Sushi in stil Tupperware

Sushi in stil Tupperware

Iubesc mancarea japoneza, pentru conceptul sau dietetic. Am facut de foarte multe ori clasicul sushi si am aflat recent ca produsele Tupperware pot fi un real ajutor pentru a usura munca de preparare. Pentru aceasta, alaturi de ingrediente am folosit Oreziera si formele de sushi de la Tupperware.

Ingrediente

Orez
200 g
poate fi orez obisnuit.
Somon afumat
150 g
o cutie de somon feliat, pentru a fi mai simplu de folosit.
Avocado
1 buc
bine copt
Lamaie
1 buc
sucul de la o jumatate de lamaie
Zahar
1 linguri
Sare
1 lingurite
Apa
400 ml
Wasabi
10 g
pentru servit, optional
Sos de soia
30 ml
Alge presate - foite de nori
1 buc
se gaseste la set de 10 foi

Instrumente

Oreziera Tupperware
face orezul excelent, bob cu bob, dar usor lipicios
Formele de sushi Tupperware
ajuta la obtinerea unei forme perfecte

Pasi de urmat

1

Pregatim orezul: punem o masura de orez si doua de apa in oreziera Tupperware. Inchidem capacul dublu si punem la microunde pentru 15 minute, 800 watt. Orezul e gata.

2

Intre timp feliem in fasii subtiri somonul si avocado.

3

Aceasta este ceea ce obtinem. Pregatim  sosul pentru orez: intr-o cratita mica punem 2 linguri de suc de lamaie, 1 lingura de zahar si 1 lingurita de sare. Amestecam la foc mic pana zaharul si sarea se topesc.

4

Cand e gata orezul, il scoatem si adaugam sosul. Acesta pe langa faptul ca ii va da un gust special (dulce-sarat-acrisor), il va ajuta sa fie mai lipicios.

5

Ungem forma de sushi cu foarte putin ulei. Asta va ajuta orezul sa se iasa mai usor din forma.

6

Introducem in forma un start de orez, apoi fasiile de somon si avocado, deasupra adaugam orez din nou.

7

Apasam cu capacul pana vedem ca forma este bine inchisa si prin orificii iese putin orez. Este foarte important sa fie bine presat.

8

Foita de nori se pune pe masa si se ruleaza orezul. La capatul ei se pune putin ulei pentru a "lipi" foita.

10

Asa arata orezul rulat. Cand orezul este rece, se taie cu un cutit foarte bine ascutit bucatelele de sushi la o distanta de 3-4 cm (de obicei pe foita de nori este indicata distanta)

11

Am folosit si forma de nigiri. Iata rezultatul.

12

Se servesc cu sos preparat din sos de soia si wasabi. Se pot presara cu icre rosii pentru un aspect mai frumos. Oricum, sunt delicioase!


Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 30 bucati
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:

Comentarii

lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 27 feb 2012, 23:18

Inca o incercare! Recomand tuturor forma sushi de la Tupperware, este incredibil de utila!

Poza mea pentru reteta:
AMV
Adriana (AMV) 08 mar 2012, 19:32

Cat pe ce sa raman fara formele de sushi. Pana la urma le-am primit/ 

Poza mea pentru reteta:
anhelik
anhelik 20 iul 2014, 15:55

Eu prepar sosul care se adauga in orez cu otet in loc de lamaie, iar pentru aspect folosesc ca ornament seminte se susan. Incercati si umplutura cu castraveti, mie imi place mult. Nu mai vazusem pana acum forma pentru maki.