Prajitura "O noapte la Venetia"

    Cu ocazia zilei de maine vreau sa va servesc cu aceasta prajitura fina si delicioasa, si va doresc sa aveti Ziua Indragostitlor in fiecare zi din an - sa va iubiti, stimati si incercati sa va aratati afectiunea unul fata de altul cu orice ocazie si fara un motiv/zi anume :)

Despre prajitura, este foarte buna, se prepara chiar simplu si sigur o sa placa la toti. Eu pe viitor cred ca as insiropa putin blatul inainte sa pun crema, dar nu-i obligatoriu - prajitura este de efect si gustoasa fara aceasta mica corectie.

Ingrediente

Oua
10 buc
Zahar
150 g
plus 10 linguri
Nuca de cocos
100 g
Faina
9 linguri
Cacao pudra
2 linguri
Praf de copt
1 lingurite
Lapte
7 linguri
Unt
250 g
untul sa fie moale, la temperatura camerei
Ciocolata neagra/amaruie
100 g
eu folosesc Primola sau ciocolata amaruie marca Ikea

Pasi de urmat

1

Preparam blatul prajiturii care va fi format din 2 straturi - unul alb, cu cocos si altul maro cu cacao.

Deci, stratul alb:

- Intr-un bol puneti 6 albusuri(galbenusurile le pastrati pentru crema)

- Le bateti spuma tare, apoi adaugati una cate una 6 linguri de zahar.

2

- Adaugati nuca de cocos si 5 linguri de faina, mixati usor.

3

- Turnati aluatul intr-o tava de cuptor, asternuta cu hartie de copt(eu am folosit una dreptunghiulara de aproximativ 30x20 cm).

- Intindeti bine si nivelati pe toata tava.

4

Acum facem stratul maro:

- Intr-un bol bateti spuma alba 4 oua cu 4 linguri de zahar

5

- Adaugati 4 linguri de faina, praful de copt si 2 linguri de cacao - mixati usor.

6

- Acest aluat se toarna peste cel din tava, se niveleaza si se intinde pe toata suprafata.

7

 Acest blat din 2 aluaturi se coace la foc mediu(180 grade) aproximativ 35 minute, pana trece testul scobitorii.

Lasati sa se raceasca bine.

8

Intr-un bol metalic/sticla sau cratita puneti cele 6 galbenusuri de mai sus, 150 grame de zahar si 5 linguri de lapte.

Puneti bolul pe baie de aburi si amestecati periodic pana compozitia se ingroasa putin.

9

Cand este gata o dati la o parte si lasati sa se raceasca bine.

10

Untul(200g) moale se bate spuma cu mixerul si se adauga cate putin din compozitia de galbenusuri preparate la aburi. Adaugati cate 1-2 linguri treptat, sa nu se taie compozitia.

11

Cam asa arata produsul final, dupa ce am incorporat tot.

12

Blatul recomand sa-l insiropati cu putin sirop preparat din apa, zahar, vanilie, cafea, etc. Puneti crema peste blatul racorit, intindeti si nivelati bine.

O puneti la frigider sau la rece - in acest timp preparati glazura:

- se topesc intr-o cratita ciocolata amaruie, 2 linguri de lapte si 50g de unt - amestecati bine si dupa ce se topesc si incorporeaza toate, lasati sa se racoreasca bine.

13

Turnati glazura abia calda(aveti grija, daca este prea fierbinte, va topi untul si va strica putin nivelul cremei).

Nivelati si dati la rece.

14

Lasati sa se patrunda bine cateva ore, apoi portionati si savurati.

Pofta Buna!

Cantitate: 2 kg (12-15 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Sursa: Natalia

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Anisoara89
Anisoara89 (13 February 2013, 13:22)

 arata senzational, o sa o fac numaidecit

miha77
miha77 (14 February 2013, 11:56)

 Ce bine arata!! Trebuie sa o incerc si eu!!

Karen (14 February 2013, 14:41)

Sunt convinsa ca e buna! Spune-mi te rog,cand pui faina la blaturi folosesti mixerul?in poza pare ca ai pus-o toata deodata...nu se aseaza albusul prea tare? Multumesc! O zi frumoasa cu multa iubire alaturi de cei dragi!

lena
lena (14 February 2013, 14:57)

Da, am folosit mixerul la viteza mica.

Multumesc!

Anisoara89
Anisoara89 (14 February 2013, 20:52)

 Am facut-o azi, inca nu a stat deajuns in frigider, dar am taiat cite o bucatica sa o gustam ca nu mai aveam rabdare... aprecierea sotului e  .Cred ca este prima data cind il satisfac suta la suta cu prajiturile, inca de un an in urma ma rodea la cap sa-i fac prajitura asa cum a mincat la restaurant si de cite ori incercam sa fiu cit mai aproape de acea prajitura nu prea reuseam, dar cu aceasta am dat lovitura.

Pacat ca nu am gasit cocos la magazin azi si l-am inlocuit migdale praf. Data viitoare o fac cu cocos numaidecit sunt sigura ca aroma lui o sa o faca de nota 10 .

Multumesc Lena si o sarbatoare cit mai frumoasa tuturor!!! 

Anisoara89
Anisoara89 (15 February 2013, 18:04)

 aici o poza mai prezentabila, azi deja dupa ce s-a racit bine prajitura este inca mai gustoasa.

lena
lena (15 February 2013, 18:08)

Arata foarte bine Anisoara, bravo! Cam criminale sarbatorile astea pline de ducliuri si ciocolata.

Ma consolez cu un ceai fara zahar cu aroma de ciocolata...dieta...si ma bucur ca va plac dulciurille pe care vi le prezintErau facute si duse in vizita, acasa nu am lasat nimic, doar putin pt tati si Sofi

Anisoara89
Anisoara89 (15 February 2013, 19:27)

 Eu nu le-am dus nicaieri, dar maninc cu moderatie, aici nu prea avem cunostinte prin imprejurimi, un singur amic dar care vine mai rar ca traieste departe, asa ca ne ''chinuim'' eu cu sotul. Pina ce reusesc sa ma mentin in forme, ca toti ma intreaba cum de resesc sa nu ma ingras daca coc asa de des dulciuri...sincera sa fiu si pe mine ma cam mira faptul dar totodata ma bucur ca-i asa.

 Multumesc tie de inspiratie si munca pe care o faci pentru a ne impartasi retetele tale, le recomand tuturor prietenelor site-ul tau si toate raman incintate de rezultate!!! 

timotei
timotei (15 February 2013, 23:53)

Am facut si eu acest tort mia placut foarte mult,numai ca pe viitor am sa pun mai putin unt in crema ca mi sa parut cam multisor .Stiu ca nu o sa mai stea crema batz daca nu o sa pun asa mult unt dar noua ne place cremele la tort cit usoare pt stomac,dar ma rog fiecare cu gustul lui .SA stii Lena ca imi alint familia cu bunatatile care le postezi aici .

alinaa
alinaa (16 February 2013, 20:56)

 Aceasta prajitura imi aduce aminte de o prajitura a copilariei " televizor " se numea, doar ca blatul alb era la mijloc si ceva mici modificari, oricum cred ca si asta e la fel de buna. Si tot asemanatoare cu aceata reteta mai era o prajitura " BUdapesta " , se topea in gura.... daca sstii reteta, te rog , Lena sa o postezi.  Eu de ziua indragostitilor am facut 2 torturi pt ca e ziua mea de nastere si a fetitei mele mai mici.

Roberto (18 February 2013, 12:58)

 am facut-o si eu ! fffoarte gustoasa !!! baietelul meu  de 4 anisori niciodata nu gusta din nicio torta,si la asta ,pentru prima data , cu mare pofta a mancat cate o bucata INTREAGA   !!!! multumim !!! 

Mihaela Morar
Mihaela Morar (18 February 2013, 15:37)

 blatul alb nu are praf de copt? blatul negru se bat ouale intregi sau le separam ca la pandispan?

Multumesc frumu' :)

lena
lena (18 February 2013, 18:12)

Faci exact cum scrie in reteta.

Nina-Andreea
Nina-Andreea (23 February 2013, 13:00)

Foarte cremoasă și fină! Alinaa: ai dreptate, are puțin din gustul ”Televizorului”! Poate datorită cremei cu unt! Mama face și acum acea prăjitură! Am să-i cer rețeta și am să o postez aici! Sau poate, cine știe, mă încumet o voi prepara chiar eu și o voi posta pe pași!

LicaStar
LicaStar (08 March 2013, 11:39)

Am facut si eu aceasta prajitura cu ocazia implinirii a 3 ani de casnicie. Vreau sa -ti spun, Lena, asta e prajitura cea mai delicioasa pe care am facut-o vreodata, blatul insiropat si crema fina i-a dat gustul perfect. Multumesc muuult de postare a retetei!

Daiaana Ilincas
Daiaana Ilincas (03 May 2013, 12:34)

Prajitura arată foarte bine !! Dar ,nu inteleg la pasul 4,dacă trebuie batute 4 oua [ cu albus,galbenus] sau 4 oua doar albusul ??!

lena
lena (03 May 2013, 12:48)

Ouale se bat cu tot cu galbenus si albus.

Daiaana Ilincas
Daiaana Ilincas (03 May 2013, 15:36)

Multumesc mult!!!

timotei
timotei (20 August 2013, 22:34)

Am mai facut prajitura aceasta dar am facut-o numai din pandispan din ciocolata dar acum am facut asa cum ii in reteta .Acum am o intrebare Lena,cind am facut primul strat alb ouale sau facut o spuma mare dar cind am pus cocosul sa facut o mina de aluat asa ar trebui sa fie sau poate eu am gresit ceva?

lena
lena (21 August 2013, 08:20)

Da, se mai lasa spuma dupa ce adaugi nuca de cocs.

AndreeaT (12 January 2014, 20:31)

Nu am tava de cuptor.. Cantitatea asta merge si intr-o forma rotunda pt tort (de 28 cm)?

 

 

lena
lena (12 January 2014, 20:32)

Nu, faci doar cu jumatate de ingrediente.

Cami Geta (23 January 2014, 23:15)

Am facut prajitura si este excelenta.

Multumesc

Cristina C. (14 February 2014, 10:44)

 merge sa o fac in tava de la aragaz?

 

lena
lena (14 February 2014, 10:45)

Dap, sigur.

Cristina12 (18 March 2014, 16:53)

 Super buna prajitura.am facut-o o data de proba iar akm fiica mea imi cere sa fac mereu😁.multumesc Lena asa mai invat si eu sa fac prajituri.am facut si cozonacul-wow nu ma asteptam sa iasa asa bun(mentionez ca am facut ptr prima data in viata mea si am 34 de ani).am mai facut azi si gogosile recomandate de tine,pffff o bunatate💋💋💋👍

adela danciu (19 April 2014, 23:44)

fff   buna,am facut-o dar m-am trezit la urma ca am ramas cu cele 4 galbenusuri pe masa si prajitura in cuptor...unde trebuiau puse galbenusurile de la cele 4 oua,nu vad scris de ele nicaieri:(?

timotei
timotei (20 April 2014, 01:42)

 Adela uite la pasul 6 , galbenusurile se pun la crema.

timotei
timotei (20 April 2014, 01:44)

 Sorry la pasul 8

Clauu (30 April 2014, 12:10)

Nu am gasit nuca de cocos pot pune  un inlocuitor?

lena
lena (30 April 2014, 13:21)

Nu am idee, poate ar merge niste nuci maruntite...

Clauu (30 April 2014, 15:01)

 Multumesc pana acum nu am comentat ci doar am executat , insa pot sa spun  ca toate dintre retetele tale pe care le-am facut au fost un succes , sunt o incepatoare in bucatarie   si  acest site imi  ofera incredere deplina , aceste retete explicate amaruntit  nu au cum sa nu iasa  , iti multumesc  .