Ingrediente
●
Făină
1 pahar
eu am folosit o cană normală de ceai
●
Zahăr
1 pahar
tot o cană
●
Ulei
1 pahar
aici o ceșcuță
●
Lămâie
1 buc
sucul de la ea
●
Zahăr pudră
3 lingurite
pentru decor
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 2
Separăm albușurile de gălbenușuri.
Pas 3
Stoarcem zeama/sucul de la lămâie într-o căniță.
Pas 4
Batem spumă albușurile de ou. Eu am folosit un tel.
Pas 5
Adăugăm zahărul (în 3-4 ture) peste albușurile bătute, amestecând mereu de jos în sus.
Pas 6
La albușurile cu zahăr adăugăm gălbenușurile, pe rând, continuând să amestecăm.
Pas 7
Ne-au rămas făina, zeama de la lămâie și uleiul. Toate acestea se adaugă treptat (în 5-6 ture), până se termină. Folosim același tel pentru a încorpora aceste trei ingrediente.
Pas 8
Pornim cuptorul la foc mediu (al meu are 3 trepte, eu am pus cam pe la 1,5). Așa arată compoziția finală.
Pas 9
Ungem cu puțin ulei o tavă de chec și turnăm aici toată compoziția. Băgăm la cuptor la foc mediu pentru 40-45 minute (se poate verifica dacă e gata după 35 minute prin „testul cu scobitoarea”)
Pas 10
Scoatem tava cu chec din cuptor și lăsăm 5 minute să se odihnească (de parcă el ar fi cel obosit :D). Nu vă speriați dacă e puțin moale pe mijloc, acolo unde s-a crăpat.
Pas 11
Pentru a-l scoate din tavă, eu am folosit un cuțit cu care am făcut un „contur” între pereții checului și cei ai tăvii, apoi l-am răsturnat pe o hârtie/prosop și imediat l-am întors „în picioare”. L-am ornat cu zahăr pudră.
Pas 12
Iată și feliuțele pentru dvs.! Poftă bună!
Cantitate:
1 buc
(15-17 felii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
65 min
Data publicării: