Cosulete (minitarte) cu lapte condensat si nuci

C
Cosulete (minitarte) cu lapte condensat si nuci

Niste prajiturele foarte gustoase, care s-au evaporat sub motto-ul "acu sunt, acu nu mai sunt". Nu sunt deloc greu de facut, chiar daca poate parea, dar sunt foarte-foarte bune.

Daca nu aveti lapte condensat, le puteti umple cu crema de vanilie sau de ciocolata, eventual si cu visine, cred ca ar fi la fel de gustoase.

Ingrediente

Faina
250 g
poate un pic mai mult
Unt
100 g
Zahar
80 g
de preferat, zahar pudra
Oua
1 buc
Bicarbonat de sodiu
3 g
un varf de lingura, stins cu otet
Lapte condensat
1 buc
o cutie de 380 gr,daca aveti lapte condensat prefiert, il folositi ca atare, daca aveti lapte condensat simplu, il fierbeti, in prealabil, 2 ore, intr-o cratita cu apa multa si neaparat sa-l lasati sa se raceasca, inainte de a-l deschide
Miez de nuca
200 g

Pasi de urmat

1

In faina ( nu pui la inceput toata cantitatea, ci numai vreo 200 gr., mai adaugi cand framanti aluatul, daca e nevoie), pui untul, la temperatura camerei, taiat bucatele. Faramitezi cat mai bine ca sa nu fie cocoloase.


2

 Adaugi oul batut cu furculita, zaharul, bicarbonatul stins cu otet. Amesteci. Formezi aluatul.Daca e foarte moale, mai adaugi faina, cat sa-ti iasa un aluat pe care sa-l poti intinde.


3

Intinzi o foaie de aluat, nu e nimic daca se mai rupe, il poti "petici" chiar si in tavitele de minitarte, nici nu se observa in produsul final. Tai cu formele de minitarte, intoarse invers.


4

Le asezi in forme, fara a le unge pe acestea cu ulei ( se desprind foarte usor). Deasupra pui bucatele de folie de aluminiu, pe care pui cateva bobe de fasole, pentru a nu se umfla la coacere

 

5

Le lasi in cuptor, la temperatura medie,pana se rumenesc usor.


6

Intre timp,prepar crema: laptele condensat fiert il amesteci cu miez de nuca maruntit. Eu am avut lapte condensat cumparat gata  fiert , dar ,probabil ca a fost fiert prea mult, era prea caramelizat. Alta data l-am fiert eu si a fost  mai gustos.

7

Umpleti cosuletele cu crema si presarati deasupra nuca tocata.


 

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 20 bucati
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 40 min
Data publicarii:
Colectii: Dulciuri

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !