Ciorbă de legume de primăvară

Ciorbă de legume de primăvară

O ciorbă foarte bogată în legume și verdeață, deci sănătoasă, cu multe vitamine așa cum avem nevoie primăvara.

Ingrediente

Ceapă
1 buc
   
Morcovi
3 buc
   
Țelină
50 g
   
Păstârnac
2 buc
(mici)
Dovlecei
2 buc
   
Ardei gras
1 buc
   
Cartofi
2 buc
(mici)
Lobodă
1 buc
(legătură)
Salată verde
1 buc
   
Leuștean
1 buc
(legătură)
Ouă
2 buc
   
Borș
500 ml
   
Sare
2 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

Pregătim legumele, le curățăm și le spălăm bine.

Ciorbă de legume de primăvară - Pas 1
Pas 2

Tocăm ceapa mărunt și o punem în oală, umplută jumătate cu apă, pe foc.

Ciorbă de legume de primăvară - Pas 2
Pas 3

Adăugăm imediat morcovii, păstârnacul și țelina date pe răzătoare.

Ciorbă de legume de primăvară - Pas 3
Pas 4

Apoi merge și dovlecelul tăiat cuburi.

Ciorbă de legume de primăvară - Pas 4
Pas 5

Urmează și ardeiul gras tăiat mai măricel.

Ciorbă de legume de primăvară - Pas 5
Pas 6

Punem și cartofii tăiați așa ca pentru ciorbă.

Ciorbă de legume de primăvară - Pas 6
Pas 7

După ce legumele au fiert, sunt pătrunse, adăugăm salata și loboda tăiate fâșii.

Ciorbă de legume de primăvară - Pas 7
Pas 8

Și imediat punem leușteanul tocat, borșul dat într-un fiert separat și ouăle bătute. Potrivim de sare și după 5 minute oprim focul.

Ciorbă de legume de primăvară - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 6 buc (porții)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 40 min
Data publicării:
Colecții: Supe și ciorbe, Legume

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

van nuvel
van nuvel 27 Jan 2015, 18:29

Buna

  Am FAcut aceasta ciorbita si mi a iesit f bune sotul super incatat. 

multumesc Lena