Ingrediente
●
Faina
250 g
poate un pic mai mult
●
Zahar
80 g
de preferat, zahar pudra
●
Bicarbonat de sodiu
3 g
un varf de lingura, stins cu otet
●
Lapte condensat
1 buc
o cutie de 380 gr,daca aveti lapte condensat prefiert, il folositi ca atare, daca aveti lapte condensat simplu, il fierbeti, in prealabil, 2 ore, intr-o cratita cu apa multa si neaparat sa-l lasati sa se raceasca, inainte de a-l deschide
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
In faina ( nu pui la inceput toata cantitatea, ci numai vreo 200 gr., mai adaugi cand framanti aluatul, daca e nevoie), pui untul, la temperatura camerei, taiat bucatele. Faramitezi cat mai bine ca sa nu fie cocoloase.
Pas 2
Adaugi oul batut cu furculita, zaharul, bicarbonatul stins cu otet. Amesteci. Formezi aluatul.Daca e foarte moale, mai adaugi faina, cat sa-ti iasa un aluat pe care sa-l poti intinde.
Pas 3
Intinzi o foaie de aluat, nu e nimic daca se mai rupe, il poti "petici" chiar si in tavitele de minitarte, nici nu se observa in produsul final. Tai cu formele de minitarte, intoarse invers.
Pas 4
Le asezi in forme, fara a le unge pe acestea cu ulei ( se desprind foarte usor). Deasupra pui bucatele de folie de aluminiu, pe care pui cateva bobe de fasole, pentru a nu se umfla la coacere
Pas 5
Le lasi in cuptor, la temperatura medie,pana se rumenesc usor.
Pas 6
Intre timp,prepar crema: laptele condensat fiert il amesteci cu miez de nuca maruntit. Eu am avut lapte condensat cumparat gata fiert , dar ,probabil ca a fost fiert prea mult, era prea caramelizat. Alta data l-am fiert eu si a fost mai gustos.
Pas 7
Umpleti cosuletele cu crema si presarati deasupra nuca tocata.
Cantitate:
20 buc
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
40 min
Data publicarii: