Crema de ciocolata in 5 minute (sau Finetti de casa)

O reteta de crema de ciocolata extraordinara, imediat cum am vazut-o am fost curioasa si intrigata - am zis ca o fac indiferent de rezultat, macar sa vad daca isi merita multele laude pe forumul de unde am luat-o.

Cand sa gust rezultatul, primul gand a fost s-o repet imediat sa va arat si voua asa un miracol de reteta, mai ales pentru amatorii de ciocolata sau pentru cei grabiti si mai putin experti in cremele sofisticate pentru torturi.

Este foarte ferma, se unge perfect pe paine/biscuiti ca un fel de Nutella/Finetti, sau ca o super crema de tort. De gust - greu sa exprim asa un gust si textura perfecta - ciocolatos, cremos, catifelat - te unge pe suflet :)

O sa lucrez si la varianta de post, ma asteptati pana saptamana viitoare si sper sa va uimesc :)

Ingrediente

Lapte
150 ml
Ulei fara miros
350 ml
de floarea soarelui, de samburi de struguri
Zahar pudra
0.5 pah
Cacao pudra
4 linguri
Lapte praf
3 linguri
Esenta de vanilie
1 buc
plus niste nuci macinate, eu nu am pus acum
Sare
0.1 lingurite
un varf de cutit de sare

Pasi de urmat

1

Intr-un bol sau pahar de blender adanc, turnati laptele si zaharul pudra.

2

Turnati uleiul, puneti blenderul vertical in pahar.

Acesta trebuie pus exact pe fundul vasului si cand ii dati drumul il lasati asa vreo 10 secunde, nu se ridica in sus cand blendati.

3

Dupa 10 secunde incepeti sa-l miscati usor si ridicati in sus cam cu cate 1 cm, nu brusc si repede.

In asa fel laptele va incorpora uleiul, ca la maioneza.

4

Si uitati cum obtinem o crema alba si pufoasa. Aici opriti blenderul, tot procesul dureaza cam 2 minute.

5

Adaugati cacao, vanilia, sarea si laptele praf.

Amestecati usor cu blenderul(fara sa-l porniti) ca sa nu va sara toate in fata  :)

6

Apoi dati drumul la blender si uniformizati bine compozitia. Trebuie sa va iasa ca in poza.

7

Puneti crema in borcan/bol si lasati la frigider cateva ore. Desi este foarte densa si imediat, dar dupa frigider se face mai ferma si putin mai tare - mirosul de ulei deloc nu se simte.

Da, este mai calorica, dar nu contine multe grasimi animale/oua si consumata moderat este o placere!

Pofta Buna!

PS. Cine nu crede sa vina la atelier pe 8 decembrie, sigur o vom face si acolo.

Cantitate: 500 g ()
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 2 min
Publicata:
Nota: 5 (22 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

ianadeea
Andreea (ianadeea) 19 nov 2012, 09:55

Salut, draga Lena

Pare f. interesanta reteta, o s-o incerc azi din curiozitate (ca e a nu stiu cata oara cand zic ca ma las de dulciuri ) . Sigur va iesi buna. Asa, ca de post ma gandeam sa sugerez: laptele de migdale de la tine de pe site, sau lapte de soia, si amidon simplu; in loc de lapte si lapte praf .. Ar merge, nu ?

lena
Elena (lena) 19 nov 2012, 10:26

In varianta de post se pune lapte de soia si mai bine nuci macinate, nu trebuie amidon.

lyly
liliana (lyly) 19 nov 2012, 10:45

Sigur o incerc si eu!Buna idee!Esti minunata Lena !!!

Nota mea pentru reteta:
anamz
anamz 19 nov 2012, 11:38

o sa incerc  sa adaug si  unt de arahide,nu sunt o mare  amatoare a cremelor de ciocolata dar prin jurul meu misuna destui amatori.Multumesc pt. reteta .

Nota mea pentru reteta:
anamariau
anamariau 19 nov 2012, 16:50

wow!

Nota mea pentru reteta:
bocsa
gabriela (bocsa) 19 nov 2012, 17:50

ce ulei,recomanzi?

lena
Elena (lena) 19 nov 2012, 17:59

Aici am pus ulei de floarea soarelui simplu, rafinat.

vio2011
vio2011 19 nov 2012, 21:40

se potriveste ca si crema pt eclere?

salivez numai cand o vad!

Kamessytta
Kamessytta 19 nov 2012, 21:52

Minunat! oare merge si in blender normal?sau cu mixerul?nu am blender vertical dar cred ca totusi o sa incerc in blender normal sa vedem ce iese :) Esti o minune la casa omului!

ianadeea
Andreea (ianadeea) 20 nov 2012, 10:10

Salutari, am revenit cu impresii dupa incercarea retetei. Este o crema buna, cu aroma si gust de Finetti, intr-adevar foarte ferma, dar.. exista un mare "DAR" .. are gust de maioneza, si e usor gretoasa. Am folosit ulei floarea soarelui, poate cu alt ulei (samburi de struguri, ulei de palmier) altfel statea situatia. Am mai adaugat lapte la un moment dat, pt ca era prea tzapana, nu mai puteam mixa bine. Dupa mine este buna si asa, de uns pe paine, sau mancata cu felii de mar si ceva bucati de nuca deasupra (e cam gretoasa asa individual, ca pe o budinca), dar nucile sau alunele macinate ar fi un ingredient foarte de efect aici. Poate si putina esenta de rom, sau ceva scortisoara, sa mai scoata din gustul de ulei. Voi incerca si sa inversez lichidele:  350 ml lapte si 150 ml ulei, cred ca merge bine, se poate lucra mai bine, si daca nu va fi destul de ferma: 1 lingura in plus de lapte praf. Iar ingredientele principale ar fi: nuci/alune macinate, esenta de rom, etc.. Draga Lena, sper ca nu te superi pe mine, dar din cauza gustului de maioneza reteta asta ar fi doar de vreo 3-4 stele. (In rest, ca aroma, e divina: zici ca-i Finetti, incercati-o cu incredere)

Nota mea pentru reteta:
LiCuRiCi
LiCuRiCi LiCuRiCi (LiCuRiCi) 20 nov 2012, 12:32

O crema f gustoasa. Am incercat-o mai demult de la  Say7 si este preferata copilului meu. F des o folosesc ca glazura pentru torturi. ianadeea, vreau sa spun ca nu se simte nici un miros,respecta proportiile si ai rabdare cind o gatesti.pupici!

lena
Elena (lena) 20 nov 2012, 14:18

Ianadeea, daca o lasi la frigider nu mai are nici un gust de maioneza.

Merge si pentru tort si pentru eclere, si cu tot la ce va tine imaginatia.

lacra06
lacra06 20 nov 2012, 15:25

se poate face si cu mixer normal?multumesc.

 

lena
Elena (lena) 20 nov 2012, 17:24

Zicea cineva ca a facut, adaugand cate putin uleiul in lapte, dar eu nu am incercat.

ianadeea
Andreea (ianadeea) 21 nov 2012, 08:52

Ai dreptate, Lena. O gustasem numai dupa vreo 2 ore de stat la frigider. Dupa 24 ore i s-a mai dus din gustul de maioneza. LiCuRiCi, chiar am pastrat proportiile, si am facut exact totul, era de la timpul de refrigerare, si poate si de la ulei. Dar ca sa fiu sigura, am "dres-o" cu 2 linguri de zeama de lamaie, nuca macinata, si niste esenta de rom. Am dus-o si cuiva sa guste, si nu-i venea sa creada ca-i facuta in casa, asa de fina i s-a parut si buna (am papat cu piscoturi). E clar, draga Lena, va fi crema de cioco preferata pentru torturi (deja am o reverie cu blatul de la tortul Alba-ca-Zapada, care-i cu cocos, va iesi un fel de tort Bounty invers ) . Cat despre calorii, se poate aplica aplica f. bine si in diete: max. 1 lingura de crema de asta iti taie orice pofte pentru o vreme. Pupici si multumim de reteta.

aur
aur 21 nov 2012, 11:41

Lena .esti absolut senzationala!!!!!!Multumim!!!!!!!Asteptam si minunate retete de pos!reusesti sa ma surprinzi de fiecare data....felicitari ,mii de multumiri!

am incercat o singura reteta de- a ta care nu mi-a reusit sau poate nu mi-a placut mie,cea cu fasole rosie  si ciuperci,poate am gresit eu ceva.Clar! restul ce am facut au iesit...."beton"..de mare clasa,am impresionat si  pe cei mai mofturosi ...Lena esti PERFECTA!

Nota mea pentru reteta:
carmencita
carmencita 22 nov 2012, 19:02

buna seara. am incercat acum sa fac aceasta crema si sunt dezamagita pt ca mi-a iesit ceva ff lichid si ca sa  nu o arunc am pus faia si praf de copt si am facut un fel de chec...... nu stiu ce sa zic

lena
Elena (lena) 22 nov 2012, 19:38

Mai incerci si alta data, reteta este simpla si cred ca ai facut ceva gresit cu mixerul daca ti-a iesit lichid. Mixerul trebuie tinut la fundul vasului primele minute, apoi incet ridicat, daca te grabesti s-ar putea sa nu incorporeze bine, sau poate nu este suficient de puternic.

tatinela
tatinela 05 dec 2012, 19:16

vreau si eu sa incerc sa fac aceasta crema de ciocolata,mor de curiozitate sa vad cum v-a iesi...dar idee n-am unde gasesc laptele praf,voi de unde il procurati???

lena
Elena (lena) 05 dec 2012, 19:42

De la orice magazin, la raionul de praf de copt, vanilie, etc.

tatinela
tatinela 06 dec 2012, 12:23

draga Lena,cu ce as putea inlocui laptele praf..la noi in localitate nu se gaseste???

lena
Elena (lena) 06 dec 2012, 14:03

Nu-l mai pui - doar putina zeama de lamaie.

tatinela
tatinela 06 dec 2012, 14:05

mersi mult!

tatinela
tatinela 07 dec 2012, 14:26

am facut acuma crema de ciocolata,n-as fi crezut niciodata ca in conditii de casa se poate face asa deliciu...am facut jum de portie de proba,a iesit groasa si ferma la fel ca Nutella!!!

LIKA4EVER
Lilia (LIKA4EVER) 08 dec 2012, 14:53

acus incerc sa vedem ce ca iesi

tasica34
tasica34 09 dec 2012, 14:44

Este a doua oara cand o prepar si sunt f.f.f.f.multumita de aceasta crema rapida. Mai degraba un finetti zic eu, decat o crema. Am dat reteta si colegelor mele si toate sunt incantate. Multumim.

tasica34
tasica34 09 dec 2012, 14:45

Reteta este excelenta. O pregatesc a doua oara si sunt multumita de ea. Multumim.

Cori
Cori 18 ian 2013, 22:30

O, ce buna e si usor de facut. Din decembrie de la ultimul atelier am facut-o de 4 ori. O adora toata familia

Poza mea pentru reteta:
Dany92
Dany92 12 feb 2013, 18:31

Draga Lena dar ce sar primi daca as pune unt topit in loc de ulei?

lena
Elena (lena) 12 feb 2013, 19:03

Chiar nu stiu, nu-mi dau seama, incearca...

LIKA4EVER
Lilia (LIKA4EVER) 31 mar 2013, 10:11

am preparat-o in sfirsit cu succes,faza cu incorporarea uleiul a fost strasnica,cind vedeam ca nu se ingroasa...dar apoi un gust extrem de delicios 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Lexy
Lexy 22 sep 2013, 18:51

mie nu-mi iese deloc crema alba pufoasa....tot lichid ramane oricat as mixa. deja am aruncat un rand..

LIKA4EVER
Lilia (LIKA4EVER) 22 sep 2013, 20:46

cu handblender iese sigur

oana blaga
oana blaga 02 oct 2013, 21:07

excelenta,copii si sotul incantati  nu ma asteptam !

Nota mea pentru reteta:
madalinapol
madalinapol 04 oct 2013, 10:38

cu blender normal a incercat cineva?

 

lena
Elena (lena) 04 oct 2013, 12:20

Nu prea iese, poti incerca adaugand cate putin uleiul cat bati laptele.

rho
rho 14 oct 2013, 16:50

buna lena azi mi-ai fost de ajutor am facut crema pentru eclere a iesit super grazie

RadMarian
RadMarian 15 oct 2013, 14:10

In loc de cacao am folosit pudra de roscova. Pudra fiind dulce se reduce cam 30-40% din zahar. Este mult mai sanatoasa, roscova avand proprietati terapeutice deosebite si are o aroma aparte, fina.

Poza mea pentru reteta:
Lexy
Lexy 19 oct 2013, 16:28

exact asa am facut si eu. ador pudra de roscove. dar zahar am pus cat scria in reteta.

RadMarian
RadMarian 19 oct 2013, 22:18

Lexy, nu-i problema, numai ca eu sunt nevoit sa tin cont de cerere. Raluca, nepoata mea nu-i place prea dulce si tin cont de aceasta, mai ales ca eu si sotia avem diabet. cu aceaasta crema in care am pus nuca pisata am facut un „„tiramisu”” si a fost grozav.

anamariau
anamariau 28 nov 2013, 08:40

Din cantitatile de mai sus rezulta suficienta crema pentru un tort? Multumesc.

lena
Elena (lena) 28 nov 2013, 08:41

Da, pentru un tort mediu/mic.

anamariau
anamariau 28 nov 2013, 09:01

Multumesc, inseamna ca trebuie sa fac doua portii.

giasurdu
giasurdu 18 dec 2013, 07:21
 buna. ce inseamna jumatate de pahar de zahar pudra(ce cantitate)? eu nu reusesc sa aleg niciodata paharul potrivit si nu vreau sa stric rezultatul... mul

 tumesc.

lena
Elena (lena) 18 dec 2013, 13:53

Inseamna aproximativ 70g, cantitatea de zahar aici nu este critica, depinde de gusturi, de asta si nu am precizat exact un gramaj.

florea jeni
florea jeni 30 dec 2013, 21:45

f buna am facut-o azi .. excelenta .. multumim :)

 

 

 

 

Delia Jebeleanu
Delia Jebeleanu 06 ian 2014, 13:15

Salut! 

Am citit reteta si este foarte faina, insa eu am doar mixerul de la robotul de bucatarie, care este ca un pahar cu cutitele inauntru, jos. Se poate face si cu acesta, gandindu-ma la incorporarea uleiului?

 

Multumesc frumos.

lena
Elena (lena) 06 ian 2014, 13:23

Poti incerca dar din ctae stiu s-ar putea foarte probabil sa nu iasa.

Delia Jebeleanu
Delia Jebeleanu 06 ian 2014, 13:33

Atunci se poate folosi mixerul sau care ar fi solutia?

Multumesc de raspuns.

lena
Elena (lena) 06 ian 2014, 14:19

Deocamdata solutia sigura este doar mixerul vertical, celelalte metode nu le-am testat, deci nu pot sa va ajut cu un sfat.

raluca57
raluca57 06 ian 2014, 14:53

Crezi ca pot folosi ulei de cocos, acela care se intareste la temperatura joasa? Sigur, o voi face intai exact dupa indicatiile tale, dar am capatat niste ulei de cocos (miroase divin!!!) si vreau sa-i gasesc utilizare. Orice idee mi-ar prinde bine. Multumesc, Raluca

lena
Elena (lena) 06 ian 2014, 14:56

Hmm, uite cu ulei de cocos nu stiu - s-ar putea sa iasa, ca doar tot ulei este, incearca o cantitate mica, sa-mi spui si mie - am si eu un borcan, poate il utilizez:)

Delia Jebeleanu
Delia Jebeleanu 06 ian 2014, 15:37

Va pot da o sugestie, lucru pe care eu il aplic de ceva timp: folositi-l pentru par. Iarna, este indicat uleiul de migdale, iar vara cel de cocos. Trebuie masata pielea capului cateva minute (ea fiind cea mai importanta, nu varfurile, cum se mai credea), timp in care tot parul va fi uns. Ideal ar fi sa dormiti cu parul acoperit de o esarfa, dupa care va spalati dimineata; daca nu aveti posibilitatea, lasati macar 1-2 ore sa actioneze. Succes! :)

raluca57
raluca57 06 ian 2014, 20:46

Cu ulei de cocos nu vrea sa iasa, am reluat de cateva ori mixarea, se omogenizeaza, dar nu se intareste. In schimb, cu ulei obisnuit a iesit PERFECT! MINUNATA!!! voi vedea cum se prezinta dupa cateva ore in frigider. Totusi, daca doresc sa nu iasa atat de ferma, sa pun mai mult lapte? Multumesc pt reteta dementiala si pt suport. 

Multumesc, Delia. L-am folosit pt par si chiar pt ten, sunt incantata. Dar cutia are 1kg, gustul este divin, parca ma tenteaza sa fac si ceva dulciuri.

lena
Elena (lena) 06 ian 2014, 21:00

Super Raluca, da mai adaugi putin lapte si se dilueaza.

Apropo cu ulei de cocos eu fac ciocolata foarte buna - se amesteca cantitati egale de miere, unt de cocos topit si cacao - se amesteca bine si se toarna intr-o forma(eu folosesc una de silicon). O pui la congelator si se intareste, este dementiala la gust - colegii de servici a sotului nu credeau ca este ciocolata raw si sanatoasa. Dezavantajul ca trebuie tinuta la congelator sau frigider.

neorox
neorox 24 ian 2014, 17:43

Super, super, super...desi, am ''experimentat'', nerespectand reteta complet, adica ,am pus uleiul din ochi si cred ca a fost cam 400 ml, laptele l-am pus praf, diluat cu apa ( in locul celui natural sau al laptelui de soia!), am adaugat si zeama de lamaie,3 linguri, am pus si lapte praf vreo 2 linguri, zaharul l-am pus tos, deci nu pudra si....ghici?! O CREMA DE ZILE MARI, care sper sa fie pe gustul intregii case, fiindca eu... nu 'pap' deloc nimic dulce, dar ador sa prepar tot ce nu i-ar trece nimanui prin cap! Aaaaa, si sa va mai spun ceva: NU VA DESCURAJATI, PENTRU CA , DACA O RETETA NU 'IESE' DIN PRIMA, CLAR VA IESI DATA VIITOARE ! Cand am citit o reteta referitoare la prepararea maionezei la blender cu o cana de ulei si un singur ou crud, am spus ca propunatorul retetei tre' sa fie nebun, insa am incercat-o, mi-a iesit de prima data super, insa am ratat a doua oara, pentru ca am folosit temperaturile ingredientelor ,probabil, diferite (oul il luasem de la frigider, iar uleiul din camara!)... am repetat ,iar acum sunt ''DOCTOR', pentru ca pentru nimic in lume n-as mai gresi! MULTUMESC, LENA SI D-ZEU SA-TI DEA MULTA SANATATE, FIINDCA ESTI GROZAVA!

 

 

Nota mea pentru reteta:
catalinas
catalinas 28 ian 2014, 14:03

Bună! Am preparat crema, însă e un pic amăruie de la uleiul de floarea soarelui. Daca5o pun la rece se mai atenuează gustul? E necesar un timp la frigider?

Poza mea pentru reteta:
catalinas
catalinas 28 ian 2014, 14:03

lena
Elena (lena) 28 ian 2014, 15:52

Daca a fost amar uleiul nu cred  ca frigiderul va rezolva ceva, dar puteti incerca.

Dupa frigider de obicei devine putin mai groasa.

catalinas
catalinas 30 ian 2014, 00:07

da!:( n-a rezolvat !am pus ulei  de floarea soarelui presat la rece dintr-o sticla atunci desfacuta;mai incerc ,cu forte proaspete!

Ann
Ann 06 feb 2014, 22:18

Oare se poate face si cu lapte praf formula? Am ramas de la copil si i-as gasi intrebuintare :) Merci

lena
Elena (lena) 07 feb 2014, 13:12

Daca este lapte, cred ca iese, de ce nu.

oliflor
oliflor 08 feb 2014, 12:23

salutare! merge si cu robotul cu cutite; tocmai am executat eu - la inceput am avut emotii ca nu se leaga, dar a iesit excelent, crema consistenta, bine inchegata. Am turnat uleiul treptat (fir continuu, subtire, iar robotul pe viteza max.). Putin se simte gustul de ulei, dar sper sa mai "iasa" dupa ce sta la frigider. Multumesc pentru reteta si la mai mare!

 

roxy24
roxy24 17 feb 2014, 11:01

Se poate face si cu mixerul clasic?

lena
Elena (lena) 17 feb 2014, 20:57

Nu merge.

adina-tm
adina-tm 18 feb 2014, 13:15

am facut si eu crema .desi la inceput eram destul de sceptica ,rezultatul a depasit orice asteptare . este o crema delicioasa si cu siguranta o voi mai face . am folosit ulei de struguri .nu intelegeam de ce trebuie doar mixer vertical ,acu am inteles ideea :) iti multumesc !

Nota mea pentru reteta:
iion
iion 25 mai 2014, 17:46

A iesit si este intr-adevar buna ! Avand in vedere ingredientele simple, este foarte la indemana sa o faceti - deci curaj, incercati-o. Am facut-o de 2 ori : o data cu mixerul clasic, insistand la inceput pe amestecul zahar-ulei (asta-i "hachita" ce trebuie depasita in reteta); a doua oara in blenderul robotului de bucatarie (unde a mers mai bine amestectecul ulei-zahar). A iesit in ambele cazuri Ok dar as face pe viitor amestecul initial in blender si ulterior as transfera pasta alba intr-un alt vas pt amestecarea cu mixerul clasic a restului de componente. Multumim de reteta!

Poza mea pentru reteta:
rammo-4u
ramona (rammo-4u) 17 iun 2014, 13:46

Buna!Am facut si eu crema,am facut-o la blender-ul de la robotul de bucatarie si a iesit!!!Mi-era putin teama,dar acum sunt multumita ca am reusit!Trebuie doar turnat uleiul incetisor…acum e la rece…abia astept sa o gust…multumesc pt reteta…

mardare.gabriela
mardare.gabriela 17 sep 2014, 05:01

Dupa zeci de incercari pentru o crema de ciocolata pentru tortul baietelului meu, am dat peste aceasta reteta... M-ATI SALVAT !!! Partea minunata este ca se poate folosi imediat, atat pentru umplutura crema cat si pentru glazura pe exterior. Va multumesc inca o data si am sa recomand tuturor prietenelor aceasta reteta MINUNATA !!!

P.S. Tortul l-am bagat deja la frigider insa poate revin maine cu o fotografie si bineinteles, cu impresii despre gustul lui.

Gabriela - Banbury - Anglia

Nota mea pentru reteta:
otiliaradu
otiliaradu 20 sep 2014, 15:14

Super reteta! Am folosit mixerul clasic, ulei de cocos topit, zahar de cocos tos si lapte praf de cocos si a iesit cam moale dar am pus-o in congelator ca sa se intareasca si am mai batut-o un pic dupa si a iesit superba!

Mare multumire!

Nota mea pentru reteta:
otiliaradu
otiliaradu 20 sep 2014, 15:19

Nu mai mult de 5 minute la congelator ca sa nu se taie, sau ca sa fiti mai siguri, puneti in frigider mai bine. Succes!

 

 

otiliaradu
otiliaradu 20 sep 2014, 16:04

Daca se intampla sa vi se taie, adaogati zeama de la o jumate de lamiie si un pumn de nuci macinate si dati cu mixerul si se repara.

 

 

 
raluca57
raluca57 20 sep 2014, 16:04

@otiliaradu: te rog, ce sunt "zahar de cocos tos" si "lapte praf de cocos"? Am încercat si eu cu ulei de cocos, cu blender si nu s-a întărit. M-ar interesa f tare sa o prepar cu ulei de cocos. Multumesc

otiliaradu
otiliaradu 20 sep 2014, 16:15

raluca57@ : Zahar de cocos tos este un zahar extras din cocos care apare un pic granulat ca si zaharul tos romanesc doar ca are o culoare maronie. Lapte praf de cocos am gasit in comert aici se numeste Coconut milk powder. Lena spunea mai sus ca poti inlocui laptele praf cu zeama de lamiie.

Cat despre intarire si mie mi-a iesit un pic moale dar am pus-o in congelator pentru cateva minute si s-a intarit chiar prea tare a trebuit sa o lucrez bine cu mixerul sa o aduc inapoi la consistenta necesara sa o pot intinde pe tort.

 

 

 

otiliaradu
otiliaradu 20 sep 2014, 16:16

Denumirea de zahar de cocos tos, i-am dat-o eu pentru ca sa se inteleaga ca nu a fost zahar pudra. Aici in comert se numeste simplu, coconut sugar adica zahar de cocos. 

raluca57
raluca57 20 sep 2014, 16:19

Multumesc, otiliaradu. Mi-ai stârnit imaginația cu zaharul si laptele praf de cocos, îmi place mult cocosul. Nu am văzut pe la noi, dar voi căuta. Mulțumesc de raspuns

otiliaradu
otiliaradu 20 sep 2014, 16:22

raluca57: de mentionat ca am topit uleiul de cocos pe foc dar l-am lasat sa se raceasca intai si apoi l-am folosit.

otiliaradu
otiliaradu 20 sep 2014, 16:31

raluca57: Si eu iubesc uleiul de cocos. Este deosebit de sanatos, o adevarata minune a naturii. De multe ori cand imi doresc ceva dulce si nu am timp sa pregatesc ceva sofisticat, pun o jumate de cana de nuci macinate, o lingurita de miere si una-doua de ulei de cocos si am o crema de ciocolata sanatoasa la minut! Mult succes! 

 

 

raluca57
raluca57 20 sep 2014, 16:42

Multumesc!

rallu26
rallu26 03 oct 2014, 16:23

Buna oare aceasta crema se poate folosi si la umplerea gogosilor?va multumesc!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 03 oct 2014, 17:55

Sigur, de ce nu.

rallu26
rallu26 03 oct 2014, 18:13

multumesc mult tocmai acuma sunt in bucatarie cu reteta in fata.nu stiam daca o sa iasa destul de moale sa il pun in seringa pentru umplut.sper sa fie bine daca nu torn deasupra.multumesc mult.o sa revin sa va spun cum a iesit crema.pupici

 

rallu26
rallu26 03 oct 2014, 18:35

delicioasa!!!multumesc mult pentru reteta.

lerla
lerla 26 oct 2014, 23:57

Buna, Lena!

Am avut o mica indoiala cand am citit reteta dar cum anterior mi-am permis sa ~fur~ din bunatatile tale care mi-au iesit in proportie de %, am zis ca trebuie sa reusesc si cu asta. Fara a exagera, iti marturisesc ca nu am mai gustat niciodata asa ceva, atat de fin, ciocolatos sa-i zic si extraordinar de practic si repede de facut. A fost o incantare pentru intreaga famile, care nu-si mai dadea rand cu linsul degetelor si al castronului. Mentionez ca am folosit crema pentru a a acompania prajitura ce se face in 10 minute(la noi a durat 30 de min caci am finalizat-o in cuptor). Un deliciu, pe cat de ieftin si usor de facut, pe atat de gustos! Felicitari pentru retete, pentru munca depusa si cu voia ta, iti voi mai incerca din minunatii, caci sunt irezistibile! Ma inclin!

Mikitza
Mikitza 08 nov 2014, 09:08

La etapa mixarii are vreo importanta temperatura ingredientelor? Laptele si uleiul. Sunt putin tematoare pt k am mai incercat diverse creme la blenderul vertical si nu imi ies cu exceptia maionezei, desi si maioneza mi se taie uneori!

Mikitza
Mikitza 08 nov 2014, 11:42

Imi pare foarte rau ca nu imi iese aceasta crema, pur si simplu nu se leaga oricat as mixa. Imi vibreaza blenderul in mana si ea tot nu se leaga, nu inteleg de ce, nu am ridicat repede blenderul cam dupa 15 secunde...uleiul trebuie masurat ca l.am pus la ochi! O fi asta...

Mikitza
Mikitza 08 nov 2014, 11:56

Vai ce icon am pus...nu sunt suparata pe nimeni, vroiam tipul confuz, scuze!

lena
Elena (lena) 08 nov 2014, 20:11

Militza, da, trebuie sa fie de aceeasi temperatura, si bineinteles masurate bine ingredientele :)

Mikitza
Mikitza 09 nov 2014, 09:20

Multumesc mult Lena pentru raspuns, o sa incerc sa o fac iar desi de doua ori am dat gresi! Sper sa reusesc pana la urma sa pot folosi crema la torturile fetitei mele si nu numai!

cristinastancu
cristinastancu 08 dec 2014, 14:51
  •  Super crema.Pot sa pun unt topit in loc de ulei?
cristinastancu
cristinastancu 08 dec 2014, 14:53

Am amestecat crema cu banana si portocala si copiii au fost fff incatatii

raluca57
raluca57 08 dec 2014, 15:16

@cristinastancu - ati pus unt topit? ar fi grozav sa mearga, untul da alt gust fata de ulei, oricat de bun ar fi uleiul. Multumesc

lena
Elena (lena) 08 dec 2014, 15:42

Nu stiu de unt Cristina, nu am incercat.

cristinastancu
cristinastancu 08 dec 2014, 20:11

Nu,dar o sa incerc.

otiliaradu
otiliaradu 09 dec 2014, 07:20

Buna , tocmai am observat ca am omis cacaoa mai sus pe pagina cand am pus reteta mea de ciocolata sanatoasa pentru raluca57. Imi cer scuze Raluca. Aici o ai corecta daca te intereseaza:  raluca57: Si eu iubesc uleiul de cocos. Este deosebit de sanatos, o adevarata minune a naturii. De multe ori cand imi doresc ceva dulce si nu am timp sa pregatesc ceva sofisticat, pun o jumate de cana de nuci macinate, o lingurita de miere si una de cacao si una sau doua lingurite de ulei de cocos si am o crema de ciocolata sanatoasa la minut! Mult succes!

raluca57
raluca57 09 dec 2014, 07:52

Mulțumesc, otiliaradu! Intre timp am găsit zahar de cocos, sunt incantata. 

Lilu2014
Lilu2014 23 dec 2014, 23:54

A incercat cineva cu unt topit in loc de ulei ?

geolucys
geolucys 31 dec 2014, 10:09

Buna lena.vroiam sa te intreb daca pot folosi lapte praf de la bebe si daca pot folosi crema la pandispan.multumesc frumos si un An Nou fericit!

lena
Elena (lena) 31 dec 2014, 10:31

Eu nu stiu cum este la gust laptele de la bebe, dar presupun ca ar merge, am facut si fara el si a fost bine. Va da un pic de gust mai de lapte la crema.

Si bineinteles poti s-o folosesti si la pandispan(eventual pandispanul putin insiropat), merge chiar si pe paine :)

geolucys
geolucys 31 dec 2014, 10:37

Si deci pot sa omit laptele praf?

lena
Elena (lena) 31 dec 2014, 10:38

Dap, sigur.

geolucys
geolucys 31 dec 2014, 10:49

Multumeeesc ❤

danielaelsa
danielaelsa 01 ian 2015, 19:48

Multumesc Lena pentru reteta, am incercat-o si eu ieri, foarte buna la gust, este ca o sarlota. Multumesc inca o data pentru ca ai impartasit cu noi retele tale.

Sa ai un an nou abundent, sanatos si cu multa liniste in suflet. La multi ani!!!

P.S. pentru Lilu2014, am incercat eu cu unt topit dar nu se leaga, ma gandesc sa fi incercat cu untul ca atare si anume in forma solida, La multi ani sanatosi si cu reusite la cat mai multe retete :)

 

Nota mea pentru reteta:
Amiron677
Amiron677 17 ian 2015, 21:43

As putea folosi lapte lichid?

lena
Elena (lena) 18 ian 2015, 12:37

Puneti lapte lichid, dar in loc de lapte praf nu puneti alta cantitate, mai bine nu puneti deloc.

adriana.b
adriana.b 19 ian 2015, 20:13

Buna Lena,

In primul rand, La multi ani! , cu intarziere.... :) Sa ai parte de un an cat mai bun si sa te bucuri pe deplin de cele doua fetite ale tale

in al doilea rand, mii de felicitari pentru ceea ce faci pt noi, incepatoarele in bucatarie.

De cand am descoperit blogul tau am inceput sa "diversific bucataria " si sa incerc mancaruri noi. 

As vrea sa fac si eu crema de ciocolata (sotul este un fan al cremelor tartinabile), dar nu am mixer/blender verical.  Daca poti sa ma sfatuiesti care este mai util in bucatarie,  mai ales pt acest tip de creme si ce putere trebuie sa aiba. As vrea unul de calitate pe care sa il pot folosi la mai multe preparate.

multumesc

lena
Elena (lena) 19 ian 2015, 20:32

Multumesc Adriana!

Ref. la mixer, am folosit de vreo 8 ani mixerul Philips, si-a facut treaba dar nu pot sa spun ca sunt foarte multumita de el. Am luat un set cu mai multe chestii din care nu functionau vreo 2 si chiar ma supara, pt ca sunt utile.

Acum mi-am luat un set Braun, mixer vertical si inca cateva accesorii, puterea parca de 800W. Desi nu este perfect(nu cred ca il voi gasi vreodata) dar imi place mai mult decat primul.

Oricum, orice mixer vertical alegi, ai grija sa aiba putere peste 700W.

adriana.b
adriana.b 20 ian 2015, 07:16

Multumesc pentru raspuns

victoria14
victoria14 30 ian 2015, 22:46

spunetimi va rog dar in loc de lapte praf ce as putea pune?vreau si eu miine sa o incerc dar nu am lapte praf,ms

lena
Elena (lena) 31 ian 2015, 21:32

Puteti sa faceti si fara lapte praf.

allinaraicu
allinaraicu 13 feb 2015, 15:02

Iata tocmai am facut-o.E a doua oara cind o fac.De data asta i-am dat sa guste si lui Davidas si a batut din palme ca i-a placut in semn ca mami e bravo!:-)  Doar ca ma uit la voi e un ciocolat mai intens la mine e mai deschis,credca o sa incerc si cu altfel de cacao sa fie mai frumoasa la culoare.Dar cu asta vreau miine sa fac un mannik si sa-l ung cu aceasta crema.Sper sa se combine si sa iasa frumos.Miine va scriu la mannik un comm cum a iesit.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
mihaelacroitoru10
mihaelacroitoru10 24 feb 2015, 17:45

Este supeer!! Multumesc din suflet Lena!! O crema minunata!!! Si am pus laptele de la frigider rece!

Nota mea pentru reteta:
adric
adric 15 mar 2015, 13:09

am facut crema si...mi-a iesit :) e foarte buna la gust, cam ciocolatoasa - am pus cacao 4 linguri cu varf(la fel am pus si lapte praf - linguri cu varf). 

Livi
Livi 16 mar 2015, 23:45

Delicios

DAMIAN LUCIAN
DAMIAN LUCIAN 21 mar 2015, 15:10

buna am incercato si eu si mia iesit din prima  eu am folosit in loc de cacao neskuik si in loc de lapte praf am pus cofeta pt cafea a iesit delicioasa si nu am facuto cu blanderu si cu un mini robot chopper ii superba ca urmare iata si dovada;

Poza mea pentru reteta:
Sahara
Sahara 02 apr 2015, 01:34

Mie mi se pare ca reteta asta are mult prea mult ulei!!! Eu am facut-o cu mai putin, cam 250 ml. Crema mi-a iesit, s-a inchegat, dar dupa vreo 18h la frigider, cand sa asamblez tortul, am gustat-o si inca avea un gust puternic de ulei!, asa ca am renuntat la ea. Cred ca ar fi iesit si cu o cantitate mult mai mica de ulei. Am gustat-o dupa o saptamana de stat la frigider, gustul de ulei era aproape imperceptibil, dar tot nu era ok.

yellutza
yellutza 02 apr 2015, 18:02

Oare merge cu pudră de roscove in loc de cacao?

lena
Elena (lena) 02 apr 2015, 21:56

Yelutza, merge inlocuita cacao cu pudra de roscove..

Diana Drosu
Diana Drosu 08 apr 2015, 13:34

Multumesc Lena pt reteta! Am incercat-o si a iesit super! O voi folosi la un tort, cred ca va fi delicios!

Nota mea pentru reteta:
yellutza
yellutza 08 apr 2015, 14:12

 Multumesc pentru raspuns

 

 

tufaru flory
tufaru flory 09 iul 2015, 22:15

Buna.e ffff buna reteta. Am folosit.o la un tort care a iesit suuper bun.si am facut.o la blenderul normal.

Tonea Simina
Simina Alexandra (Tonea Simina) 13 nov 2015, 17:25

Deocamdata arata foarte bine, textura e perfecta. O las la frigider pana maine, sper sa dispara gustul de maioneza..

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Anca Sweden
Anca Sweden 08 ian 2016, 22:31

Foarte simplu de făcut!! Arată foarte bine!! Gustul e nemaipomenit !! In mod normal,nu scriu comm-uri la Rețete pe net dar de data aceasta m-am gândit ca o rețeta atât de buna si de simpla ,trebuie recomandata si altor persoane. Țin sa mentionez ca nu am avut lapte praf si nici zahăr pudra (poftele de graviduță au venit tarziu in noapte si făcut cu ce-am găsit prin casa).. Yummy Yummy ! Keep up the food work👍👍

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 09 ian 2016, 08:36

Multumesc mult Anca si sarcina usoara!

marius64
marius64 03 feb 2016, 20:56

cu mixer clasic nu o sa mearga a trebuit sa intru in reteta ruseasca.....acolo se specifica acest lucru  plus de asta un blender are putere mai mare probabil si turatie mai mare  cam 600 750 w pecind mixer clasic nu sare de 400  cel mult  cam 200 300 w  este nevoie de turatie mare pentru ca uleiul sa se ingroase

 

Nota mea pentru reteta:
Lore Grigore
Lore Grigore 24 feb 2016, 23:12

Buna Lena, am si eu o intrebare, laptele praf poate fi inlocuit cu altceva? si daca da, cu ce, as vrea sa o incerc, dar cum am copilul alergic la lapte praf, nu stiu cu ce as putea sa-l inlocuiesc.....multumesc mult si felicitari pentru retetele tale sunt nemaipomenite...

lena
Elena (lena) 24 feb 2016, 23:49

Se poate si fara el, asa am facut si in varianta de post. O gasiti pe site.

Steffania17
Steffania17 29 apr 2016, 14:45

Buna,Lena!Oare merge crema asta pt o pasca de ciocolata?

eliaval
ELIA VALENTINO ELIA (eliaval) 30 apr 2016, 00:38

Buna tuturor..

 de ce ulei si nu unt ??? untul face crema mai mätäsoasä !!!

lena
Elena (lena) 30 apr 2016, 17:06

Nu cred ca merge, daca va fi incalzita se va topi. Numai daca o folositi rece, ca o glazura-crema deasupra.

Steffania17
Steffania17 01 mai 2016, 13:47

Asa si voiam,sa fie ca si o crema.A iesit delicioasa.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: