Brioșe cu jeleu de portocală sau orange-muffins

C
Brioșe cu jeleu de portocală sau orange-muffins

Este o rețetă foarte gustoasă și foarte potrivită pentru zilele geroase de iarnă. Aceste brioșe te îmbie cu aroma și cu miezul lor dulce de portocală. Poftă bună!

Ingrediente

Ouă
3 buc
   
Zahăr
150 g
   
Unt
40 g
   
Făină
300 g
   
Smântână
200 ml
   
Coajă de portocală
2 buc
de la 2 portocale
Zahăr vanilat
1 buc
1 plic
Budincă de vanilie
1 buc
   
Amidon alimentar
2 linguri
puteți folosi în locul budincii de mai sus
Suc de portocală
400 ml
proaspăt stors, dar în acest caz, îl folosiți deîndată, ca să nu vă iasă jeleul amar, sau suc la cutie, dar micșorați cantitatea de zahăr
Zahăr
3 linguri
pentru jeleu
Coajă de portocală confiata
50 g
după gust

Pași de urmat

Pas 1

Prepară mai întâi jeleul de portocale:

Pui sucul pe foc cu cele 3 linguri de zahăr

Brioșe cu jeleu de portocală sau orange-muffins - Pas 1
Pas 3

Când începe să fiarbă, adaugi și coaja confiata, dacă vrei. Lași până se îngroașă compoziția și dai la răcit.


Brioșe cu jeleu de portocală sau orange-muffins - Pas 3
Pas 4

Prepari aluatul:

Ouăle, zahărul, zahărul vanilat și coaja rasă de portocală se mixează până se obține o cremă consistentă

Brioșe cu jeleu de portocală sau orange-muffins - Pas 4
Pas 5

Se adaugă untul topit, smântâna, făina și praful de copt


Brioșe cu jeleu de portocală sau orange-muffins - Pas 5
Pas 6

Ungi cu ulei și tapetezi cu făină formele de brioșe. Pui în fiecare formă câte o lingură de aluat, apoi deasupra o lingură de jeleu, adâncind-o în aluat. Acoperi cu restul de aluat.

Coci în cuptorul preîncins, la 180 de grade, cam 20 de min., până se rumenesc.

Brioșe cu jeleu de portocală sau orange-muffins - Pas 6
Pas 7

Jeleul rămas îl poți pune în șprițul de patiserie și poți orna brioșele. Eu le-am lăsat așa pentru că trebuiau transportate. Încă o poză cu secțiunea.


Brioșe cu jeleu de portocală sau orange-muffins - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 15 buc
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Colecții: Dulciuri

S-ar putea să-ți mai placă

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

soni
soni 18 Feb 2013, 14:58

Presupun ca  amidonul se pune la jeleu. Si praf de copt ce cantitate? Eu am pus un plic. Au iesit bune, au trecut cat ai clipi.