Cus cus cu ciuperci

M
Cus cus cu ciuperci

Pentru cus cus am gasit reteta chiar aici pe site si am adaugat la ea cateva mici modificari :)

Ingrediente

Cus cus
100 g
Apa
100 ml
Sare
1 lingurite
dupa gust!
Ulei de masline
1 linguri
Praf de curry
1 linguri
Ciuperci albe proaspete
500 g
Ceapa
1 buc
Ardei gras rosu
1 buc
Sos de rosii
3 linguri

Pasi de urmat

1

Cus cus-ul se fierbe in proportie de 1:1 cu apa. Deci o unitate apa, si una de cus cus.

 

2

Puneti la fiert 1 pahar de apa, In aceasta apa puneti sarea, uleiul si curry.

3

Cand incepe sa fiarba apa, puneti cus cus-ul, amestecati si stingeti focul. Lasati 10 min sa se umfle bine.

4

Rupem coditele de la ciuperci. Le tocam cat mai marunt, iar palarioarele le taiem cat mai subtire.

5

Ardeiul il tocam cubulete mici, la fel si ceapa.

6

Inabusim ceapa si ardeiul gras in ulei. 

7

Cand s-au inmuiat adaugam ciupercile. Acoperim oala cu un capac si lasam sa se inmuaie ciupercile si apoi sa se evapore lichidul pe care l-au lasat. Adaugam si cateva linguri piure de rosii. Potrivim de sare si piper.

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 100 grame (cus cus)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 45 min
Data publicarii:

Comentarii

tiki
tiki 01 aug 2015, 07:53

Reteta aceasta nu e gata.  Fierbem cus-cusul.Ok. Il lasam.Ne ocupam de celelalte. Ceapa,ardei, ciuperci.....lasam sa se evapore apa de la ciuperci. Potrivim de sare. GATA. Cus-cusul unde ?. Aa,acolo lasat deoparte....Probabil se amestecca si se mai lasa......ceva minute. Fiecare face cum crede.