Piept de pui cu sos de usturoi si cascaval la cuptor

Cea mai simpla reteta posibila de a gati pieptul de pui, mi-a luat doar 4 pasi s-o fac - dar este super buna. Pieptul fierbe bine in sosul de smantana cu usturoi si este aromat, iar cascavalul ii da o crusta rumena si putin crocanta.....

Ingrediente

Piept de pui
2 buc
Smantana
1 pah
Cascaval clasic
150 g
Usturoi
3 buc
adica 3 catei
Sare
1 lingurite
Piper negru
0.25 lingurite

Pasi de urmat

1

Fiecare bucata de piept se spala bine, se taie in fileuri mari, cam in 4-5 parti fiecare. Se pun intr-o tava de cuptor de marime medie, putin adanca.

2

Smantana se amesteca cu usturoiul pisat, sarea si piperul negru.

3

Ungeti bine bucatile de pui cu sosul de smantana, apoi radeti cascavalul deaspura.

4

Lasati tava la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste bine - aproximativ 45-50 de min.

5

Se servesc calzi cu o garnitura preferata.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (4 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Publicata:
Nota: 5 (20 voturi)
Sursa: say7.info

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

miutacristina
miutacristina (23 aug 2009, 13:10)

uau arata super bineee,am sa le incerc

 

mirstela (24 aug 2009, 08:08)

daca ai adauga si ciuperci si tarhon?

lena
lena (24 aug 2009, 10:30)

Mmmm, se poate incerca - nu stiu cum este tarhonul in combinatie cu smantana, eu il pun de obicei la mancarurile cu fasole.

tnastiusha (25 aug 2009, 00:46)

Kliovo!Ja viju u tebia novaia tava pojavilasi!Kak ta,cito ty mne v pervyi raz darila!horoSAIA VESHI,SPASIBO!

alinutza14 (26 aug 2009, 16:57)

tocmaiamtreminat-ode facut si miroase super....am gustat-o un pic si nu maizic de gust.eu am pus 5 catei de usturoi pt ca sunt fan usturoi si eok.acum astept sa se fiarba cartofii pt piure si sama pun sa mananc si sanu mai stau sa saliev pe langa ea:)

etinc3lle
etinc3lle (01 sep 2009, 20:38)

am facut azi, a fost excelenta!!!! un gust extraordinar de rafinat si ... ce sa va mai zic: a fost de vis  nu cred ca exista nota pentru aceasta reteta

Alina.B (02 oct 2009, 16:23)

arata f bine. dar supa ce se raceste mai e buna?

Alina.B (02 oct 2009, 16:24)

dupa*

lena
lena (02 oct 2009, 16:28)

Eu nu am mai folosit-o, dar cred ca merge pusa pe piure sai in alta garnitura.

etinc3lle
etinc3lle (02 oct 2009, 19:25)

rece e tare buna. intre crusta crocanta de cascaval si pui este un strat moale de smantana, mie imi place mai mult rece

Galia
Galia (20 oct 2009, 13:54)

E fdelicios pieptul si rece, si cald...o aroma deosebita...gust incantator!

gabrella (22 oct 2009, 13:38)

azi  am musafiri si cred ca e reteta perfecta!  ms mult 

adina (27 oct 2009, 21:08)

super reteta lena.felicitari pt site

adina (27 oct 2009, 21:08)

Crista
Crista (07 nov 2009, 11:04)

cred ca e foarte buna reteta asta..azi am sa  o incerc ...

mykylyna (07 dec 2009, 17:15)

e gustoasa dar data viitoare voi pune un ou si o ling de faina k mi s-a zeruit smantana

Crista
Crista (07 dec 2009, 18:39)

imi cer scuze  pt ca doar acum iti spun .... a fost delicoasa mancarica ....pana si sotului meu i-a placut mult!!! mersi foarte mult ..... site-ul tau este o sursa de inspiratie pt mine

lena
lena (07 dec 2009, 18:41)

garaztaty
garaztaty (10 dec 2009, 18:47)

si eu am pus la cuptor..aştept rezultatul..sunt sigura ca va fi deliciosssss

Claudia75
Claudia75 (12 dec 2009, 13:41)

Deci, am respectat instructiunile litera cu litera, am tinut-o la cuptor exact 50 de minute. Acum tocmai ne-am ridicat de la masa. E delicioasa! Garnitura am avut cartofi prajiti. O bunatate! O s-o gatesc de cate ori o sa am ocazia. Multumesc, Lena, pentru minunatele tale retete. Daca ar fi si printabile! 

roxana22 (08 apr 2010, 17:49)

pai...sincer nu prea imi place sa gatesc pentru ca nu stiu iar ceea ce am gasit pana akum pe net nu prea ma ajuta deloc. Asa ca m-am lasat bagubasa.pana am dat de site-ul asta>e super tare facut si parca mi-a venit cheful sa stau mai mult prin bucatarie.......esti tare....bravo

maaike (14 apr 2010, 18:58)

Am facut azi si este delicioasa.

reina (02 aug 2010, 15:12)

daca folosesc un singur piept de pui este ok?asta inseamna ca injumatatesc si celelalte ingrendiente?

lena
lena (02 aug 2010, 16:18)

Da, bineinteles.

Crista
Crista (28 sep 2010, 08:42)

pt ca noi nu prea suntem cu carnea de porc ..mancam ..dar mai rar, gatesc foarte mult cu carne de pui .... vreau sa spun ca , aceasta mancarica cu o garnitura de orez cu morcovi..este delicioasa!

Lavi
Lavi (09 nov 2010, 08:37)

aceasta reteta este delicioasa

am mancat cu cartofi prajiti si muraturi!

nota 10+

sechirconatalia (19 nov 2010, 18:11)

musafirii au fost incintati!!! mersi!

 

Roxi (21 nov 2010, 22:06)

Am incercat aceasta reteta. A iesit super .  O reteta simpla si grozava.

BEBYTA (29 dec 2010, 23:01)

nam ancercat reteta dar cum arata ar fi super de buna deabia astept sa o gatesc mersi lena ca ne ti la curent cu retete si ne dai idei de a gati bine an plina criza ....te pup

vicusha
vicusha (13 ian 2011, 19:43)

am incercat reteta deja de 3 ori, foarte gustos!

nadira
nadira (05 feb 2011, 21:16)

Salut Lena, am si eu o mica intrebare: daca folosesc pulpe superioare de pui dezosate si fara piele? ms.

lena
lena (05 feb 2011, 21:18)

Da, sigur ca merge.

petronutza
petronutza (09 iun 2011, 17:04)

 buna sunt noua pe aici, am incercat reteta ta e superrr buna, nu mi-a venit sa cred cat de fraged a iesit puiul. 

mita
mita (28 aug 2011, 13:59)

Asta am pus-o la cuptor ca acum e mai racoare -cand am facut puiul vanatoresc erau40de grade-  ,ce miroase a usturoi...cred ca o sa fie delicioasa ,am pregatit o garnitura de orez cu morcovei .Multumesc si salutari.

alina seico
alina seico (12 sep 2011, 21:51)

este foarte gustosam incercat si eu reteta si am facut pe langa pui sos de ciuperci si a fost super bun.chiar am primit laude.ms

Diaconu Ionela (16 nov 2011, 16:35)

Foarte delicioasa aceasta reteta si se prepara f repede .merita incercat !

nicolle
nicolle (02 dec 2011, 23:33)

Mi-a iesit delicios,desi sunt incepatoare.Multumesc pentru  aceasta reteta simpla dar super gustoasa

Nina-Andreea
Nina-Andreea (10 dec 2011, 22:23)

O rețetă excelentă! Mulțumesc pentru idee!

alin si eliza
alin si eliza (02 feb 2012, 19:23)

 buna! ce gramaj are smantana?

 

lena
lena (02 feb 2012, 19:46)

200-300g - nu este importanta cantitatea exacta.

alin si eliza
alin si eliza (02 feb 2012, 19:57)

 multumesc am cumparat 300 gr si am sa o folosesc!acum ne apucam de reteta! o sa iti lasam un mesaj sa iti zicem cum a iesit!

vicusha
vicusha (13 feb 2012, 01:00)

Una din retetele noastre preferate!!!!! Nici nu mai stiu de cite ori am facut-o. Excelenta.

Mery75
Mery75 (23 feb 2012, 20:20)

 Si eu am facut-o dar mi s-a urdit smantana. Aveti idee de ce? In rest e OK.

Dianna (05 mar 2012, 20:08)

O cina de nota 10 !! Puiul a fost extrem de fraged si delicios ! Mi.a cerut mama sa repet reteta cat mai repede ! Multumesc !  

alin si eliza
alin si eliza (05 mar 2012, 20:15)

 ffff. buna!

evelina evy
evelina evy (15 mar 2012, 03:43)

am incercat aseara sa imi impresionez iubitul cu ceva bun si am reusit. a mancat atat de mult ca abia sa ridicat de la masa.a zis ca sunt o bucatareasa excelenta. mersi mult de reteta

serafima (13 mai 2012, 02:41)

a iesit f. buna, dar si foarte acra, care ar putea fi cauza?

tatiana damian (20 aug 2012, 11:59)

 buna astept si eu cu nerabdare sa prepar aceasta mincare dar vreau sa o gatesc cind va veni sotul meu as vrea sa te intreb Elena carnea pot sa o murez ?daca da atunci cu ce e mai bine sa o murez..?

 

lena
lena (20 aug 2012, 13:38)

Tatiana, mai mult decat piper, usturoi si putina sare nu are rost - usturoiul ii va da toata aroma si altele nu prea isi mai au rost aici.

tatiana damian (21 aug 2012, 09:00)

 multumesc Elena !mi-ai fost foarte mult de ajutor eu nu prea stiu sa gatesc dar cu ajutorul tau deacuma pot sa gatesc multe mincaruri  iti multumesc mult

tatiana damian (22 aug 2012, 16:54)

 fetelor nu am avut rabdare pina  va  veni sotul e minuat e foarte gustos nam pozat ca nu am avut rabdare sa gust ...o mincare delicioasa

 

andreeaiasi (06 oct 2012, 21:14)

Lena, aceasta e una din multele retete pe care le-am incercat de pe siteul tau si pot sa spun ca e pur si simplu minunata, e a 2 oara cand fac intr-o saptamana si cred ca o voi suprinde si pe sora mea cu reteta asta...De data asta am umplut pieptul rulat cu un pic de morcov si branza vaci ca le aveam prin casa..sa vedem ce iese..:)

andreeaiasi (06 oct 2012, 22:37)

A iesit minunata, sotul a fost incantat...de data asta am facut mai mult ca sa ramana si pe maine

Corina79 (14 nov 2012, 10:08)

Am facut si eu reteta aceasta. Foarte buna si foarte usor de facut. Si mie mi s-a branzit smantana ( E cineva caruia nu i s-a branzit?) insa am scurs apa si a fost ok.

Crisrox
Crisrox (17 ian 2013, 21:40)

 Abia am mancat din ea. Am mai adaugat cate ceva ( mai mult usturoi,ciuperci si inca ceva condimente)si piure ca garnitura.Foarte buna,multumesc de reteta.

Lucia AB (09 apr 2013, 19:03)

e normal sa se brinzeaska? daca nu atunci ce am gresit?Lena mentioneaza te rog temperatura..eu am pus la 180 grade si inca  nu e gata (dupa 50 min)

 

lena
lena (09 apr 2013, 19:11)

Da, se poate branzi daca este mai slaba smantana. Temperatura de 180 grade este buna,  si cam o ora la cuptor preincalzit.

Lucia AB (09 apr 2013, 19:27)

 multumesc de raspuns

 

taniabolo (31 mai 2013, 15:33)

 salut lena, in rep moldova am mancat la un restaurant LA PLACINTE  se num, am mancat de mai multe ori piept de pui la gratar, si acelasi piept si la cupt doar ca la cuptor avea o crusta de cascaval, deci avea un gust super bun, nu era uscat, foarte fraged si apos asa , fraged, aromat cred ca era cumva marinat, se simtea si un pic de mustar, caut de doua luni o reteta si nu gasesc nicaieri, ma gandeam ca poate stii tu ceva, sau iti dai seama despre ce e vb........

lena
lena (31 mai 2013, 21:41)

Imi cam dau seama, dar uite cand voi fi la Chisinau o sa merg sa incerc carnea de care spui si vedem daca pot s-o reproduc cumva

rov (16 dec 2013, 22:31)

deliciossssss....

Queen666x (03 mar 2014, 16:55)

 Sunt peste hotare si nu  am smantana...spune-mi te rog daca pot folosi maioneza. multumesc!

lena
lena (03 mar 2014, 18:51)

Dap, este bine si cu maioneza.

len4ik (23 iun 2014, 01:03)

 Am incercat-o de mai multe ori dar nu reuseam sa-i fac poza :-)  

gabi c (17 iul 2014, 13:10)

 Buna Lena, pot inlocui smantana cu iaurt..as vrea ceva mai putin caloric. Multumesc

lena
lena (17 iul 2014, 14:01)

Da, poti, dar se va branzi si mai rau decat smantana.

Elizabeth
Elizabeth (25 iul 2014, 18:44)

 Pieptul de pui dupa reteta asta iese o BUNATATE; de cind am descoperit-o,numai asa gatesc pieptul;suculent,aromat si fraged;pina si sotul e fan;merci Lena;azi ca garnitura am avut couscous

anda larisa (14 aug 2014, 11:20)

 buna. Am gatit reteta azi, e foarte gustoasa dar smantana s-a adunat ce sa pun sa ramana cremoasa? 

lena
lena (14 aug 2014, 13:09)

Smantana dulce ar trebuie sa nu se adune, de obicei asta fermentata cam asa se face.

Lauriss (27 sep 2014, 11:22)
Da pare o idee super ...am sa o incerc azi....
Roddy
Roddy (18 feb 2015, 15:42)

 Ieri am avut-o iarăși ceva nou la cine datorită Lenei:) :p 

Chiar daca usturoiul nu e preferatul meu ingredient, am încredere in retetele de aici si nu prea schimb nimic, deci si de data asta nu m-a dezamăgit reteta;) a fost pur si simplu delicios!!!! Simplu, rapid si bun;) 

dtanisha (18 mai 2015, 16:23)
Prima data gătesc . CE pun in tava inainte de pui? Ulei cu apa? Sau ..?
lena
lena (18 mai 2015, 17:01)
Nu puneti nimic, tava uscata.
Iosipitsa
Iosipitsa (19 mai 2015, 05:16)

Tocmai am pus la cuptor si am venit sa ma asigur ca am pus tot ce trebuie si am realizat ca nu trebuia sa pun tot sosul peste pieptul de pui:( Acum astept sa vad ce o sa iasa! Am sa va tin la curent :P

Mona Lisa
Mona Lisa (06 nov 2015, 19:41)

 buna seara,Lena.Mai intai de toate vreau sa-ti multumesc pentru munca care o depui si pu acest minunat site care ne usureaza munca noastra de femeie gospodina.....mrsi mersi mersi.                                                                                 Privitor la aceasta reteta.....vroiam sa precizez ce fel de smintina tb de pus,fermentata sau dulce? pu ca am facut-o si mi sa  brinzit si ma ganesc ca eu am gresit......mersi mult inca odata si iti doresc multa sanatate tie si familiei tale.

 

 

lena
lena (07 nov 2015, 12:57)

Mona, multumesc pt apreciere, sa aveti pofta buna!

Smantana am pus si eu fermentata si intr-adevar s-a branzit si la mine. Ar avea sanse sa nu se branzeasca smantana dulce pt gatit de 30%, sau smantana de tzara. Aceasta din comert din pacate asta face.