Trandafiri cu mere si foietaj

Trandafiri cu mere si foietaj

Planificam sa postez alte retete pe site zilele astea, dar dupa ce am dat de aceasta prajitura nu am putut sa rezist sa nu o fac si imediat s-o pun si pe site. Este foarte frumoasa,aromata, simplu de preparat, ieftina, de post, moderat de dulce, ..., excelenta. Daca vreti sa faceti ceva simplu si frumos, recomand cu toata increderea!

Ingrediente

Aluat foietaj(frantuzesc)
1 buc
se foloseste doar jumatate din pachet - adica doar o foaie din cele 2
Mere ionatan
3 buc
luati mere rosii, trandafirii vor fi mai frumosi
Zahar
5 linguri
Scortisoara
1 lingurita
Sare de lamaie
1 lingurita
Zahar pudra
1 lingura

Pasi de urmat

Pas 1

Merele se spala, se taie in jumatati, se curata de samburi si se taie felii foarte subtiri.

Trandafiri cu mere si foietaj - Pas 1
Pas 2

Apoi se pun intr-o cratita, se toarna apa cat sa le acopere si se pune la fiert cu 2 linguri de zahar si 1 lingurita de sare de lamaie.. Cand incep sa fiarba se stinge focul.

Trandafiri cu mere si foietaj - Pas 2
Pas 3

Se scot imediat din apa pe o farfurie, sa se racoreasca.

Trandafiri cu mere si foietaj - Pas 3
Pas 4

Apoi se pun pe o farfurie asternuta cu servetele sau prosoape de bucatarie, sa se usuce apa bine de pe ele.

Trandafiri cu mere si foietaj - Pas 4
Pas 5

Dezghetati doar jumatate din cantitatea de aluat de foietaj. O presarati cu zahar si scortisoara si taiati din ea  benzi de 1 cm grosime.

Trandafiri cu mere si foietaj - Pas 5
Pas 6

Pe fiecare banda se pun felii de mere usor suprapuse.

Trandafiri cu mere si foietaj - Pas 6
Pas 7

Apoi atent  se ruleaza banda.

Trandafiri cu mere si foietaj - Pas 7
Pas 8

Se intorc si se aranjeaza pe o tava de cuptor unsa cu putin ulei. Mie mi-au iesit cam 15 de bucati din aceasta cantitate de mere si aluat - exact o tava de cuptor plina.

Trandafiri cu mere si foietaj - Pas 8
Pas 9

Le puneti la cuptor la temperatura medie, pana se rumenesc - cam 1 - 1,5 ore. Apoi se scot si se pudreaza cu zahar. Sunt foarte bune si calde si reci.

Pofta Buna!

Trandafiri cu mere si foietaj - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (cam 15 bucati)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 50 min
Data publicarii:
Nota: 5 (14 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 44

IlincaGloba911
Ilinca Globa (IlincaGloba911) 18 Apr 2018, 15:53

Salut,din nou o noua inspiratie cu un farmec aparte...multumeac din inima!

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Ilinca Globa (IlincaGloba911) 18 Apr 2018, 16:17

Cu mare placere! 😘

Ana Maria Popovici
Ana Maria Popovici 26 Mar 2017, 09:53

Arata foarte delicios!

Asi avea și eu o rugăminte, câte grame de aluat e necesar. A-și dori sa îl prepar singura.

Nu locuiesc in România și aici nu sunt aceleași produse, de aceea nu pot aprecia cantitatea.

lena
Elena (lena) Ana Maria Popovici 27 Mar 2017, 09:10

Eu cumpar de obicei 500g de aluat foietaj.

DannyElla
DannyElla 04 May 2016, 10:42

Minunată rețetă. Simplă și de mare efect. La ce temperatură ar trebui setat cuptorul? deoarece eu l-am dat la 160grade, si dupa 30 min erau gata, mai mai să le ard, pentru că îl programasem să se oprească după o oră...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Melanie
Melanie 13 Nov 2015, 16:13

Efectul vizual e minunat. Am folosit tava de briose si au iesit bine.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 09 Oct 2015, 13:15

Buna. Nu cred ca a facut cineva asa putini trandafiri ca mine.Mi-a ramas un rest de foietaj si-mi parea rau sa-l arunc si vroiam si ceva simplu si sa mearga repede.Asa ca am facut aceste minunate flori.Am taiat si fasia in 2 sa-mi iese mai mult. I-am pus intr-o forma de briose, dar nu mai fac. Mi se ardeau merele si nu se cocea foietajul, Probabil peretii tavii de briose tineau caldura. Am incercat si gata, nu mai fac asa. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Flory93
Flory93 10 Oct 2013, 14:00

Buna!. sunt noua pe aici dar tot in acelasi timp sunt veche deoarece de foarte mult timp imi sunteti calauza in bucatarie..Am facut o groaza de retete de pe pagina dumneavoastra si nu am ramas dezamagita de nici una,o postez doar pe cea mai noua. Va multumesc!

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 19 Sep 2013, 09:49

Buna. Nu am cuvinte.Le-am facut aseara. Parca erau mai bune, mai crocante ca astazi cand s-au mai muiat. Ma gandesc ce bine ar arata pe un platou cu mai multe feluri, colorat, Arlechinu-galben, Greta Garbo-neagra, Raffaello,-alba,niste islere mici maro, niste bezele-albe si trandafirii astia. Mamă mamă. Poate de Crăciun.Daca D-zeu ne ajuta, vom reusi.Trandafirasii mei sunt de toate felurile"boboci", mai "ofiliti",mai arsi de "soare". Asa sunt ei.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
LicaStar
Lica (LicaStar) 14 Sep 2013, 15:52

Nu credeam ca se fac asa de repede, nu mai zic de mancat... Foarte gustosi!!

Poza mea pentru reteta:
Miralinda
Miralinda 07 Oct 2012, 17:48

MULTUMESC! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
AlinaG
AlinaG 27 Jun 2012, 15:59

Multumesc ca existati...invat retete noi si buneeeee...am facut si eu trandafirasi am postat o poza sa vedeti cum mi-au iesit..O zi frumoasa!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile