Cornuri moi și pufoase
reteta postata de Nina-Andreea
În seara asta am făcut niște cornuri. Pufoase. Cu ciocolată. Am găsit rețeta pe un site ce-l frecventez din când în când. Cu unele modificări (în special la timpul de coacere), am respectat rețeta de acolo. Se pot face și sărate, depinde ce alegeți ca umplutură (Nutella, gem, marmeladă, brânză, nucă, rahat, mac, mere, etc.)
Ingrediente
●
Drojdie uscata
7 g
sau 25 g drojdie proaspătă
●
Miere de albine
2 linguri
sau 3-4 linguri de zahăr, dizolvat în laptele din rețetă
●
Unt
25 g
moale, la temperatura camerei
●
Galbenus de ou
1 buc
pentru uns
●
Lapte
2 lingurite
pentru uns
●
Umplutura
16 lingurite
gem, Nutella
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 2
Pregătim maiaua: punem drojdia într-un pahar peste 2 linguri de apă caldă, amestecăm bine, presărăm puțină făină peste ea și o lăsăm la crescut într-un loc ferit cald și ferit de curenți de aer, vreme de 15 minute.
Pas 3
După 5-10 min, încălzim puțin laptele și topim acolo untul (după ce am luat laptele de pe foc).
Pas 4
Într-un vas mare, punem făina, mierea, sarea, amestecul de lapte cu unt și drojdia crescută.
Pas 5
Compoziția trebuie să aibă un aspect omogen, legat și vasul să rămână curat. Eu am frământat aluatul în vas (în rețetă scrie să se mute pe planul de lucru). Se mai poate adăuga făină ori lapte, dacă e cazul. Aluatul nu trebuie nici să fie tare, dar nici să se lipească. Apoi, am mutat aluatul frământat în alt vas (în același vas dacă frământați pe masă), l-am acoperit cu un prosop și l-am lăsat la dospit o oră.
Pas 6
Așa arată aluatul dospit.
Pas 7
Se intinde aluatul cu sucitorul pe masă (eu am folosit și puțină făină pentru că „planul meu de lucru” nu e chiar potrivit), în strat nu foarte subțire și se taie în raze. Prima dată în 2, apoi în 4 și tot așa, până obțineți 16 triunghiuri.
Pas 8
Puneți umplutura (eu am ales Nutella și o altă cremă de ciocolată) la baza fiecărui triunghi și începeți să rulați de la baza triunghiului spre vârf.
Pas 9
Îndoiți puțin cornurile, adică le faceți să aibă forma de corn.
Pas 10
Puneți cornurile în tava de la aragaz așternută cu hârtie de copt.
Pas 11
Facem un amestec din gălbenușul de ou și cele 2 lingurițe de lapte și ungeți cu el cornurile direct în tavă.
Pas 12
Apoi am pus tava la cuptor la foc mic spre potrivit. Le-am lăsat acolo aproape o oră, deși în rețetă scrie 15-17 minute la 170 grade. Sigur cuptorul meu are o problemă, gravă. Sau poate eu, care de teamă să nu se ardă am dat focul mult prea mic. Dar vă puteți uita la ele, se rumenesc pe fund.
Pas 13
Eu am luat unul și l-am rupt în două, să verific dacă e copt înăutru (o dovadă în plus că sunt începătoare), apoi l-am băgat la loc. De asta apar 2 cornuri rupte în tava mea. După ce s-au răcorit puțin, le-am mutat pe un platou.
Pas 14
Iată aici un corn de aproape:
Pas 15
Și aici o secțiune pufoasă și moale, după cum spune și numele! Poftă bună!
Cantitate:
16 buc
(16 cornuri ce ocupă tava de la aragaz)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
145 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)