Chec Bounty

Chec Bounty

Un deliciu pentru iubitorii de nucă de cocos! Un chec pufos și dulce, sigur îndrăgit de către copii.

Ingrediente

Unt
250 g
eu am pus margarină
Oua
5 buc
mici
Faina
400 g
Zahar
200 g
Lapte
125 ml
125-150 ml
Zahar vanilat
2 buc
2 pliculețe
Praf de copt
2 lingurite
Batoane bounty
8 buc
mici
Ciocolata cu lapte
250 g
pentru ornat
Fulgi de nuca de cocos
100 g
pentru ornat

Pasi de urmat

1

Pregătim ingredientele.


2

Încingem cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Tăiem în bucățele untul ținut în prealabil la temperatura camerei.Puneți-l alături de zahar (și de cel vanilat) într-un castron și bateți-le spumă cu mixerul.

 

3

Adăugăm treptat ouăle,cu atenție însă, fiecare ou trebuie să fie bine încorporat înainte de adăugarea următorului, altfel checul nu va crește frumos.

4

Amestecăm făina cu praful de copt, apoi le cernem. Le adăugăm spumei de ouă și amestecăm bine.

5

Punem și laptele.


6

Ungem o formă de chec cu unt/margarină și o tapetăm (doar fundul) cu hârtie de copt pusă în două straturi (o tăiați în așa fel încât să "îmbrace" perfect baza).

7

Turnăm în formă jumătate din cantitatea de aluat. Așezăm la o distanță egală bucățile de ciocolată Bounty. (eu am avut numai 5 în loc de 8. Cele 8 trebuie puse lipite, înlănțuite, ca și cum ar forma 2 șine de tren :D)

8

Turnăm deasupra cealaltă jumătate de aluat.


9

Băgăm în cuptorul încălzit tava cu chec pentru cca. 50 de minute.


10

Când este gata, îl scoatem din cuptor și îl lăsăm să se răcească. După aceea, îl răsturnăm cu atenție pe un grătar de bucătărie (eu pe tocător) și dezlipim hârtia de copt.

11

Urmează ornarea checului. Topim ciocolata la bain-marie sau microunde și turnăm glazura peste chec.

12

Deasupra presărăm nuca de cocos.

13

Feliem și servim cu mare poftă!


Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 14 buc (felii)
Timp de preparare: 50 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 80 min
Data publicarii:
Colectii: Chec-uri, Dulciuri

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !