Ingrediente
●
Coajă de portocală
2 buc
de la 2 portocale
●
Zahăr vanilat
1 buc
1 plic
●
Budincă de vanilie
1 buc
●
Amidon alimentar
2 linguri
puteți folosi în locul budincii de mai sus
●
Suc de portocală
400 ml
proaspăt stors, dar în acest caz, îl folosiți deîndată, ca să nu vă iasă jeleul amar, sau suc la cutie, dar micșorați cantitatea de zahăr
●
Zahăr
3 linguri
pentru jeleu
●
Coajă de portocală confiata
50 g
după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Prepară mai întâi jeleul de portocale:
Pui sucul pe foc cu cele 3 linguri de zahăr
Pas 3
Când începe să fiarbă, adaugi și coaja confiata, dacă vrei. Lași până se îngroașă compoziția și dai la răcit.
Pas 4
Prepari aluatul:
Ouăle, zahărul, zahărul vanilat și coaja rasă de portocală se mixează până se obține o cremă consistentă
Pas 5
Se adaugă untul topit, smântâna, făina și praful de copt
Pas 6
Ungi cu ulei și tapetezi cu făină formele de brioșe. Pui în fiecare formă câte o lingură de aluat, apoi deasupra o lingură de jeleu, adâncind-o în aluat. Acoperi cu restul de aluat.
Coci în cuptorul preîncins, la 180 de grade, cam 20 de min., până se rumenesc.
Pas 7
Jeleul rămas îl poți pune în șprițul de patiserie și poți orna brioșele. Eu le-am lăsat așa pentru că trebuiau transportate. Încă o poză cu secțiunea.
Cantitate:
15 buc
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării: