția din oală.
Pas 5
Așa arată înainte de a fi băgat la cuptor. Cuptorul îl încălzim 5 minute și apoi punem compoziția.
Lăsăm la cuptor, la foc mic, până se desprinde blatul de pe marginile oalei.
Pas 6
După ce este gata, mai lăsăm în oală 10 minute și apoi îl răsturnăm pe o farfurie. Se poate îmbrăca în frișcă sau în ciocolată. Eu l-am lăsat așa.
Cantitate:
8 buc
Timp de preparare:
50 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (5 voturi)