Prajitura cu mere si nuca de cocos

Prajitura cu mere si nuca de cocos

Inca o reteta superba - am descoperit-o pe un forum si am zis s-o incerc. Ne-a placut foarte mult, are o aroma puternica de cocos si mere, textura pufoasa si usor umeda. De cand am pus-o la cuptor nu se mai putea in casa de la aroma de cocos, abia asteptam s-o gustam :)

Ingrediente

Zahar
180 g
Unt
130 g
Oua
3 buc
Lapte de vaca
200 ml
Nuca de cocos
80 g
Faina alba calitate superioara
160 g
Praf de copt
1.5 lingurite
Mere
3 buc

Pasi de urmat

Pas 1

Se amesteca laptele cu nuca de cocos intr-o cratita. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba 2-3 min, apoi stingeti focul si lasati sa se racoreasca putin.

Prajitura cu mere si nuca de cocos - Pas 1
Pas 2

Amestecati untul moale cu zaharul, apoi cu mixerul amestecati bine compozitia.

Prajitura cu mere si nuca de cocos - Pas 2
Pas 3

Adaugati cate un ou, pe rand, in compozitia de unt si zahar. Bateti fiecare ou cu mixerul, sa se incorporeze bine cu cealalta compozitie.

Prajitura cu mere si nuca de cocos - Pas 3
Pas 4

Cam asa arata compozitia finala de oua, unt si zahar.

Prajitura cu mere si nuca de cocos - Pas 4
Pas 5

Adaugati compozitia de cocos si lapte, amestecati bine cu mixerul. Intr-o alta frafurie amestecati faina cu praful de copt si il adaugati treptat in compozitia de mai sus, amestecand cu mixerul sa nu fie cocoloase.

Prajitura cu mere si nuca de cocos - Pas 5
Pas 6

Merele le spalati, curatati de coaja si seminte, si taiati marunt. Adaugati in aluat si amestecati bine.

Prajitura cu mere si nuca de cocos - Pas 6
Pas 7

Ungeti cu unt o tava de 26-28 cm, tapetati fundul tavii cu hartie de copt.

Prajitura cu mere si nuca de cocos - Pas 7
Pas 8

Turnati aluatul in tava si il distribuiti uniform pe toata suprafata. Il puneti la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste bine.

Prajitura cu mere si nuca de cocos - Pas 8
Pas 9

Dupa ce este gata, il lasati sa se racoreasca si il puneti pe o tava/farfurie rotunda. Presarati putina nuca de cocos sau pudra si prajitura este gata. Este foarte buna si calda si rece.

Pofta Buna!

Prajitura cu mere si nuca de cocos - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (10 voturi)
Colectii: Prajituri, Dulciuri

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 39

Lenuta25
Lenuta25 16 Dec 2016, 17:54

Fenomenala prajitura

Poza mea pentru reteta:
ella.elena
ella.elena 05 Nov 2016, 15:45

Suuupeeer prajitura Am facut-o deja de nenumarate ori si nu am dat gres niciodata Acum mai fac si improvizatie si a iesit delicioasa ca de fiecare data : glazura de ciocolata neagra (ciocolata neagra + putin lapte topit la bain marie)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) ella.elena 07 Nov 2016, 09:45

Super! Merci de ideea cu ciocolata :)

Ekaterinka
Ekaterinka 13 Aug 2016, 13:47

Daca inlocuiesc zaharul cu miere are ceva?

lena
Elena (lena) Ekaterinka 17 Aug 2016, 16:57

Cred ca va fi bine, dar s-ar putea sa-si schimbe culoarea, sa fie mai maronie.

Reli
Reli 01 Dec 2014, 18:35

Buna Lena,

toate retetele sunt super dar nu ne dai marimea tavilor pe care le folosesti iar cand nu dai ingredientele in g ci in pahare un pahar are 200g?Este important deoarece in momentul in care eu folosesc o tava mai mare ca a ta nestiind marimea nu mai iese reteta prea bine

O zi buna.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Reli 02 Dec 2014, 17:40

Da, Reli, sunt retete de mai demult la care nu am precizat dimensiunile chiar exact, dar ma gandeam ca se vede si in poze bine care ar fi tava.

Acum incerc sa rezolv si va spun in comentarii daca aveti nevoie, tava este de 28cm, paharul ca si orice pahar de bucatarie(1 cup) este de 250ml, nu grame.

cdianac
cdianac 03 Oct 2014, 21:47

Am facut saptamana trecuta aceasta reteta. A iesit extraordinar de buna! Atat de buna ca nu am apucat sa ii fac poze

Azi mi-a venit o idee, sa o modific putin si sa vad cum iese. Asa ca am pornit de la reteta de baza si, inaine de a pune faina, am pus 3 linguri de cacao, 2 fiole de esenta de rom. Apoi, la final, am pus un pumn de stafide si unul de alune tocate maricel. La final am improvizat o glazura de ciocolata din unt, cacao, zahar si esenta de rom. Am turnat glazura peste prajitura abia scoasa din cuptor. Rezultatul...nu am cuvinte sa va spun ce minunatie a iesit! De data asta am facut intai poza, abia apoi am pus in farfurii.

Multumesc Lena (si) pentru aceasta reteta! E la loc de cinste in caietul meu, in ambele variante

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
LicaStar
Lica (LicaStar) 14 Dec 2013, 21:54

Dupa cum spuneam mai sus, a venit randul si acestei prajituri. Dar cred ca am facut eu o mica greseala, ca trebuia sa mai pun faina (e un defect de al meu cu nimeritul fainii), pentru ca mi-a iesit prea umeda prajitura si am lasat-o mai mult la cuptor cu folie deasupra. In general a fost foarte buna la gust. Invat din greseli. Multumesc, Lena, pentru reteta si ajutor

Poza mea pentru reteta:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 05 Feb 2012, 20:42

Usoara si delicioasa! Mi-a placut enorm!

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 11 Dec 2011, 11:26

A ieșit exact precum ați descris-o: pufoasă și ușor umedă! Iar aroma este fenomenală!

Poza mea pentru reteta:
alinutza85
alinutza85 02 Dec 2009, 16:00

Este foarte,foarte buna.Poate chiar cea mai buna prajitura pe care am mancat-o in viata mea.I-am dat gata pe toti....chiar si pe mineMultumim LENA.....din tot sufletul!!!

Nota mea pentru reteta:
nina
nina 29 Nov 2009, 19:16

CEVA USOR SI FOARTE BUN,AM SA O FAC DE MOS NICOLAE!!!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile