Ingrediente
●
Coaja de portocala
2 buc
de la 2 portocale
●
Zahar vanilat
1 buc
1 plic
●
Budinca de vanilie
1 buc
●
Amidon alimentar
2 linguri
puteti folosi in locul budincii de mai sus
●
Suc de portocala
400 ml
proaspat stors, dar in acest caz, il folositi deindata, ca sa nu va iasa jeleul amar, sau suc la cutie, dar micsorati cantitatea de zahar
●
Zahar
3 linguri
pentru jeleu
●
Coaja de portocala confiata
50 g
dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Prepara mai intai jeleul de portocale:
Pui sucul pe foc cu cele 3 linguri de zahar
Pas 3
Cand incepe sa fiarba, adaugi si coaja confiata, daca vrei.Lasi pana se ingroasa compozitia si dai la racit.
Pas 4
Prepari aluatul:
Ouale, zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de portocala se mixxeaza pana se obtine o crema consistenta
Pas 5
Se adauga untul topit,smantana,faina si praful de copt
Pas 6
Ungi cu ulei si tapetezi cu faina formele de briose..Pui in fiecare forma cate o lingura de aluat, apoi deasupra o lingura de jeleu, adancind-o in aluat. Acoperi cu restul de aluat.
Coci in cuptorul preincins, la 180 grade, cam 20 de min., pana se rumenesc.
Pas 7
Jeleul ramas il poti pune in spritul de patiserie si poti orna briosele.Eu le-am lasat asa pentru ca trebuiau transportate. Inca o poza cu sectiunea
Cantitate:
15 buc
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii: