Trandafiri cu mere si foietaj

Planificam sa postez alte retete pe site zilele astea, dar dupa ce am dat de aceasta prajitura nu am putut sa rezist sa nu o fac si imediat s-o pun si pe site. Este foarte frumoasa,aromata, simplu de preparat, ieftina, de post, moderat de dulce, ..., excelenta. Daca vreti sa faceti ceva simplu si frumos, recomand cu toata increderea!

Ingrediente

Aluat foietaj(frantuzesc)
1 buc
se foloseste doar jumatate din pachet - adica doar o foaie din cele 2
Mere Ionatan
3 buc
luati mere rosii, trandafirii vor fi mai frumosi
Zahar
5 linguri
Scortisoara
1 lingurite
Sare de lamaie
1 lingurite
Zahar pudra
1 linguri

Pasi de urmat

1

Merele se spala, se taie in jumatati, se curata de samburi si se taie felii foarte subtiri.

2

Apoi se pun intr-o cratita, se toarna apa cat sa le acopere si se pune la fiert cu 2 linguri de zahar si 1 lingurita de sare de lamaie.. Cand incep sa fiarba se stinge focul.

3

Se scot imediat din apa pe o farfurie, sa se racoreasca.

4

Apoi se pun pe o farfurie asternuta cu servetele sau prosoape de bucatarie, sa se usuce apa bine de pe ele.

5

Dezghetati doar jumatate din cantitatea de aluat de foietaj. O presarati cu zahar si scortisoara si taiati din ea  benzi de 1 cm grosime.

6

Pe fiecare banda se pun felii de mere usor suprapuse.

7

Apoi atent  se ruleaza banda.

8

Se intorc si se aranjeaza pe o tava de cuptor unsa cu putin ulei. Mie mi-au iesit cam 15 de bucati din aceasta cantitate de mere si aluat - exact o tava de cuptor plina.

9

Le puneti la cuptor la temperatura medie, pana se rumenesc - cam 1 - 1,5 ore. Apoi se scot si se pudreaza cu zahar. Sunt foarte bune si calde si reci.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (cam 15 bucati)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 50 min
Publicata:
Nota: 5 (14 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 37

DannyElla
DannyElla 04 mai 2016, 10:42

Minunată rețetă. Simplă și de mare efect. La ce temperatură ar trebui setat cuptorul? deoarece eu l-am dat la 160grade, si dupa 30 min erau gata, mai mai să le ard, pentru că îl programasem să se oprească după o oră...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 17 ian 2016, 14:37

Da, le stiu, voi avea in vedere cererea dvs :)

elenya
elenya 17 ian 2016, 13:54

Doamna Elena, tare as vrea o receta, m-am uitat uitat pe site si nu am gasit, dar sunt sigura ca trebuie sa o stiti. Eu sunt din RM, si la noi aceste prajituri se fac la nunti de obicei, se numesc Minciunele, in rusa-Hvorost, Hrustiki:-), nu stiti cum se fac ele?Tare as vrea receta:-)

Melanie
Melanie 13 nov 2015, 16:13

Efectul vizual e minunat. Am folosit tava de briose si au iesit bine.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Flory93
Flory93 10 oct 2013, 14:00

Buna!. sunt noua pe aici dar tot in acelasi timp sunt veche deoarece de foarte mult timp imi sunteti calauza in bucatarie..Am facut o groaza de retete de pe pagina dumneavoastra si nu am ramas dezamagita de nici una,o postez doar pe cea mai noua. Va multumesc!

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 19 sep 2013, 09:49

Buna. Nu am cuvinte.Le-am facut aseara. Parca erau mai bune, mai crocante ca astazi cand s-au mai muiat. Ma gandesc ce bine ar arata pe un platou cu mai multe feluri, colorat, Arlechinu-galben, Greta Garbo-neagra, Raffaello,-alba,niste islere mici maro, niste bezele-albe si trandafirii astia. Mamă mamă. Poate de Crăciun.Daca D-zeu ne ajuta, vom reusi.Trandafirasii mei sunt de toate felurile"boboci", mai "ofiliti",mai arsi de "soare". Asa sunt ei.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
LicaStar
Lica (LicaStar) 14 sep 2013, 15:52

Nu credeam ca se fac asa de repede, nu mai zic de mancat... Foarte gustosi!!

Poza mea pentru reteta:
ileana.l
ileana (ileana.l) 24 mar 2013, 10:53

 

Poza mea pentru reteta:
Miralinda
Miralinda 07 oct 2012, 17:48

MULTUMESC! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
AlinaG
AlinaG 27 iun 2012, 15:59

Multumesc ca existati...invat retete noi si buneeeee...am facut si eu trandafirasi am postat o poza sa vedeti cum mi-au iesit..O zi frumoasa!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile