Piept de pui cu sos de usturoi si cascaval la cuptor

Nota 5 (18 voturi)
*****

Cea mai simpla reteta posibila de a gati pieptul de pui, mi-a luat doar 4 pasi s-o fac - dar este super buna. Pieptul fierbe bine in sosul de smantana cu usturoi si este aromat, iar cascavalul ii da o crusta rumena si putin crocanta.....

Ingrediente

Piept de pui
2 buc
Smantana
1 pah
Cascaval clasic
150 g
Usturoi
3 buc
adica 3 catei
Sare
1 lingurite
Piper negru
0.25 lingurite

Pasi de urmat

1

Fiecare bucata de piept se spala bine, se taie in fileuri mari, cam in 4-5 parti fiecare. Se pun intr-o tava de cuptor de marime medie, putin adanca.

Piept de pui cu sos de usturoi si cascaval la cuptor - Pas 1
2

Smantana se amesteca cu usturoiul pisat, sarea si piperul negru.

Piept de pui cu sos de usturoi si cascaval la cuptor - Pas 2
3

Ungeti bine bucatile de pui cu sosul de smantana, apoi radeti cascavalul deaspura.

Piept de pui cu sos de usturoi si cascaval la cuptor - Pas 3
4

Lasati tava la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste bine - aproximativ 45-50 de min.

Piept de pui cu sos de usturoi si cascaval la cuptor - Pas 4
5

Se servesc calzi cu o garnitura preferata.

Pofta Buna!

Piept de pui cu sos de usturoi si cascaval la cuptor - Pas 5
Cantitate: 1 kg (4 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Sursa: say7.info

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

miutacristina
miutacristina (23 August 2009, 13:10)

uau arata super bineee,am sa le incerc

 

mirstela (24 August 2009, 08:08)

daca ai adauga si ciuperci si tarhon?

lena
lena (24 August 2009, 10:30)

Mmmm, se poate incerca - nu stiu cum este tarhonul in combinatie cu smantana, eu il pun de obicei la mancarurile cu fasole.

tnastiusha (25 August 2009, 00:46)

Kliovo!Ja viju u tebia novaia tava pojavilasi!Kak ta,cito ty mne v pervyi raz darila!horoSAIA VESHI,SPASIBO!

alinutza14 (26 August 2009, 16:57)

tocmaiamtreminat-ode facut si miroase super....am gustat-o un pic si nu maizic de gust.eu am pus 5 catei de usturoi pt ca sunt fan usturoi si eok.acum astept sa se fiarba cartofii pt piure si sama pun sa mananc si sanu mai stau sa saliev pe langa ea:)

etinc3lle
*****
etinc3lle (01 September 2009, 20:38)

am facut azi, a fost excelenta!!!! un gust extraordinar de rafinat si ... ce sa va mai zic: a fost de vis  nu cred ca exista nota pentru aceasta reteta

Alina.B (02 October 2009, 16:23)

arata f bine. dar supa ce se raceste mai e buna?

Alina.B (02 October 2009, 16:24)

dupa*

lena
lena (02 October 2009, 16:28)

Eu nu am mai folosit-o, dar cred ca merge pusa pe piure sai in alta garnitura.

etinc3lle
etinc3lle (02 October 2009, 19:25)

rece e tare buna. intre crusta crocanta de cascaval si pui este un strat moale de smantana, mie imi place mai mult rece

Galia
*****
Galia (20 October 2009, 13:54)

E fdelicios pieptul si rece, si cald...o aroma deosebita...gust incantator!

gabrella (22 October 2009, 13:38)

azi  am musafiri si cred ca e reteta perfecta!  ms mult 

adina (27 October 2009, 21:08)

super reteta lena.felicitari pt site

adina (27 October 2009, 21:08)

Crista
Crista (07 November 2009, 11:04)

cred ca e foarte buna reteta asta..azi am sa  o incerc ...

*****
mykylyna (07 December 2009, 17:15)

e gustoasa dar data viitoare voi pune un ou si o ling de faina k mi s-a zeruit smantana

Crista
*****
Crista (07 December 2009, 18:39)

imi cer scuze  pt ca doar acum iti spun .... a fost delicoasa mancarica ....pana si sotului meu i-a placut mult!!! mersi foarte mult ..... site-ul tau este o sursa de inspiratie pt mine

lena
lena (07 December 2009, 18:41)

garaztaty
garaztaty (10 December 2009, 18:47)

si eu am pus la cuptor..aştept rezultatul..sunt sigura ca va fi deliciosssss

Claudia75
*****
Claudia75 (12 December 2009, 13:41)

Deci, am respectat instructiunile litera cu litera, am tinut-o la cuptor exact 50 de minute. Acum tocmai ne-am ridicat de la masa. E delicioasa! Garnitura am avut cartofi prajiti. O bunatate! O s-o gatesc de cate ori o sa am ocazia. Multumesc, Lena, pentru minunatele tale retete. Daca ar fi si printabile! 

*****
roxana22 (08 April 2010, 17:49)

pai...sincer nu prea imi place sa gatesc pentru ca nu stiu iar ceea ce am gasit pana akum pe net nu prea ma ajuta deloc. Asa ca m-am lasat bagubasa.pana am dat de site-ul asta>e super tare facut si parca mi-a venit cheful sa stau mai mult prin bucatarie.......esti tare....bravo

maaike (14 April 2010, 18:58)

Am facut azi si este delicioasa.

reina (02 August 2010, 15:12)

daca folosesc un singur piept de pui este ok?asta inseamna ca injumatatesc si celelalte ingrendiente?

lena
lena (02 August 2010, 16:18)

Da, bineinteles.

Crista
Crista (28 September 2010, 08:42)

pt ca noi nu prea suntem cu carnea de porc ..mancam ..dar mai rar, gatesc foarte mult cu carne de pui .... vreau sa spun ca , aceasta mancarica cu o garnitura de orez cu morcovi..este delicioasa!

Lavi
*****
Lavi (09 November 2010, 08:37)

aceasta reteta este delicioasa

am mancat cu cartofi prajiti si muraturi!

nota 10+

sechirconatalia (19 November 2010, 18:11)

musafirii au fost incintati!!! mersi!

 

Roxi (21 November 2010, 22:06)

Am incercat aceasta reteta. A iesit super .  O reteta simpla si grozava.

*****
BEBYTA (29 December 2010, 23:01)

nam ancercat reteta dar cum arata ar fi super de buna deabia astept sa o gatesc mersi lena ca ne ti la curent cu retete si ne dai idei de a gati bine an plina criza ....te pup

vicusha
*****
vicusha (13 January 2011, 19:43)

am incercat reteta deja de 3 ori, foarte gustos!

nadira
nadira (05 February 2011, 21:16)

Salut Lena, am si eu o mica intrebare: daca folosesc pulpe superioare de pui dezosate si fara piele? ms.

lena
lena (05 February 2011, 21:18)

Da, sigur ca merge.

petronutza
petronutza (09 June 2011, 17:04)

 buna sunt noua pe aici, am incercat reteta ta e superrr buna, nu mi-a venit sa cred cat de fraged a iesit puiul. 

mita
mita (28 August 2011, 13:59)

Asta am pus-o la cuptor ca acum e mai racoare -cand am facut puiul vanatoresc erau40de grade-  ,ce miroase a usturoi...cred ca o sa fie delicioasa ,am pregatit o garnitura de orez cu morcovei .Multumesc si salutari.

alina seico
*****
alina seico (12 September 2011, 21:51)

este foarte gustosam incercat si eu reteta si am facut pe langa pui sos de ciuperci si a fost super bun.chiar am primit laude.ms

Diaconu Ionela (16 November 2011, 16:35)

Foarte delicioasa aceasta reteta si se prepara f repede .merita incercat !

nicolle
*****
nicolle (02 December 2011, 23:33)

Mi-a iesit delicios,desi sunt incepatoare.Multumesc pentru  aceasta reteta simpla dar super gustoasa

Nina-Andreea
Nina-Andreea (10 December 2011, 22:23)

O rețetă excelentă! Mulțumesc pentru idee!

alin si eliza
alin si eliza (02 February 2012, 19:23)

 buna! ce gramaj are smantana?

 

lena
lena (02 February 2012, 19:46)

200-300g - nu este importanta cantitatea exacta.

alin si eliza
*****
alin si eliza (02 February 2012, 19:57)

 multumesc am cumparat 300 gr si am sa o folosesc!acum ne apucam de reteta! o sa iti lasam un mesaj sa iti zicem cum a iesit!

vicusha
vicusha (13 February 2012, 01:00)

Una din retetele noastre preferate!!!!! Nici nu mai stiu de cite ori am facut-o. Excelenta.

Mery75
Mery75 (23 February 2012, 20:20)

 Si eu am facut-o dar mi s-a urdit smantana. Aveti idee de ce? In rest e OK.

*****
Dianna (05 March 2012, 20:08)

O cina de nota 10 !! Puiul a fost extrem de fraged si delicios ! Mi.a cerut mama sa repet reteta cat mai repede ! Multumesc !  

alin si eliza
alin si eliza (05 March 2012, 20:15)

 ffff. buna!

evelina evy
evelina evy (15 March 2012, 03:43)

am incercat aseara sa imi impresionez iubitul cu ceva bun si am reusit. a mancat atat de mult ca abia sa ridicat de la masa.a zis ca sunt o bucatareasa excelenta. mersi mult de reteta

serafima (13 May 2012, 02:41)

a iesit f. buna, dar si foarte acra, care ar putea fi cauza?

*****
tatiana damian (20 August 2012, 11:59)

 buna astept si eu cu nerabdare sa prepar aceasta mincare dar vreau sa o gatesc cind va veni sotul meu as vrea sa te intreb Elena carnea pot sa o murez ?daca da atunci cu ce e mai bine sa o murez..?

 

lena
lena (20 August 2012, 13:38)

Tatiana, mai mult decat piper, usturoi si putina sare nu are rost - usturoiul ii va da toata aroma si altele nu prea isi mai au rost aici.

tatiana damian (21 August 2012, 09:00)

 multumesc Elena !mi-ai fost foarte mult de ajutor eu nu prea stiu sa gatesc dar cu ajutorul tau deacuma pot sa gatesc multe mincaruri  iti multumesc mult

tatiana damian (22 August 2012, 16:54)

 fetelor nu am avut rabdare pina  va  veni sotul e minuat e foarte gustos nam pozat ca nu am avut rabdare sa gust ...o mincare delicioasa

 

andreeaiasi (06 October 2012, 21:14)

Lena, aceasta e una din multele retete pe care le-am incercat de pe siteul tau si pot sa spun ca e pur si simplu minunata, e a 2 oara cand fac intr-o saptamana si cred ca o voi suprinde si pe sora mea cu reteta asta...De data asta am umplut pieptul rulat cu un pic de morcov si branza vaci ca le aveam prin casa..sa vedem ce iese..:)

andreeaiasi (06 October 2012, 22:37)

A iesit minunata, sotul a fost incantat...de data asta am facut mai mult ca sa ramana si pe maine

*****
Corina79 (14 November 2012, 10:08)

Am facut si eu reteta aceasta. Foarte buna si foarte usor de facut. Si mie mi s-a branzit smantana ( E cineva caruia nu i s-a branzit?) insa am scurs apa si a fost ok.

Crisrox
*****
Crisrox (17 January 2013, 21:40)

 Abia am mancat din ea. Am mai adaugat cate ceva ( mai mult usturoi,ciuperci si inca ceva condimente)si piure ca garnitura.Foarte buna,multumesc de reteta.

Lucia AB (09 April 2013, 19:03)

e normal sa se brinzeaska? daca nu atunci ce am gresit?Lena mentioneaza te rog temperatura..eu am pus la 180 grade si inca  nu e gata (dupa 50 min)

 

lena
lena (09 April 2013, 19:11)

Da, se poate branzi daca este mai slaba smantana. Temperatura de 180 grade este buna,  si cam o ora la cuptor preincalzit.

Lucia AB (09 April 2013, 19:27)

 multumesc de raspuns

 

taniabolo (31 May 2013, 15:33)

 salut lena, in rep moldova am mancat la un restaurant LA PLACINTE  se num, am mancat de mai multe ori piept de pui la gratar, si acelasi piept si la cupt doar ca la cuptor avea o crusta de cascaval, deci avea un gust super bun, nu era uscat, foarte fraged si apos asa , fraged, aromat cred ca era cumva marinat, se simtea si un pic de mustar, caut de doua luni o reteta si nu gasesc nicaieri, ma gandeam ca poate stii tu ceva, sau iti dai seama despre ce e vb........

lena
lena (31 May 2013, 21:41)

Imi cam dau seama, dar uite cand voi fi la Chisinau o sa merg sa incerc carnea de care spui si vedem daca pot s-o reproduc cumva

*****
rov (16 December 2013, 22:31)

deliciossssss....

Queen666x (03 March 2014, 16:55)

 Sunt peste hotare si nu  am smantana...spune-mi te rog daca pot folosi maioneza. multumesc!

lena
lena (03 March 2014, 18:51)

Dap, este bine si cu maioneza.

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena