Crema de ciocolata in 5 minute (sau Finetti de casa)

Crema de ciocolata in 5 minute (sau Finetti de casa)

O reteta de crema de ciocolata extraordinara, imediat cum am vazut-o am fost curioasa si intrigata - am zis ca o fac indiferent de rezultat, macar sa vad daca isi merita multele laude pe forumul de unde am luat-o.

Cand sa gust rezultatul, primul gand a fost s-o repet imediat sa va arat si voua asa un miracol de reteta, mai ales pentru amatorii de ciocolata sau pentru cei grabiti si mai putin experti in cremele sofisticate pentru torturi.

Este foarte ferma, se unge perfect pe paine/biscuiti ca un fel de Nutella/Finetti, sau ca o super crema de tort. De gust - greu sa exprim asa un gust si textura perfecta - ciocolatos, cremos, catifelat - te unge pe suflet :)

O sa lucrez si la varianta de post, ma asteptati pana saptamana viitoare si sper sa va uimesc :)

Ingrediente

Lapte
150 ml
Ulei fara miros
350 ml
de floarea soarelui, de samburi de struguri
Zahar pudra
0.5 pahare
Cacao pudra
4 linguri
Lapte praf
3 linguri
Esenta de vanilie
1 buc
plus niste nuci macinate, eu nu am pus acum
Sare
0.1 lingurite
un varf de cutit de sare

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un bol sau pahar de blender adanc, turnati laptele si zaharul pudra.

Crema de ciocolata in 5 minute (sau Finetti de casa) - Pas 1
Pas 2

Turnati uleiul, puneti blenderul vertical in pahar.

Acesta trebuie pus exact pe fundul vasului si cand ii dati drumul il lasati asa vreo 10 secunde, nu se ridica in sus cand blendati.

Crema de ciocolata in 5 minute (sau Finetti de casa) - Pas 2
Pas 3

Dupa 10 secunde incepeti sa-l miscati usor si ridicati in sus cam cu cate 1 cm, nu brusc si repede.

In asa fel laptele va incorpora uleiul, ca la maioneza.

Crema de ciocolata in 5 minute (sau Finetti de casa) - Pas 3
Pas 4

Si uitati cum obtinem o crema alba si pufoasa. Aici opriti blenderul, tot procesul dureaza cam 2 minute.

Crema de ciocolata in 5 minute (sau Finetti de casa) - Pas 4
Pas 5

Adaugati cacao, vanilia, sarea si laptele praf.

Amestecati usor cu blenderul(fara sa-l porniti) ca sa nu va sara toate in fata  :)

Crema de ciocolata in 5 minute (sau Finetti de casa) - Pas 5
Pas 6

Apoi dati drumul la blender si uniformizati bine compozitia. Trebuie sa va iasa ca in poza.

Crema de ciocolata in 5 minute (sau Finetti de casa) - Pas 6
Pas 7

Puneti crema in borcan/bol si lasati la frigider cateva ore. Desi este foarte densa si imediat, dar dupa frigider se face mai ferma si putin mai tare - mirosul de ulei deloc nu se simte.

Da, este mai calorica, dar nu contine multe grasimi animale/oua si consumata moderat este o placere!

Pofta Buna!

PS. Cine nu crede sa vina la atelier pe 8 decembrie, sigur o vom face si acolo.

Crema de ciocolata in 5 minute (sau Finetti de casa) - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 2 min
Data publicarii:
Nota: 5 (29 voturi)
Colectii: Creme diverse

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 187

marius64
marius64 17 Jun 2022, 21:36

in 3 februarie 2016 credeam ca nu se ingroasa din cauza mixerului ,,,,revin uleiul este de vina ...am facut in germania reteta si sa intarit instantaneu si chiar foarte tare a trebuit sa mai adaug niste lapte...in concluzie mi-am adus citeva bidoane cu ulei de afara  doar ptr. finetti  

Roxana
Roxana 28 Oct 2020, 16:36

Pentru ca ieri am pregatit o portie de clatite americane, tot de la Lena, azi am decis sa combin clatitele cu aceasta crema: un "tort" foarte, foarte bun si rapid. Dovada poza de mai jos! Multumim!

Poza mea pentru reteta:
Roxana
Roxana 28 Oct 2020, 16:19

De mult timp am ochit aceasta crema, dar azi i-a venit randul! Este absolut delicioasa! Am respectat pasii iar crema arata foarte bine. Am folosit 250 ml ulei din samburi de struguri + 100 ml ulei de floarea soarelui. Crema mi s-a intarit foarte tare dupa adaugarea laptelui praf si a prafului de cacao astfel incat a fost nevoie de cateva linguri de lapte in plus pentru a putea amesteca ingredientele. Multumim pentru reteta si explicatii!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
GinaBrener868
Gina Brener (GinaBrener868) 30 Jun 2017, 14:28

Bună draga mea Lena ce pot spune despre această rețetă e un singur cuvânt "genială" si se face extrem de ușor, mulțumesc din suflet,pentru toată munca ta te apreciez!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Gina Brener (GinaBrener868) 30 Jun 2017, 14:46

Multumesc si eu Gina!

CristianCsabaTusa638
Cristian Csaba Tusa (CristianCsabaTusa638) 10 Mar 2017, 12:18

Buna, Elena! Ajuta-ma intr-o privinta, te rog! Am facut tortul Chocolat de foarte multe ori, la fel de fiecare data. E mega delicios!  Acum crema mi se pare diferita, in sens negativ. Totul a fost cremos si pufos pana ce am lasat-o in frigider peste noapte. Acum arata ca in poza. Posibil sa nu fie bine incorporata cacaua si laptele praf? Parca e o pelicula foarte subtire de ulei pe de-asupra. Cum as purtea-o repara? Multumesc!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Cristian Csaba Tusa (CristianCsabaTusa638) 10 Mar 2017, 12:28

Cred ca nu s-a mixat bine uleiul si acum s-a separat. Singura chestie este s-o mai mixezi putin, eventual adaugi cateva linguri de lapte.

CristianCsabaTusa638
Cristian Csaba Tusa (CristianCsabaTusa638) Elena (lena) 10 Mar 2017, 12:39

Ok, am sa incerc. Multumesc pentru raspunsul prompt! O zi frumoasa!

daria26
daria26 26 Aug 2016, 10:59

ama adaugat si intaritor pentru crema...si nimic:(((( Ce ma fac??? o las asa???? mai fac alta??? poate din cauza mixerulul ca e din ala cu 2 furculite ...celalalt mi s-a stricat :( mersi

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) daria26 26 Aug 2016, 11:27

Nu se va face cu mixerul clasic, trebuie cel vertical obligatoriu.

GiaIonescu939
Gia Ionescu (GiaIonescu939) Elena (lena) 02 Sep 2016, 22:13

Multumesc ! Mi-am incercat norocul si a iesit minunata. Poate putin cam amaruie. Pot sa pun zahar dupa ce sta la frigider?

lena
Elena (lena) Gia Ionescu (GiaIonescu939) 02 Sep 2016, 22:26

Da, sigur.

marius64
marius64 daria26 17 Jun 2022, 21:32

la fel am patit si eu prima data si a doua din cauza uleiului....din fericire am fost si lucrat prin germania  si zic hai sa ncerc din nou   vreau sa spun ca sa intarit instantaneu  mam intors in tara si mi-am adus citeva bidoane cu ulei de afara,,la noi nici zaharul nu mai este cum erea cacao trebuie sa incerci mai multe firme

Steffania17
Steffania17 01 May 2016, 13:47

Asa si voiam,sa fie ca si o crema.A iesit delicioasa.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Tonea Simina
Simina Alexandra (Tonea Simina) 13 Nov 2015, 17:25

Deocamdata arata foarte bine, textura e perfecta. O las la frigider pana maine, sper sa dispara gustul de maioneza..

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
allinaraicu
allinaraicu 13 Feb 2015, 15:02

Iata tocmai am facut-o.E a doua oara cind o fac.De data asta i-am dat sa guste si lui Davidas si a batut din palme ca i-a placut in semn ca mami e bravo!:-)  Doar ca ma uit la voi e un ciocolat mai intens la mine e mai deschis,credca o sa incerc si cu altfel de cacao sa fie mai frumoasa la culoare.Dar cu asta vreau miine sa fac un mannik si sa-l ung cu aceasta crema.Sper sa se combine si sa iasa frumos.Miine va scriu la mannik un comm cum a iesit.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
LIKA4EVER
Lilia (LIKA4EVER) 31 Mar 2013, 10:11

am preparat-o in sfirsit cu succes,faza cu incorporarea uleiul a fost strasnica,cind vedeam ca nu se ingroasa...dar apoi un gust extrem de delicios 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile