Crema de ciocolata in 5 minute (sau Finetti de casa)

    O reteta de crema de ciocolata extraordinara, imediat cum am vazut-o am fost curioasa si intrigata - am zis ca o fac indiferent de rezultat, macar sa vad daca isi merita multele laude pe forumul de unde am luat-o.

Cand sa gust rezultatul, primul gand a fost s-o repet imediat sa va arat si voua asa un miracol de reteta, mai ales pentru amatorii de ciocolata sau pentru cei grabiti si mai putin experti in cremele sofisticate pentru torturi.

Este foarte ferma, se unge perfect pe paine/biscuiti ca un fel de Nutella/Finetti, sau ca o super crema de tort. De gust - greu sa exprim asa un gust si textura perfecta - ciocolatos, cremos, catifelat - te unge pe suflet :)

O sa lucrez si la varianta de post, ma asteptati pana saptamana viitoare si sper sa va uimesc :)

Ingrediente

Lapte
150 ml
Ulei fara miros
350 ml
de floarea soarelui, de samburi de struguri
Zahar pudra
0.5 pah
Cacao pudra
4 linguri
Lapte praf
3 linguri
Esenta de vanilie
1 buc
plus niste nuci macinate, eu nu am pus acum
Sare
0.1 lingurite
un varf de cutit de sare

Pasi de urmat

1

Intr-un bol sau pahar de blender adanc, turnati laptele si zaharul pudra.

2

Turnati uleiul, puneti blenderul vertical in pahar.

Acesta trebuie pus exact pe fundul vasului si cand ii dati drumul il lasati asa vreo 10 secunde, nu se ridica in sus cand blendati.

3

Dupa 10 secunde incepeti sa-l miscati usor si ridicati in sus cam cu cate 1 cm, nu brusc si repede.

In asa fel laptele va incorpora uleiul, ca la maioneza.

4

Si uitati cum obtinem o crema alba si pufoasa. Aici opriti blenderul, tot procesul dureaza cam 2 minute.

5

Adaugati cacao, vanilia, sarea si laptele praf.

Amestecati usor cu blenderul(fara sa-l porniti) ca sa nu va sara toate in fata  :)

6

Apoi dati drumul la blender si uniformizati bine compozitia. Trebuie sa va iasa ca in poza.

7

Puneti crema in borcan/bol si lasati la frigider cateva ore. Desi este foarte densa si imediat, dar dupa frigider se face mai ferma si putin mai tare - mirosul de ulei deloc nu se simte.

Da, este mai calorica, dar nu contine multe grasimi animale/oua si consumata moderat este o placere!

Pofta Buna!

PS. Cine nu crede sa vina la atelier pe 8 decembrie, sigur o vom face si acolo.

Cantitate: 500 g ()
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 2 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

ianadeea (19 November 2012, 09:55)

Salut, draga Lena

Pare f. interesanta reteta, o s-o incerc azi din curiozitate (ca e a nu stiu cata oara cand zic ca ma las de dulciuri ) . Sigur va iesi buna. Asa, ca de post ma gandeam sa sugerez: laptele de migdale de la tine de pe site, sau lapte de soia, si amidon simplu; in loc de lapte si lapte praf .. Ar merge, nu ?

lena
lena (19 November 2012, 10:26)

In varianta de post se pune lapte de soia si mai bine nuci macinate, nu trebuie amidon.

lyly
lyly (19 November 2012, 10:45)

Sigur o incerc si eu!Buna idee!Esti minunata Lena !!!

anamz (19 November 2012, 11:38)

o sa incerc  sa adaug si  unt de arahide,nu sunt o mare  amatoare a cremelor de ciocolata dar prin jurul meu misuna destui amatori.Multumesc pt. reteta .

anamariau (19 November 2012, 16:50)

 wow!

bocsa (19 November 2012, 17:50)

ce ulei,recomanzi?

lena
lena (19 November 2012, 17:59)

Aici am pus ulei de floarea soarelui simplu, rafinat.

vio2011
vio2011 (19 November 2012, 21:40)

se potriveste ca si crema pt eclere?

salivez numai cand o vad!

Kamessytta
Kamessytta (19 November 2012, 21:52)

Minunat! oare merge si in blender normal?sau cu mixerul?nu am blender vertical dar cred ca totusi o sa incerc in blender normal sa vedem ce iese :) Esti o minune la casa omului!

ianadeea (20 November 2012, 10:10)

Salutari, am revenit cu impresii dupa incercarea retetei. Este o crema buna, cu aroma si gust de Finetti, intr-adevar foarte ferma, dar.. exista un mare "DAR" .. are gust de maioneza, si e usor gretoasa. Am folosit ulei floarea soarelui, poate cu alt ulei (samburi de struguri, ulei de palmier) altfel statea situatia. Am mai adaugat lapte la un moment dat, pt ca era prea tzapana, nu mai puteam mixa bine. Dupa mine este buna si asa, de uns pe paine, sau mancata cu felii de mar si ceva bucati de nuca deasupra (e cam gretoasa asa individual, ca pe o budinca), dar nucile sau alunele macinate ar fi un ingredient foarte de efect aici. Poate si putina esenta de rom, sau ceva scortisoara, sa mai scoata din gustul de ulei. Voi incerca si sa inversez lichidele:  350 ml lapte si 150 ml ulei, cred ca merge bine, se poate lucra mai bine, si daca nu va fi destul de ferma: 1 lingura in plus de lapte praf. Iar ingredientele principale ar fi: nuci/alune macinate, esenta de rom, etc.. Draga Lena, sper ca nu te superi pe mine, dar din cauza gustului de maioneza reteta asta ar fi doar de vreo 3-4 stele. (In rest, ca aroma, e divina: zici ca-i Finetti, incercati-o cu incredere)

LiCuRiCi
LiCuRiCi (20 November 2012, 12:32)

O crema f gustoasa. Am incercat-o mai demult de la  Say7 si este preferata copilului meu. F des o folosesc ca glazura pentru torturi. ianadeea, vreau sa spun ca nu se simte nici un miros,respecta proportiile si ai rabdare cind o gatesti.pupici!

lena
lena (20 November 2012, 14:18)

Ianadeea, daca o lasi la frigider nu mai are nici un gust de maioneza.

Merge si pentru tort si pentru eclere, si cu tot la ce va tine imaginatia.

lacra06
lacra06 (20 November 2012, 15:25)

 se poate face si cu mixer normal?multumesc.

 

lena
lena (20 November 2012, 17:24)

Zicea cineva ca a facut, adaugand cate putin uleiul in lapte, dar eu nu am incercat.

ianadeea (21 November 2012, 08:52)

Ai dreptate, Lena. O gustasem numai dupa vreo 2 ore de stat la frigider. Dupa 24 ore i s-a mai dus din gustul de maioneza. LiCuRiCi, chiar am pastrat proportiile, si am facut exact totul, era de la timpul de refrigerare, si poate si de la ulei. Dar ca sa fiu sigura, am "dres-o" cu 2 linguri de zeama de lamaie, nuca macinata, si niste esenta de rom. Am dus-o si cuiva sa guste, si nu-i venea sa creada ca-i facuta in casa, asa de fina i s-a parut si buna (am papat cu piscoturi). E clar, draga Lena, va fi crema de cioco preferata pentru torturi (deja am o reverie cu blatul de la tortul Alba-ca-Zapada, care-i cu cocos, va iesi un fel de tort Bounty invers ) . Cat despre calorii, se poate aplica aplica f. bine si in diete: max. 1 lingura de crema de asta iti taie orice pofte pentru o vreme. Pupici si multumim de reteta.

aur (21 November 2012, 11:41)

 Lena .esti absolut senzationala!!!!!!Multumim!!!!!!!Asteptam si minunate retete de pos!reusesti sa ma surprinzi de fiecare data....felicitari ,mii de multumiri!

am incercat o singura reteta de- a ta care nu mi-a reusit sau poate nu mi-a placut mie,cea cu fasole rosie  si ciuperci,poate am gresit eu ceva.Clar! restul ce am facut au iesit...."beton"..de mare clasa,am impresionat si  pe cei mai mofturosi ...Lena esti PERFECTA!

carmencita
carmencita (22 November 2012, 19:02)

buna seara. am incercat acum sa fac aceasta crema si sunt dezamagita pt ca mi-a iesit ceva ff lichid si ca sa  nu o arunc am pus faia si praf de copt si am facut un fel de chec...... nu stiu ce sa zic

lena
lena (22 November 2012, 19:38)

Mai incerci si alta data, reteta este simpla si cred ca ai facut ceva gresit cu mixerul daca ti-a iesit lichid. Mixerul trebuie tinut la fundul vasului primele minute, apoi incet ridicat, daca te grabesti s-ar putea sa nu incorporeze bine, sau poate nu este suficient de puternic.

tatinela (05 December 2012, 19:16)

vreau si eu sa incerc sa fac aceasta crema de ciocolata,mor de curiozitate sa vad cum v-a iesi...dar idee n-am unde gasesc laptele praf,voi de unde il procurati???

lena
lena (05 December 2012, 19:42)

De la orice magazin, la raionul de praf de copt, vanilie, etc.

tatinela (06 December 2012, 12:23)

 draga Lena,cu ce as putea inlocui laptele praf..la noi in localitate nu se gaseste???

lena
lena (06 December 2012, 14:03)

Nu-l mai pui - doar putina zeama de lamaie.

tatinela (06 December 2012, 14:05)

 mersi mult!

tatinela (07 December 2012, 14:26)

 am facut acuma crema de ciocolata,n-as fi crezut niciodata ca in conditii de casa se poate face asa deliciu...am facut jum de portie de proba,a iesit groasa si ferma la fel ca Nutella!!!

LIKA4EVER (08 December 2012, 14:53)

 acus incerc sa vedem ce ca iesi

tasica34 (09 December 2012, 14:44)

 Este a doua oara cand o prepar si sunt f.f.f.f.multumita de aceasta crema rapida. Mai degraba un finetti zic eu, decat o crema. Am dat reteta si colegelor mele si toate sunt incantate. Multumim.

tasica34 (09 December 2012, 14:45)

 Reteta este excelenta. O pregatesc a doua oara si sunt multumita de ea. Multumim.

Cori
Cori (18 January 2013, 22:30)

O, ce buna e si usor de facut. Din decembrie de la ultimul atelier am facut-o de 4 ori. O adora toata familia

Dany92 (12 February 2013, 18:31)

Draga Lena dar ce sar primi daca as pune unt topit in loc de ulei?

lena
lena (12 February 2013, 19:03)

Chiar nu stiu, nu-mi dau seama, incearca...

LIKA4EVER (31 March 2013, 10:11)

 am preparat-o in sfirsit cu succes,faza cu incorporarea uleiul a fost strasnica,cind vedeam ca nu se ingroasa...dar apoi un gust extrem de delicios 

Lexy
Lexy (22 September 2013, 18:51)

mie nu-mi iese deloc crema alba pufoasa....tot lichid ramane oricat as mixa. deja am aruncat un rand..

LIKA4EVER (22 September 2013, 20:46)

 cu handblender iese sigur

oana blaga (02 October 2013, 21:07)

 excelenta,copii si sotul incantati  nu ma asteptam !

madalinapol (04 October 2013, 10:38)

 cu blender normal a incercat cineva?

 

lena
lena (04 October 2013, 12:20)

Nu prea iese, poti incerca adaugand cate putin uleiul cat bati laptele.

rho (14 October 2013, 16:50)

 buna lena azi mi-ai fost de ajutor am facut crema pentru eclere a iesit super grazie

RadMarian (15 October 2013, 14:10)

 In loc de cacao am folosit pudra de roscova. Pudra fiind dulce se reduce cam 30-40% din zahar. Este mult mai sanatoasa, roscova avand proprietati terapeutice deosebite si are o aroma aparte, fina.

Lexy
Lexy (19 October 2013, 16:28)

exact asa am facut si eu. ador pudra de roscove. dar zahar am pus cat scria in reteta.

RadMarian (19 October 2013, 22:18)

 Lexy, nu-i problema, numai ca eu sunt nevoit sa tin cont de cerere. Raluca, nepoata mea nu-i place prea dulce si tin cont de aceasta, mai ales ca eu si sotia avem diabet. cu aceaasta crema in care am pus nuca pisata am facut un „„tiramisu”” si a fost grozav.

anamariau (28 November 2013, 08:40)

Din cantitatile de mai sus rezulta suficienta crema pentru un tort? Multumesc.

lena
lena (28 November 2013, 08:41)

Da, pentru un tort mediu/mic.

anamariau (28 November 2013, 09:01)

Multumesc, inseamna ca trebuie sa fac doua portii.

giasurdu (18 December 2013, 07:21)
 buna. ce inseamna jumatate de pahar de zahar pudra(ce cantitate)? eu nu reusesc sa aleg niciodata paharul potrivit si nu vreau sa stric rezultatul... mul

 tumesc.

lena
lena (18 December 2013, 13:53)

Inseamna aproximativ 70g, cantitatea de zahar aici nu este critica, depinde de gusturi, de asta si nu am precizat exact un gramaj.

florea jeni (30 December 2013, 21:45)

 f buna am facut-o azi .. excelenta .. multumim :)

 

 

 

 

Delia Jebeleanu (06 January 2014, 13:15)

 Salut! 

Am citit reteta si este foarte faina, insa eu am doar mixerul de la robotul de bucatarie, care este ca un pahar cu cutitele inauntru, jos. Se poate face si cu acesta, gandindu-ma la incorporarea uleiului?

 

Multumesc frumos.

lena
lena (06 January 2014, 13:23)

Poti incerca dar din ctae stiu s-ar putea foarte probabil sa nu iasa.

Delia Jebeleanu (06 January 2014, 13:33)

 Atunci se poate folosi mixerul sau care ar fi solutia?

Multumesc de raspuns.

lena
lena (06 January 2014, 14:19)

Deocamdata solutia sigura este doar mixerul vertical, celelalte metode nu le-am testat, deci nu pot sa va ajut cu un sfat.

raluca57 (06 January 2014, 14:53)

 Crezi ca pot folosi ulei de cocos, acela care se intareste la temperatura joasa? Sigur, o voi face intai exact dupa indicatiile tale, dar am capatat niste ulei de cocos (miroase divin!!!) si vreau sa-i gasesc utilizare. Orice idee mi-ar prinde bine. Multumesc, Raluca

lena
lena (06 January 2014, 14:56)

Hmm, uite cu ulei de cocos nu stiu - s-ar putea sa iasa, ca doar tot ulei este, incearca o cantitate mica, sa-mi spui si mie - am si eu un borcan, poate il utilizez:)

Delia Jebeleanu (06 January 2014, 15:37)

Va pot da o sugestie, lucru pe care eu il aplic de ceva timp: folositi-l pentru par. Iarna, este indicat uleiul de migdale, iar vara cel de cocos. Trebuie masata pielea capului cateva minute (ea fiind cea mai importanta, nu varfurile, cum se mai credea), timp in care tot parul va fi uns. Ideal ar fi sa dormiti cu parul acoperit de o esarfa, dupa care va spalati dimineata; daca nu aveti posibilitatea, lasati macar 1-2 ore sa actioneze. Succes! :)

raluca57 (06 January 2014, 20:46)

 Cu ulei de cocos nu vrea sa iasa, am reluat de cateva ori mixarea, se omogenizeaza, dar nu se intareste. In schimb, cu ulei obisnuit a iesit PERFECT! MINUNATA!!! voi vedea cum se prezinta dupa cateva ore in frigider. Totusi, daca doresc sa nu iasa atat de ferma, sa pun mai mult lapte? Multumesc pt reteta dementiala si pt suport. 

Multumesc, Delia. L-am folosit pt par si chiar pt ten, sunt incantata. Dar cutia are 1kg, gustul este divin, parca ma tenteaza sa fac si ceva dulciuri.

lena
lena (06 January 2014, 21:00)

Super Raluca, da mai adaugi putin lapte si se dilueaza.

Apropo cu ulei de cocos eu fac ciocolata foarte buna - se amesteca cantitati egale de miere, unt de cocos topit si cacao - se amesteca bine si se toarna intr-o forma(eu folosesc una de silicon). O pui la congelator si se intareste, este dementiala la gust - colegii de servici a sotului nu credeau ca este ciocolata raw si sanatoasa. Dezavantajul ca trebuie tinuta la congelator sau frigider.

neorox (24 January 2014, 17:43)

Super, super, super...desi, am ''experimentat'', nerespectand reteta complet, adica ,am pus uleiul din ochi si cred ca a fost cam 400 ml, laptele l-am pus praf, diluat cu apa ( in locul celui natural sau al laptelui de soia!), am adaugat si zeama de lamaie,3 linguri, am pus si lapte praf vreo 2 linguri, zaharul l-am pus tos, deci nu pudra si....ghici?! O CREMA DE ZILE MARI, care sper sa fie pe gustul intregii case, fiindca eu... nu 'pap' deloc nimic dulce, dar ador sa prepar tot ce nu i-ar trece nimanui prin cap! Aaaaa, si sa va mai spun ceva: NU VA DESCURAJATI, PENTRU CA , DACA O RETETA NU 'IESE' DIN PRIMA, CLAR VA IESI DATA VIITOARE ! Cand am citit o reteta referitoare la prepararea maionezei la blender cu o cana de ulei si un singur ou crud, am spus ca propunatorul retetei tre' sa fie nebun, insa am incercat-o, mi-a iesit de prima data super, insa am ratat a doua oara, pentru ca am folosit temperaturile ingredientelor ,probabil, diferite (oul il luasem de la frigider, iar uleiul din camara!)... am repetat ,iar acum sunt ''DOCTOR', pentru ca pentru nimic in lume n-as mai gresi! MULTUMESC, LENA SI D-ZEU SA-TI DEA MULTA SANATATE, FIINDCA ESTI GROZAVA!

 

 

catalinas (28 January 2014, 14:03)

 Bună! Am preparat crema, însă e un pic amăruie de la uleiul de floarea soarelui. Daca5o pun la rece se mai atenuează gustul? E necesar un timp la frigider?

catalinas (28 January 2014, 14:03)
lena
lena (28 January 2014, 15:52)

Daca a fost amar uleiul nu cred  ca frigiderul va rezolva ceva, dar puteti incerca.

Dupa frigider de obicei devine putin mai groasa.

catalinas (30 January 2014, 00:07)

 da!:( n-a rezolvat !am pus ulei  de floarea soarelui presat la rece dintr-o sticla atunci desfacuta;mai incerc ,cu forte proaspete!

Ann (06 February 2014, 22:18)

 Oare se poate face si cu lapte praf formula? Am ramas de la copil si i-as gasi intrebuintare :) Merci

lena
lena (07 February 2014, 13:12)

Daca este lapte, cred ca iese, de ce nu.

oliflor (08 February 2014, 12:23)

salutare! merge si cu robotul cu cutite; tocmai am executat eu - la inceput am avut emotii ca nu se leaga, dar a iesit excelent, crema consistenta, bine inchegata. Am turnat uleiul treptat (fir continuu, subtire, iar robotul pe viteza max.). Putin se simte gustul de ulei, dar sper sa mai "iasa" dupa ce sta la frigider. Multumesc pentru reteta si la mai mare!

 

roxy24 (17 February 2014, 11:01)

 Se poate face si cu mixerul clasic?

lena
lena (17 February 2014, 20:57)

Nu merge.

adina-tm (18 February 2014, 13:15)

 am facut si eu crema .desi la inceput eram destul de sceptica ,rezultatul a depasit orice asteptare . este o crema delicioasa si cu siguranta o voi mai face . am folosit ulei de struguri .nu intelegeam de ce trebuie doar mixer vertical ,acu am inteles ideea :) iti multumesc !

iion (25 May 2014, 17:46)

  A iesit si este intr-adevar buna ! Avand in vedere ingredientele simple, este foarte la indemana sa o faceti - deci curaj, incercati-o. Am facut-o de 2 ori : o data cu mixerul clasic, insistand la inceput pe amestecul zahar-ulei (asta-i "hachita" ce trebuie depasita in reteta); a doua oara in blenderul robotului de bucatarie (unde a mers mai bine amestectecul ulei-zahar). A iesit in ambele cazuri Ok dar as face pe viitor amestecul initial in blender si ulterior as transfera pasta alba intr-un alt vas pt amestecarea cu mixerul clasic a restului de componente. Multumim de reteta!

rammo-4u (17 June 2014, 13:46)

 Buna!Am facut si eu crema,am facut-o la blender-ul de la robotul de bucatarie si a iesit!!!Mi-era putin teama,dar acum sunt multumita ca am reusit!Trebuie doar turnat uleiul incetisor…acum e la rece…abia astept sa o gust…multumesc pt reteta…

mardare.gabriela (17 September 2014, 05:01)

Dupa zeci de incercari pentru o crema de ciocolata pentru tortul baietelului meu, am dat peste aceasta reteta... M-ATI SALVAT !!! Partea minunata este ca se poate folosi imediat, atat pentru umplutura crema cat si pentru glazura pe exterior. Va multumesc inca o data si am sa recomand tuturor prietenelor aceasta reteta MINUNATA !!!

P.S. Tortul l-am bagat deja la frigider insa poate revin maine cu o fotografie si bineinteles, cu impresii despre gustul lui.

Gabriela - Banbury - Anglia

otiliaradu (20 September 2014, 15:14)

  Super reteta! Am folosit mixerul clasic, ulei de cocos topit, zahar de cocos tos si lapte praf de cocos si a iesit cam moale dar am pus-o in congelator ca sa se intareasca si am mai batut-o un pic dupa si a iesit superba!

Mare multumire!

otiliaradu (20 September 2014, 15:19)

Nu mai mult de 5 minute la congelator ca sa nu se taie, sau ca sa fiti mai siguri, puneti in frigider mai bine. Succes!

 

 

otiliaradu (20 September 2014, 16:04)

Daca se intampla sa vi se taie, adaogati zeama de la o jumate de lamiie si un pumn de nuci macinate si dati cu mixerul si se repara.

 

 

 
raluca57 (20 September 2014, 16:04)

 @otiliaradu: te rog, ce sunt "zahar de cocos tos" si "lapte praf de cocos"? Am încercat si eu cu ulei de cocos, cu blender si nu s-a întărit. M-ar interesa f tare sa o prepar cu ulei de cocos. Multumesc

otiliaradu (20 September 2014, 16:15)

raluca57@ : Zahar de cocos tos este un zahar extras din cocos care apare un pic granulat ca si zaharul tos romanesc doar ca are o culoare maronie. Lapte praf de cocos am gasit in comert aici se numeste Coconut milk powder. Lena spunea mai sus ca poti inlocui laptele praf cu zeama de lamiie.

Cat despre intarire si mie mi-a iesit un pic moale dar am pus-o in congelator pentru cateva minute si s-a intarit chiar prea tare a trebuit sa o lucrez bine cu mixerul sa o aduc inapoi la consistenta necesara sa o pot intinde pe tort.

 

 

 

otiliaradu (20 September 2014, 16:16)

 Denumirea de zahar de cocos tos, i-am dat-o eu pentru ca sa se inteleaga ca nu a fost zahar pudra. Aici in comert se numeste simplu, coconut sugar adica zahar de cocos. 

raluca57 (20 September 2014, 16:19)

 Multumesc, otiliaradu. Mi-ai stârnit imaginația cu zaharul si laptele praf de cocos, îmi place mult cocosul. Nu am văzut pe la noi, dar voi căuta. Mulțumesc de raspuns

otiliaradu (20 September 2014, 16:22)

 raluca57: de mentionat ca am topit uleiul de cocos pe foc dar l-am lasat sa se raceasca intai si apoi l-am folosit.

otiliaradu (20 September 2014, 16:31)

 raluca57: Si eu iubesc uleiul de cocos. Este deosebit de sanatos, o adevarata minune a naturii. De multe ori cand imi doresc ceva dulce si nu am timp sa pregatesc ceva sofisticat, pun o jumate de cana de nuci macinate, o lingurita de miere si una-doua de ulei de cocos si am o crema de ciocolata sanatoasa la minut! Mult succes! 

 

 

raluca57 (20 September 2014, 16:42)

 Multumesc!

rallu26 (03 October 2014, 16:23)

Buna oare aceasta crema se poate folosi si la umplerea gogosilor?va multumesc!

lena
lena (03 October 2014, 17:55)
Sigur, de ce nu.
rallu26 (03 October 2014, 18:13)

multumesc mult tocmai acuma sunt in bucatarie cu reteta in fata.nu stiam daca o sa iasa destul de moale sa il pun in seringa pentru umplut.sper sa fie bine daca nu torn deasupra.multumesc mult.o sa revin sa va spun cum a iesit crema.pupici

 

rallu26 (03 October 2014, 18:35)

delicioasa!!!multumesc mult pentru reteta.

lerla (26 October 2014, 23:57)

Buna, Lena!

Am avut o mica indoiala cand am citit reteta dar cum anterior mi-am permis sa ~fur~ din bunatatile tale care mi-au iesit in proportie de %, am zis ca trebuie sa reusesc si cu asta. Fara a exagera, iti marturisesc ca nu am mai gustat niciodata asa ceva, atat de fin, ciocolatos sa-i zic si extraordinar de practic si repede de facut. A fost o incantare pentru intreaga famile, care nu-si mai dadea rand cu linsul degetelor si al castronului. Mentionez ca am folosit crema pentru a a acompania prajitura ce se face in 10 minute(la noi a durat 30 de min caci am finalizat-o in cuptor). Un deliciu, pe cat de ieftin si usor de facut, pe atat de gustos! Felicitari pentru retete, pentru munca depusa si cu voia ta, iti voi mai incerca din minunatii, caci sunt irezistibile! Ma inclin!

Mikitza (08 November 2014, 09:08)
La etapa mixarii are vreo importanta temperatura ingredientelor? Laptele si uleiul. Sunt putin tematoare pt k am mai incercat diverse creme la blenderul vertical si nu imi ies cu exceptia maionezei, desi si maioneza mi se taie uneori!
Mikitza (08 November 2014, 11:42)

 Imi pare foarte rau ca nu imi iese aceasta crema, pur si simplu nu se leaga oricat as mixa. Imi vibreaza blenderul in mana si ea tot nu se leaga, nu inteleg de ce, nu am ridicat repede blenderul cam dupa 15 secunde...uleiul trebuie masurat ca l.am pus la ochi! O fi asta...

Mikitza (08 November 2014, 11:56)

Vai ce icon am pus...nu sunt suparata pe nimeni, vroiam tipul confuz, scuze!

lena
lena (08 November 2014, 20:11)
Militza, da, trebuie sa fie de aceeasi temperatura, si bineinteles masurate bine ingredientele :)
Mikitza (09 November 2014, 09:20)

 Multumesc mult Lena pentru raspuns, o sa incerc sa o fac iar desi de doua ori am dat gresi! Sper sa reusesc pana la urma sa pot folosi crema la torturile fetitei mele si nu numai!

cristinastancu (08 December 2014, 14:51)
  •  Super crema.Pot sa pun unt topit in loc de ulei?
cristinastancu (08 December 2014, 14:53)

 Am amestecat crema cu banana si portocala si copiii au fost fff incatatii

raluca57 (08 December 2014, 15:16)

 @cristinastancu - ati pus unt topit? ar fi grozav sa mearga, untul da alt gust fata de ulei, oricat de bun ar fi uleiul. Multumesc

lena
lena (08 December 2014, 15:42)

Nu stiu de unt Cristina, nu am incercat.

cristinastancu (08 December 2014, 20:11)

 Nu,dar o sa incerc.

otiliaradu (09 December 2014, 07:20)

 Buna , tocmai am observat ca am omis cacaoa mai sus pe pagina cand am pus reteta mea de ciocolata sanatoasa pentru raluca57. Imi cer scuze Raluca. Aici o ai corecta daca te intereseaza:  raluca57: Si eu iubesc uleiul de cocos. Este deosebit de sanatos, o adevarata minune a naturii. De multe ori cand imi doresc ceva dulce si nu am timp sa pregatesc ceva sofisticat, pun o jumate de cana de nuci macinate, o lingurita de miere si una de cacao si una sau doua lingurite de ulei de cocos si am o crema de ciocolata sanatoasa la minut! Mult succes!

raluca57 (09 December 2014, 07:52)

 Mulțumesc, otiliaradu! Intre timp am găsit zahar de cocos, sunt incantata.