Ingrediente
●
Unt
250 g
eu am pus margarină
●
Lapte
125 ml
125-150 ml
●
Zahar vanilat
2 buc
2 pliculețe
●
Praf de copt
2 lingurite
●
Batoane bounty
8 buc
mici
●
Ciocolata cu lapte
250 g
pentru ornat
●
Fulgi de nuca de cocos
100 g
pentru ornat
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 2
Încingem cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Tăiem în bucățele untul ținut în prealabil la temperatura camerei.Puneți-l alături de zahar (și de cel vanilat) într-un castron și bateți-le spumă cu mixerul.
Pas 3
Adăugăm treptat ouăle,cu atenție însă, fiecare ou trebuie să fie bine încorporat înainte de adăugarea următorului, altfel checul nu va crește frumos.
Pas 4
Amestecăm făina cu praful de copt, apoi le cernem. Le adăugăm spumei de ouă și amestecăm bine.
Pas 6
Ungem o formă de chec cu unt/margarină și o tapetăm (doar fundul) cu hârtie de copt pusă în două straturi (o tăiați în așa fel încât să "îmbrace" perfect baza).
Pas 7
Turnăm în formă jumătate din cantitatea de aluat. Așezăm la o distanță egală bucățile de ciocolată Bounty. (eu am avut numai 5 în loc de 8. Cele 8 trebuie puse lipite, înlănțuite, ca și cum ar forma 2 șine de tren :D)
Pas 8
Turnăm deasupra cealaltă jumătate de aluat.
Pas 9
Băgăm în cuptorul încălzit tava cu chec pentru cca. 50 de minute.
Pas 10
Când este gata, îl scoatem din cuptor și îl lăsăm să se răcească. După aceea, îl răsturnăm cu atenție pe un grătar de bucătărie (eu pe tocător) și dezlipim hârtia de copt.
Pas 11
Urmează ornarea checului. Topim ciocolata la bain-marie sau microunde și turnăm glazura peste chec.
Pas 12
Deasupra presărăm nuca de cocos.
Pas 13
Feliem și servim cu mare poftă!
Cantitate:
14 buc
(felii)
Timp de preparare:
50 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
80 min
Data publicarii: