Negressa

C
Negressa

Va propun o reteta delicioasa de negressa, cu ingrediente foarte putine, dar foarte-foarte moale si gustoasa.

Ingrediente

Oua
1 buc
Zahar
140 g
Ulei
125 g
Lapte
250 ml
Faina
250 g
Bicarbonat de sodiu
8 g
0,5 lingura
Gem
3 linguri
Cacao
2 linguri
Nuci
3 linguri
Stafide
2 linguri
optional

Pasi de urmat

1

Se mixeaza oul cu zaharul


2

Se adauga uleiul,laptele caldut,gemul. Se amesteca bine,apoi se adauga bicarbonatul, stins cu un pic de otet,faina si cacaoua.Adaugati si nucile taiate grossier,eventual si stafide.

 

3

Se coace la cuptor aproximativ 35 minute,incercati-l cu scobitoarea.


4

Aici este gata. Se poate folosi ca si blat de tort, daca doriti, insiropat bine.

5

Il puteti orna cu glazura si nuca macinata, cum am facut eu, sau cu nuca de cocos

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (o tava aproape cat cea de aragaz)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)
Colectii: Prajituri, Dulciuri

Comentarii

Carmen Silvia
Carmen Silvia 03 oct 2015, 22:28

nu se poate folosi praf de copt? nu e prea faina aroma de la bicarbonat.

multumesc

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Carmen Silvia 03 oct 2015, 22:31

Puteti si praf de copt

Carmen Silvia
Carmen Silvia 04 oct 2015, 13:59

super! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: