Crema de ciocolata in 5 minute (sau Finetti de casa)

O reteta de crema de ciocolata extraordinara, imediat cum am vazut-o am fost curioasa si intrigata - am zis ca o fac indiferent de rezultat, macar sa vad daca isi merita multele laude pe forumul de unde am luat-o.

Cand sa gust rezultatul, primul gand a fost s-o repet imediat sa va arat si voua asa un miracol de reteta, mai ales pentru amatorii de ciocolata sau pentru cei grabiti si mai putin experti in cremele sofisticate pentru torturi.

Este foarte ferma, se unge perfect pe paine/biscuiti ca un fel de Nutella/Finetti, sau ca o super crema de tort. De gust - greu sa exprim asa un gust si textura perfecta - ciocolatos, cremos, catifelat - te unge pe suflet :)

O sa lucrez si la varianta de post, ma asteptati pana saptamana viitoare si sper sa va uimesc :)

Ingrediente

Lapte
150 ml
Ulei fara miros
350 ml
de floarea soarelui, de samburi de struguri
Zahar pudra
0.5 pah
Cacao pudra
4 linguri
Lapte praf
3 linguri
Esenta de vanilie
1 buc
plus niste nuci macinate, eu nu am pus acum
Sare
0.1 lingurite
un varf de cutit de sare

Pasi de urmat

1

Intr-un bol sau pahar de blender adanc, turnati laptele si zaharul pudra.

2

Turnati uleiul, puneti blenderul vertical in pahar.

Acesta trebuie pus exact pe fundul vasului si cand ii dati drumul il lasati asa vreo 10 secunde, nu se ridica in sus cand blendati.

3

Dupa 10 secunde incepeti sa-l miscati usor si ridicati in sus cam cu cate 1 cm, nu brusc si repede.

In asa fel laptele va incorpora uleiul, ca la maioneza.

4

Si uitati cum obtinem o crema alba si pufoasa. Aici opriti blenderul, tot procesul dureaza cam 2 minute.

5

Adaugati cacao, vanilia, sarea si laptele praf.

Amestecati usor cu blenderul(fara sa-l porniti) ca sa nu va sara toate in fata  :)

6

Apoi dati drumul la blender si uniformizati bine compozitia. Trebuie sa va iasa ca in poza.

7

Puneti crema in borcan/bol si lasati la frigider cateva ore. Desi este foarte densa si imediat, dar dupa frigider se face mai ferma si putin mai tare - mirosul de ulei deloc nu se simte.

Da, este mai calorica, dar nu contine multe grasimi animale/oua si consumata moderat este o placere!

Pofta Buna!

PS. Cine nu crede sa vina la atelier pe 8 decembrie, sigur o vom face si acolo.

Cantitate: 500 g ()
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 2 min
Publicata:
Nota: 5 (23 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 134

AnaAni253
Ana Ani (AnaAni253) 26 iun 2016, 12:53

Ajutor...s-a taiat azi crema. Mi-a iesit pana acum mereu. Am pus zahar brun, si ulei 200 ulei de seminte de struguri si 150 ml de palmier. Pot repara crema? Multumesc mult!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Ana Ani (AnaAni253) 26 iun 2016, 12:56

Incearca sa adaugi putina zeama de lamaie simai mixeaza.

AnaAni253
Ana Ani (AnaAni253) Elena (lena) 26 iun 2016, 14:36

S.a rezolvat! Multumesc

Steffania17
Steffania17 01 mai 2016, 13:47

Asa si voiam,sa fie ca si o crema.A iesit delicioasa.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
eliaval
ELIA VALENTINO ELIA (eliaval) 30 apr 2016, 00:38

Buna tuturor..

 de ce ulei si nu unt ??? untul face crema mai mätäsoasä !!!

lena
Elena (lena) ELIA VALENTINO ELIA (eliaval) 30 apr 2016, 17:06

Nu cred ca merge, daca va fi incalzita se va topi. Numai daca o folositi rece, ca o glazura-crema deasupra.

Tonea Simina
Simina Alexandra (Tonea Simina) 13 nov 2015, 17:25

Deocamdata arata foarte bine, textura e perfecta. O las la frigider pana maine, sper sa dispara gustul de maioneza..

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
DAMIAN LUCIAN
DAMIAN LUCIAN 21 mar 2015, 15:10

buna am incercato si eu si mia iesit din prima  eu am folosit in loc de cacao neskuik si in loc de lapte praf am pus cofeta pt cafea a iesit delicioasa si nu am facuto cu blanderu si cu un mini robot chopper ii superba ca urmare iata si dovada;

Poza mea pentru reteta:
allinaraicu
allinaraicu 13 feb 2015, 15:02

Iata tocmai am facut-o.E a doua oara cind o fac.De data asta i-am dat sa guste si lui Davidas si a batut din palme ca i-a placut in semn ca mami e bravo!:-)  Doar ca ma uit la voi e un ciocolat mai intens la mine e mai deschis,credca o sa incerc si cu altfel de cacao sa fie mai frumoasa la culoare.Dar cu asta vreau miine sa fac un mannik si sa-l ung cu aceasta crema.Sper sa se combine si sa iasa frumos.Miine va scriu la mannik un comm cum a iesit.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
iion
iion 25 mai 2014, 17:46

A iesit si este intr-adevar buna ! Avand in vedere ingredientele simple, este foarte la indemana sa o faceti - deci curaj, incercati-o. Am facut-o de 2 ori : o data cu mixerul clasic, insistand la inceput pe amestecul zahar-ulei (asta-i "hachita" ce trebuie depasita in reteta); a doua oara in blenderul robotului de bucatarie (unde a mers mai bine amestectecul ulei-zahar). A iesit in ambele cazuri Ok dar as face pe viitor amestecul initial in blender si ulterior as transfera pasta alba intr-un alt vas pt amestecarea cu mixerul clasic a restului de componente. Multumim de reteta!

Poza mea pentru reteta:
catalinas
catalinas 28 ian 2014, 14:03

Bună! Am preparat crema, însă e un pic amăruie de la uleiul de floarea soarelui. Daca5o pun la rece se mai atenuează gustul? E necesar un timp la frigider?

Poza mea pentru reteta:
LIKA4EVER
Lilia (LIKA4EVER) 31 mar 2013, 10:11

am preparat-o in sfirsit cu succes,faza cu incorporarea uleiul a fost strasnica,cind vedeam ca nu se ingroasa...dar apoi un gust extrem de delicios 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Cori
Cori 18 ian 2013, 22:30

O, ce buna e si usor de facut. Din decembrie de la ultimul atelier am facut-o de 4 ori. O adora toata familia

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile