Ingrediente
●
Orez
200 g
poate fi orez obișnuit.
●
Somon afumat
150 g
o cutie de somon feliat, pentru a fi mai simplu de folosit.
●
Avocado
1 buc
bine copt
●
Lămâie
1 buc
sucul de la o jumătate de lămâie
●
Wasabi
10 g
pentru servit, opțional
●
Alge presate - foițe de nori
1 buc
se găsește la set de 10 foi
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pregătim orezul: punem o măsură de orez și două de apă în oreziera Tupperware. Închidem capacul dublu și punem la microunde pentru 15 minute, 800 watt. Orezul e gata.
Pas 2
Între timp feliem în fâșii subțiri somonul și avocado.
Pas 3
Aceasta este ceea ce obținem. Pregătim sosul pentru orez: într-o cratiță mică punem 2 linguri de suc de lămâie, 1 lingură de zahăr și 1 linguriță de sare. Amestecăm la foc mic până zahărul și sarea se topesc.
Pas 4
Când e gata orezul, îl scoatem și adăugăm sosul. Acesta pe lângă faptul că îi va da un gust special (dulce-sărat-acrișor), îl va ajuta să fie mai lipicios.
Pas 5
Ungem forma de sushi cu foarte puțin ulei. Asta va ajuta orezul să iasă mai ușor din formă.
Pas 6
Introducem în formă un strat de orez, apoi fâșiile de somon și avocado, deasupra adăugăm orez din nou.
Pas 7
Apăsăm cu capacul până vedem că forma este bine închisă și prin orificii iese puțin orez. Este foarte important să fie bine presat.
Pas 8
Foița de nori se pune pe masă și se rulează orezul. La capătul ei se pune puțin ulei pentru a "lipi" foița.
Pas 10
Așa arată orezul rulat. Când orezul este rece, se taie cu un cuțit foarte bine ascuțit bucățelele de sushi la o distanță de 3-4 cm (de obicei pe foița de nori este indicată distanța).
Pas 11
Am folosit și forma de nigiri. Iată rezultatul.
Pas 12
Se servesc cu sos preparat din sos de soia și wasabi. Se pot presăra cu icre roșii pentru un aspect mai frumos. Oricum, sunt delicioase!
Cantitate:
30 buc
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării: