Ingrediente
●
Faina
2 buc
2 căni/pahare
●
Zahar
1 buc
aceeași cană/pahar
●
Ulei
1 buc
o jumătate cană/pahar
●
Lapte
1 buc
o jumătate cană/pahar
●
Praf de copt
1 buc
1 pliculeț
●
Cacao
2 linguri
pentru efectul marmotat
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 3
Adăugăm și laptele și uleiul; continuăm să mixăm.
Pas 4
Urmează făina cernută și amestecată cu praful de copt. Atenție: făina diferă de la un producător la altul! Nu puneți de la început 2 căni/pahare pline. Umpleți-le 3 sferturi și mai adăugați apoi, până veți obține un aluat de consistența unei smântâni mai groase.
Pas 5
Turnăm compoziție într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt. Nu turnăm de la început toată compoziția; lăsăm puțin și pentru partea maro/neagră a checului.
Pas 6
Punem cele 2 linguri de cacao peste cantitatea puțină de aluat din vas, apoi turnăm aluatul cu cacao peste cel din tavă, în mijlocul acesteia.
Pas 7
Băgăm tava la cuptor pentru 35-40 de minute, primele 15-20 min la foc mai tare (180 grade), apoi îl reducem la 170 grade (foc potrivit). Eu l-am ținut vreo 50 de minute, poate mai bine de atât, dar puteți face testul cu scobitoarea.
Pas 8
Îl lăsăm să se răcorească puțin, după care îl scoatem frumușel din tavă. Se ornează cu zahăr pudră.
Pas 9
Iată și o feliuță. Poftă bună!
Cantitate:
18 buc
(15-20 felii)
Timp de preparare:
55 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
65 min
Data publicarii:
Nota:
5 (6 voturi)