Briose cu jeleu de portocala sau orange-muffins

C
Briose cu jeleu de portocala sau orange-muffins

Este o reteta foarte gustoasa si foarte potrivita pentru zilele geroase de iarna. Aceste briose te imbie cu aroma si cu miezul lor dulce de portocala. Pofta buna !

Ingrediente

Oua
3 buc
Zahar
150 g
Unt
40 g
Faina
300 g
Smantana
200 ml
Coaja de portocala
2 buc
de la 2 portocale
Zahar vanilat
1 buc
1 plic
Budinca de vanilie
1 buc
Amidon alimentar
2 linguri
puteti folosi in locul budincii de mai sus
Suc de portocala
400 ml
proaspat stors, dar in acest caz, il folositi deindata, ca sa nu va iasa jeleul amar, sau suc la cutie, dar micsorati cantitatea de zahar
Zahar
3 linguri
pentru jeleu
Coaja de portocala confiata
50 g
dupa gust

Pasi de urmat

Pas 1

Prepara  mai intai jeleul de portocale:

Pui sucul pe foc cu cele 3 linguri de zahar

Briose cu jeleu de portocala sau orange-muffins - Pas 1
Pas 3

Cand incepe sa fiarba, adaugi si coaja confiata, daca vrei.Lasi pana se ingroasa compozitia si dai la racit.


Briose cu jeleu de portocala sau orange-muffins - Pas 3
Pas 4

Prepari aluatul:

Ouale, zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de portocala se mixxeaza pana se obtine o crema consistenta

Briose cu jeleu de portocala sau orange-muffins - Pas 4
Pas 5

Se adauga untul topit,smantana,faina si praful de copt


Briose cu jeleu de portocala sau orange-muffins - Pas 5
Pas 6

Ungi cu ulei si tapetezi cu faina formele de briose..Pui in fiecare forma cate o lingura de aluat, apoi deasupra o lingura de jeleu, adancind-o in aluat. Acoperi cu restul de aluat.

Coci in cuptorul preincins, la 180 grade, cam 20 de min., pana se rumenesc.

Briose cu jeleu de portocala sau orange-muffins - Pas 6
Pas 7

Jeleul ramas il poti pune in spritul  de patiserie si poti orna briosele.Eu le-am lasat asa pentru ca trebuiau transportate. Inca o poza cu sectiunea


Briose cu jeleu de portocala sau orange-muffins - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 15 buc
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Colectii: Dulciuri

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

soni
soni 18 Feb 2013, 14:58

Presupun ca  amidonul se pune la jeleu. Si praf de copt ce cantitate? Eu am pus un plic. Au iesit bune, au trecut cat ai clipi.