Piept de pui cu sos de usturoi si cascaval la cuptor

Cea mai simpla reteta posibila de a gati pieptul de pui, mi-a luat doar 4 pasi s-o fac - dar este super buna. Pieptul fierbe bine in sosul de smantana cu usturoi si este aromat, iar cascavalul ii da o crusta rumena si putin crocanta.....

Ingrediente

Piept de pui
2 buc
Smantana
1 pah
Cascaval clasic
150 g
Usturoi
3 buc
adica 3 catei
Sare
1 lingurite
Piper negru
0.25 lingurite

Pasi de urmat

1

Fiecare bucata de piept se spala bine, se taie in fileuri mari, cam in 4-5 parti fiecare. Se pun intr-o tava de cuptor de marime medie, putin adanca.

2

Smantana se amesteca cu usturoiul pisat, sarea si piperul negru.

3

Ungeti bine bucatile de pui cu sosul de smantana, apoi radeti cascavalul deaspura.

4

Lasati tava la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste bine - aproximativ 45-50 de min.

5

Se servesc calzi cu o garnitura preferata.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (4 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Publicata:
Nota: 5 (20 voturi)
Sursa: say7.info

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 74

Mihaela04
Mihaela04 24 apr 2016, 17:28

Buna Lena! Eu doar azi am gasit reteta si tot azi am si gatit-o. Aprecierea fiului meu de la prima bucatura spune totul..."e o reteta bestiala". Mie nu mi s-a branzit tare caci am lasat-o pana a scazut. Cred ca merge aproape orice garnitura langa, eu azi am avut cartofi piure. Cu siguranta o voi mai gati. Multumesc!

lena
Elena (lena) 07 nov 2015, 12:57

Mona, multumesc pt apreciere, sa aveti pofta buna!

Smantana am pus si eu fermentata si intr-adevar s-a branzit si la mine. Ar avea sanse sa nu se branzeasca smantana dulce pt gatit de 30%, sau smantana de tzara. Aceasta din comert din pacate asta face.

Mona Lisa
Mona Lisa 06 nov 2015, 19:41

buna seara,Lena.Mai intai de toate vreau sa-ti multumesc pentru munca care o depui si pu acest minunat site care ne usureaza munca noastra de femeie gospodina.....mrsi mersi mersi.                                                                                 Privitor la aceasta reteta.....vroiam sa precizez ce fel de smintina tb de pus,fermentata sau dulce? pu ca am facut-o si mi sa  brinzit si ma ganesc ca eu am gresit......mersi mult inca odata si iti doresc multa sanatate tie si familiei tale.

 

 

Roddy
Rodica (Roddy) 18 feb 2015, 15:42

Ieri am avut-o iarăși ceva nou la cine datorită Lenei:) :p 

Chiar daca usturoiul nu e preferatul meu ingredient, am încredere in retetele de aici si nu prea schimb nimic, deci si de data asta nu m-a dezamăgit reteta;) a fost pur si simplu delicios!!!! Simplu, rapid si bun;) 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Elizabeth
Elizabeth 25 iul 2014, 18:44

Pieptul de pui dupa reteta asta iese o BUNATATE; de cind am descoperit-o,numai asa gatesc pieptul;suculent,aromat si fraged;pina si sotul e fan;merci Lena;azi ca garnitura am avut couscous

Poza mea pentru reteta:
len4ik
len4ik 23 iun 2014, 01:03

Am incercat-o de mai multe ori dar nu reuseam sa-i fac poza :-)  

Poza mea pentru reteta:
Dianna
Diana Pascal (Dianna) 05 mar 2012, 20:08

O cina de nota 10 !! Puiul a fost extrem de fraged si delicios ! Mi.a cerut mama sa repet reteta cat mai repede ! Multumesc !  

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
vicusha
vicusha 13 feb 2012, 01:00

Una din retetele noastre preferate!!!!! Nici nu mai stiu de cite ori am facut-o. Excelenta.

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 10 dec 2011, 22:23

O rețetă excelentă! Mulțumesc pentru idee!

Poza mea pentru reteta:
vicusha
vicusha 13 ian 2011, 19:43

am incercat reteta deja de 3 ori, foarte gustos!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile