Trandafiri cu mere si foietaj

Nota 5 (11 voturi)
*****

      Planificam sa postez alte retete pe site zilele astea, dar dupa ce am dat de aceasta prajitura nu am putut sa rezist sa nu o fac si imediat s-o pun si pe site. Este foarte frumoasa,aromata, simplu de preparat, ieftina, de post, moderat de dulce, ..., excelenta. Daca vreti sa faceti ceva simplu si frumos, recomand cu toata increderea!

Ingrediente

Aluat foietaj(frantuzesc)
1 buc
se foloseste doar jumatate din pachet - adica doar o foaie din cele 2
Mere Ionatan
3 buc
luati mere rosii, trandafirii vor fi mai frumosi
Zahar
5 linguri
Scortisoara
1 lingurite
Sare de lamaie
1 lingurite
Zahar pudra
1 linguri

Pasi de urmat

1

Merele se spala, se taie in jumatati, se curata de samburi si se taie felii foarte subtiri.

Trandafiri cu mere si foietaj - Pas 1
2

Apoi se pun intr-o cratita, se toarna apa cat sa le acopere si se pune la fiert cu 2 linguri de zahar si 1 lingurita de sare de lamaie.. Cand incep sa fiarba se stinge focul.

Trandafiri cu mere si foietaj - Pas 2
3

Se scot imediat din apa pe o farfurie, sa se racoreasca.

Trandafiri cu mere si foietaj - Pas 3
4

Apoi se pun pe o farfurie asternuta cu servetele sau prosoape de bucatarie, sa se usuce apa bine de pe ele.

Trandafiri cu mere si foietaj - Pas 4
5

Dezghetati doar jumatate din cantitatea de aluat de foietaj. O presarati cu zahar si scortisoara si taiati din ea  benzi de 1 cm grosime.

Trandafiri cu mere si foietaj - Pas 5
6

Pe fiecare banda se pun felii de mere usor suprapuse.

Trandafiri cu mere si foietaj - Pas 6
7

Apoi atent  se ruleaza banda.

Trandafiri cu mere si foietaj - Pas 7
8

Se intorc si se aranjeaza pe o tava de cuptor unsa cu putin ulei. Mie mi-au iesit cam 15 de bucati din aceasta cantitate de mere si aluat - exact o tava de cuptor plina.

Trandafiri cu mere si foietaj - Pas 8
9

Le puneti la cuptor la temperatura medie, pana se rumenesc - cam 1 - 1,5 ore. Apoi se scot si se pudreaza cu zahar. Sunt foarte bune si calde si reci.

Pofta Buna!

Trandafiri cu mere si foietaj - Pas 9
Cantitate: 1 kg (cam 15 bucati)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 50 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

alexandra
*****
alexandra (24 October 2009, 03:43)

woooow! Arata nemaipomenit! abia astept sa  fac si eu!

etinc3lle
*****
etinc3lle (24 October 2009, 18:30)

ce bine arat lena!!!!! si e super simpla

etinc3lle
etinc3lle (26 October 2009, 19:26)

am facut si eu azi si au iesit super bune, doar ca eu am folosit foi pt placinte, nu am gasit aluat. au iesit putin cam crocante, dar foarte bune. multumesc mult

*****
alinutza85 (27 October 2009, 15:21)

Da,intr-adevar o reteta foarte simpla si cu un aspect deosebit.I-M DAT GATA PE TOTI..Am fost un picut dezamagita ca dintr-o foaie de aluat mi-au iesit doar 10 buc.Nu stiu de ce,trebuia cumva sa intind foaia cu sucitorul???

 

lena
lena (27 October 2009, 15:25)

Super! Eu nu am intins foaia, dar cred ca data viitoare o voi face. Daca faci benzile mai subtiri ies cam 15.

alinutza85 (27 October 2009, 15:39)

Ok,dar tu ziceai ca ti-au iesit 20 de buc si vroiam sa stiu cum de mi-au iesit mai putine......Merci mult!!!!

lena
lena (27 October 2009, 15:48)

Scuze multe, am corectat in reteta, acum am numarat pe poza - sunt 15, atatea au iesit. Cred ca daca intinzi un pic foietajul vor fi 20. Te pup

alinutza85 (27 October 2009, 17:49)

naty (28 October 2009, 11:44)

Am facut si eu ieri, au iesit super bune si super frumoase. Foaia am intins-o si mi-au iesit 22 buc. A ajuns pentru toti dar nu a ramas niciuna pentru a doua zi. Merci mult pentru reteta!

anaksunamun (09 November 2009, 20:37)

Lena, ai folosit foietaj subtire sau mai gros?

 

lena
lena (09 November 2009, 20:53)

Am folosit aluat standard, dar data viitoare l-as intinde - trandafirii sunt mai frumosi si mai buni cu aluatul mai subtire.

anaksunamun (09 November 2009, 21:30)

Multumesc frumos. Ma tenteaza sa incerc maine reteta asta.

O seara placuta.

Ana

*****
consultantroman (26 March 2010, 19:06)

arata intr-adevart super..te rog insa sa-mi spui daca tu crezi ca s-ar putea inlocui sarea de lamaie cu zeama de lamaie...atat sare de lamaie am folosit pe vremurile raposatului incat evitam sa mai folosim chimicale...cez zici ? Multumesc mult , o voi incerca cu siguranta in acest post. Doina

lena
lena (26 March 2010, 19:11)

Da sigur, poti folosi zeama de lamaie

MariaP (03 September 2010, 14:08)

Eu , dupa ce scot "trandafirii" de la cuptor , in loc de zahar pudra folosesc putina miere de albine. Capata un luciu aparte care-i face mai aratosi.

ursachi
ursachi (05 September 2010, 15:06)

eu stiu de reteta cu trandafiri cu nuca ,care e ff buna si ceea ce difera este ca ,cand intinzi foaia in loc de mere se pune un strat de spuma cu nuca amestecata si inainte sa le bagi la cuptor se presara si deasupa ...sant fff bune

 

*****
amalia80 (20 September 2010, 15:35)

In postul Craciunului trecut m-am jucat si eu cu razatoarea mea minune si cu merele facand un fel de trandafirasi. Am pus insa merele la microunde presarate cu zahar timp de 5 minute si s-au inmuiat foarte bine. Le-am asamblat trandafirasi mai micuti, adica jumatate de foaie, ca sa scurtez timpul prepararii. Si pentru ca-mi place caramelul am presarat cristale de zahar peste transafirasi inainte de a-i coace. Au iesit niste trandafiri crocanti si la propriu si la figurat.

Incercati reteta pentru ca este foarte simplu de preparat si sanatoasa pentru toata familia.

elena2010 (08 December 2010, 17:10)

Draga mea, se coc trandafirii o ora , o ora si 1/2 ? mi se pare prea mult pentru aluat .

 

lena
lena (08 December 2010, 21:23)

Elena depinde de cuptor, al meu a facut atunci 1 ora pana le-a rumenit.  ALuatul de foietaj din comert, daca nu este uns cu ou, mai greu se rumeneste.

elena2010 (09 December 2010, 13:14)

Am inteles .  Da , ai dreptate ,  conteaza si cuptorul .

Merci mult, pupici

andreas
*****
andreas (10 December 2010, 19:46)

 o reteta de nota 10...gustoasa si aspectoasa

*****
nusica (21 March 2011, 09:55)

Acest aluat este de post?stiam ca aluatul foietaj(frantuzesc)are oarece grasimi,nu stiu daca vegetale in el.Ce ziceti?Il putem folosi cu incredere in zilele acestea de post?

lena
lena (21 March 2011, 10:49)

Da Nusica, este de post - contine margarina, asa ca il folositi fara grija.

nusica (21 March 2011, 11:45)

Aaaa,multumesc,Lena,atunci ,trec cu incredere la preparare,vreau mai mult pentru matusile de la tara care tin strict postul.

ileana.l
ileana.l (23 February 2012, 09:48)

 buna lena! am facut  si eu acesta reteta, au iesit minunati...si buni si frumosi

AlinaG
*****
AlinaG (27 June 2012, 15:59)

Multumesc ca existati...invat retete noi si buneeeee...am facut si eu trandafirasi am postat o poza sa vedeti cum mi-au iesit..O zi frumoasa!

Miralinda
*****
Miralinda (07 October 2012, 17:48)

 MULTUMESC! 

butterfly20
butterfly20 (11 October 2012, 19:49)

 Astazi am facut acesti trandafiri.Din pacate nu le-am facut poza,dar va pot spune ca sunt foarte gustosi.Parerea mea este ca de la scortisoara are o aroma de nuca.Foarte buni.Felicitari Lena pentru retete.

ileana.l
ileana.l (24 March 2013, 10:53)

 

LicaStar
LicaStar (14 September 2013, 15:52)

Nu credeam ca se fac asa de repede, nu mai zic de mancat... Foarte gustosi!!

tiki
*****
tiki (19 September 2013, 09:49)

Buna. Nu am cuvinte.Le-am facut aseara. Parca erau mai bune, mai crocante ca astazi cand s-au mai muiat. Ma gandesc ce bine ar arata pe un platou cu mai multe feluri, colorat, Arlechinu-galben, Greta Garbo-neagra, Raffaello,-alba,niste islere mici maro, niste bezele-albe si trandafirii astia. Mamă mamă. Poate de Crăciun.Daca D-zeu ne ajuta, vom reusi.Trandafirasii mei sunt de toate felurile"boboci", mai "ofiliti",mai arsi de "soare". Asa sunt ei.

Flory93 (10 October 2013, 14:00)

 Buna!. sunt noua pe aici dar tot in acelasi timp sunt veche deoarece de foarte mult timp imi sunteti calauza in bucatarie..Am facut o groaza de retete de pe pagina dumneavoastra si nu am ramas dezamagita de nici una,o postez doar pe cea mai noua. Va multumesc!

lena
lena (10 October 2013, 14:04)

Salut Flory,

Ma bucur mult ca va este util site-ul si merci mut de poza, arata foarte bine!

*****
cristylucia (06 February 2014, 08:49)

pe cat de simplu de facut pe atat de bune si aspectuoase !

va trebui sa fac din doua foi ca din una nu ne saturam ! :))

am pus miere dupa sugestia unei gospodine si sunt si mai grozave !!!

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena