Prajitura "Cremes inteligent"

    O prajitura care se prepara in timp record, dar foarte, foarte buna - moale, fina, placuta.... recomand s-o faceti neaparat. Am luat reteta de pe blogul Laurei, unul din blogurile cele mai gustoase cu mult retete foarte bune si utile. Pe alte site-uri i se mai spune Prajiutra Inteligenta, dar am zis ca seamana la gust atat de bine cu Cremes, ca ar fi mai bine sa fie Cremes Intelgent :)

Ingrediente

Unt
100 g
sau margarina
Zahar
8 linguri
Oua
4 buc
Faina
5 linguri
Lapte de vaca
500 ml

Pasi de urmat

1

Se separa albusurile de galbenusuri. Primele le bateti spuma tare si lasati deoparte.

2

Untul moale(la temperatura camerei) il mixati bine cu zaharul.

3

Apoi adaugati galbenusurile cate unul si mixati bine dupa fiecare.

4

Apoi adaugati faina, mixati bine, laptele, iarasi mixati si la urma albusurile batute spuma. Amestecati bine.

5

Asa arata aluatul pentru Cremes inainte sa-l puneti in tava.

6

Turnati aluatul intr-o forma de chec asternuta cu hartie de copt. Daca nu aveti forma de chec folositi o alta tava adanca, doar aveti grija la cantitatea de aluat, daca este tava mai mare folositi o cantitate dubla de ingrediente.

7

Puneti prajitura la cuptor aproximativ o ora, pana se rumeneste bine. Apoi o scoateti si lasati sa se raceasca bine.

8

Apoi o rasturnati pe un platou sau un fund si serviti cu placere:) Noi nu am rezistat mai mult de 30 de min pana s-a racorit putin. Si sa fiu sincera mi-a placut mai mult cand a fost calda.

 

9

Am presarat-o cu putina scortisoara si sa stiti ca prajitura pe cat este de desteapta, este si la fel de rapida la mancat :)

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (6 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Sursa: Laura's Blog

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

doinasendescu1 (25 February 2010, 12:25)

Buna ziua,  toto ceea ce-ati prezentat , in conditiile in care folositi laptele de la vaca abia fatata, se numeste PLACINTA CU CORASLA , SI ESTE CEA MAI BUNA

Ariana (25 February 2010, 14:49)

super.Am sa o fac si eu week-and-ul asta.Arata fffffff.bine. Mirela

nina (25 February 2010, 15:52)

multumim,de luat in considerare dupa post!!!!!!!!!!!!!!

hanna
hanna (25 February 2010, 17:23)

de ce arata inauntru ca si cum ar fi branza?

lena
lena (25 February 2010, 17:28)

Nu, asa ti se pare, nu este deloc branza, consistenta este ca la crema de zahar ars

hanna
hanna (25 February 2010, 17:36)

hmmm,la prima vedere pare a fi branza!

e foarte aspectuoasa!

vreau sa o preagtesc si eu!

yumiiii!

Ariana (25 February 2010, 17:42)

Ai nota 10 de la mine.

cu dragoste
cu dragoste (25 February 2010, 19:39)

cu multa dragoste maine voi face prajitura acestasi uite asa incet incet am devenit o garasuta si o plinita iar sotul ma iubeste din ce in ce mai multstiti voi ca dragostea prin stomac mai intai trece va pup si va iubesc

lena
lena (25 February 2010, 19:42)

Atunci incepi sa mai faci si din retetele mai dietettice, si iti revii - sunt la fel de bune ca si astea. Asa fac eu

rozi
rozi (25 February 2010, 19:55)

Cu siguranta o voi incerca. multumesc!

satmareanu (25 February 2010, 20:15)

sper ca nu e la fel de buna ca si cea cu mere!!am obosit sa o fac pentru ca copii o cer intruna ...Am sa o fac cind dorm si le fac o surpriza dulce si sanatoasa mersi  Lena. Esti o dulce......

miniraton (25 February 2010, 23:36)

sa inteleg ca e "inteligent" ca se alege singur, nu ? Am mai vazut o reteta de genul asta pe un site/blog gastronomic si...nu-mi venea sa crede ca se alege singura prajitura. deci este adevarat. Trebuie s-o incerc.

lutu
lutu (26 February 2010, 09:44)

multumesc Lena, este prajitura perfecta pentru weekend.

Monica (26 February 2010, 10:36)

la ce temperatura se punela cuptor?

lena
lena (26 February 2010, 10:42)

La mine cuptorul nu are regim de temperatura, il incalzesc bine si gata - ar fi in mod normal 180-200 grade.

hanna
hanna (26 February 2010, 11:22)

am facut prajitura aseara si nu mai este!

a iesit delicioasa cu aroma accea de lapteyumiii!

satmareanu (26 February 2010, 11:24)

te rog sa mi scrii la cite grade sa las cuptorul a meu este electric!!multumesc..

 

lena
lena (26 February 2010, 11:26)

Pune la 180, daca se rumeste prea repede, scade la 160-150.

cu dragoste
cu dragoste (26 February 2010, 16:16)

buna,astazi voi face prajitura,,,adica mai pe seara sunt un pic bizi astazi ,,,dar sunt sigura ca este un deliciu,,,va pup ,,,

maslinutza (26 February 2010, 19:48)

buna!se numeste prajitura inteligenta sau cremes inteligent,fals fiindca isi formeaza singura cele 3 straturi (blat,crema si glazura) in cuptor...e delicioasa!!!!!!!!

cu dragoste
cu dragoste (27 February 2010, 10:11)

bunaprajitura nu mia iesit asa ca in poza, nu stiu ce am gresit,dar o voi mai incercadar si asa cum mia iesit a fost gustoasava pup

miniraton (02 March 2010, 20:30)

am vrut s-o fac in weekend pt fimiu dar nu mergea netu' ...pana la urma am facut prajitura cu mere k p-asta o am scrisa.

Una
Una (06 March 2010, 22:50)

A doua oara o fac acum...e la cuptor...f buna!

miniraton (07 March 2010, 16:35)

am facut-o ieri. Cu toate ca am cam gresit ordine ingredientelor a iesit asa ca in poza. Si foarte buna. A papat cu pofta  si Denis al meu care are numai 1 an jumate.

Multumim Lena

TaniaA (10 March 2010, 09:12)

mmmmmmm, foarte buna! am facut conform retetei si a iesit perfect!

si intr-adevar se mananca cat ai clipi cu ochii.

TaniaA (10 March 2010, 09:13)

iar scortisoara ii da un gust deosebit....

anutza (19 April 2010, 15:13)

ce bine arata in poza,...., am incercat-o si eu,, dar nu mi-a reusit... nushu dc... si aluatu-l mi-a iesit galben si la tine vad k e alb..( oare mi-a iesit galben k am pus oua de casa? ) ( nu cred,, nu?) am s-o mai fac odata ( cred) orikm ms de retete

 

lena
lena (19 April 2010, 15:22)

Recomand s-o mai faci o data, este mai galbena de la oua de casa, foarte important ca sa va iasa prajitura este sa o lasati sa se raceasca bine. Daca o scoateti calda din tava se face fleashka. Succes

ELLA
ELLA (20 April 2010, 19:30)

Buna ziua. Aluatul inainte sa il pui in tava trebuie sa fie cremos?

lena
lena (20 April 2010, 19:34)

Nu este chiar cremos, este ca un lapte mai covasit, pt ca nu se dizolva untul in lapte

ELLA
ELLA (20 April 2010, 19:45)

Am crezut ca nu mi-a iesit mie bine aluatul   .Multumesc

 

 

Crista
Crista (02 May 2010, 10:04)

salut , nu am mai intrat de mult pe site-ul tau..am avut niste probl..... dar aseara am facut acest cremes . pe cat arata de frum, atat e de delisios! un desert forate bun si usor de preparat! felicitari din nou!

Crista
Crista (03 May 2010, 14:39)

atat de delicioasa e prajitura! sotul  si  tatal meu deja au mai cerut o portie ...!!! si abia s-a terminat !  multumesc inca o data Lena!

teo (09 May 2010, 14:44)

o incerc si eu .sper sa imi iasa

 

amelittat (11 May 2010, 16:24)

aici in FR i se spune far si se pune in el si prune uscate, e un deliciu.........

Techgirl (18 May 2010, 13:28)

Hello! Nu m-a incantat foarte mult prajitura la gust.. Avea un gust destul de puternic de ou.. si am pus 4 oua ca in reteta (cumparate, nu de casa). Este ceva mai buna daca se pune la frigider pentru a doua zi. Gustul de ou se simte mai putin. Oricum sigur am sa o incerc cu mai multa faina si mai putin lapte (poate iese ceva mai stabila, nu ca o gelatina), cu 3 galbenusuri in loc de 4 si cu niste arome se vanilie sau rom. Am uitat sa specific ca am pus margarina in loc de unt, ca in reteta Laurei, poate de asta nu a iesit asa de gustoasa... La cuptor am lasat-o 1 ora si 15 la 160 de grade, ventilat (sa se evapore cat mai mult lichid) si a iesit rumenit foarte bine pe ambele parti.

Spor la bucatarit!

saravasi (28 May 2010, 17:09)

cred ca cand vine sotu de la servici o sa fie foarte in cantat va multumesc

pantiru (31 May 2010, 09:18)

Am facut prajitura e super, duminica am avut musafiri si am zis sa fac un desert rapid si chiar mia iesit ,prietena mea mia cerut reteta a zis ca e super si se face si usor.mersi ca existi sa ne mai salvezi si pe noi astea care nu avem timp prea mult .10 cu felicitari

AlexandraDana
AlexandraDana (13 June 2010, 14:51)

Abe astept sa o fac ,sper ca va fi bunapentru reteta este foarte simpla

 

AlexandraDana
AlexandraDana (14 June 2010, 21:49)

Mi-a placut mai mult atunci cand a fost rece cand a fost calduta nu mi-a placut dar acum este incredibil de dulce si incredibil de buna

pantiru (15 June 2010, 22:12)

Am facuto si eu ,este super

Karen (28 June 2010, 04:30)

DELICIOS!! tocmai am facut acest ,,cremes,, si mi-a iesit superrr bun ,am pus si cateva stafide in el .Felicitari pt acest site! apreciez foarte mult rabdarea pt a prezenta si imaginile la fiecare reteta.  o sa incerc pe rand cate o reteta

cuta (24 July 2010, 22:46)

Arata super,am sa incerc si eu. FELICITARI ! ! !

tatiana cibotaru (30 July 2010, 19:27)

bucataria este viata mea, acest site este ffoarte bun. va multumesc ca existati

lena
lena (30 July 2010, 19:29)

Multumesc mult Tatiana!

goldy645 (17 August 2010, 10:53)

nu mi-a iesit! (: nu a prea crescut, a avut gust ca  spuma de la lapte de pasare, insa a predominat gustul de oua, cu toate ca am pus si zahar vanilat si un pic de esenta de vanilie. a fost prima si ultima data cand am facut "desteapta" asta. poate n-am fost eu destul de desteata pt ea.

lena
lena (17 August 2010, 10:57)

Asta este Daca te uiti bine in reteta iti dai seama ca prajitura nu trebuie sa creasca, nu are nici un ingredient care o face sa creasca. Eu nu am nimic impotriva gustului de oua, oricum sunt multe alte retete de incercat, doar fii mai atenta la detalii.

innicia
innicia (24 August 2010, 18:56)

buna! stie cineva reteat pt ,,corasla,, , ceva facut cu lapte de la vaca care abia a fatat?stiu doar ca e ff buna....nu ca as avea vaca..., dar tare mi=e pofta...

Emma (29 August 2010, 13:24)

Aș vrea să fac și eu prăjitura asta și vreau să întreb ceva: tava nu se poate tapeta cu făină sau pesmet? Trebuie obligatoriu hârtie de copt?

lena
lena (29 August 2010, 14:36)

Din pacate trebuie sau hartie de copt sau sa fie forma de silicon. Textura prajiturii este f.fina, de asta trebuie sa fii suta la suta sigura ca nu se lipeste de tava. Poti incerca si cu tapetarea, dar posibil sa se lipeasca.

lena
lena (01 September 2010, 16:46)

Deci, citeste bine reteta si afli daca are sau nu crema, deci atentionarea deja o ai, ne-am inteles?

Inca 10 comentarii masive si nu mai discut., ai observat deja ca la cele postate aiurea nu ai primit punctaj?

Sunt rea , dar tot numai pentru a fi corecta cu ceilalti utilizatori.

liana10 (01 September 2010, 20:43)

E bine sa se pastreze titlul original, parerea mea. E adevarat ca se gaseste si sub titlul de Prajitura desteapta sau Prajitura inteligenta.

anutza (02 September 2010, 12:42)

Lena prajitura asta este excelenta...am facut-o si mi-a iesit fff buna...abia ast sa o mai fac ink 1 data,,,,

MariaP (13 September 2010, 14:47)

O prajitura cu care nu ai cum sa dai gres! Arata bine si gustul e nemaipomenit!

anutza (18 October 2010, 14:30)

eu nu am pus hartie de copt,,,,, si  mi-a iesit foarte buna.....

Ellena
Ellena (02 November 2010, 23:55)

super!

Oanaandreea
Oanaandreea (17 November 2010, 11:17)

Am facut si eu cremesul dupa reteta aceasta si a iesit chiar bun

iulia45 (09 December 2010, 15:06)

CAND TE UITI LA PRAJITURA , PARCA E BRANZA IN MIJLOC! AZI INCERC SA VAD CUM IESE SI VA ANUNT..

milica
milica (08 January 2011, 17:09)

multa FERICIRE LENA eu sunt o veche admiratoare a ta esti o  frumoasa la suflet cu retetele tale acum sunbt in ITALIA si aici ma uit la retete cind revin in ROMANIA ma voi uita in toata ziua iti urez sanatater si un an bun

nadira
nadira (07 February 2011, 00:35)

 

Mariana12
Mariana12 (07 February 2011, 21:44)

Buna seara,

Eu prepar aceasta prajitura de vreo cativa ani,intradevar cu alte cantitati,dar vreau sa va spun ca baietii mei sunt innebuniti dupa ea.Nu se plictisesc deloc.

Abia ce am descoperit site-ul si vreau SA-TI MULTUMESC!!!!

dianaluiza (15 April 2011, 19:04)

 azi am faqt inca 2 retzete de pe site-ul tau...la 18 ani ai mei imi uimesc parintii cu mancaruri alese..iti multumesc mult..mi'a iesit foarte buna aceasta prajitura

lena
lena (15 April 2011, 19:11)

Bravo Diana, asa s-o tii

adelyna (10 May 2011, 15:17)

deci chiar acum am scos prajitura  din cuptor..astept sa se raceasca si  sa o  intorc.... la inceput sa fiu  sincera am  crezut ca nu  iese.. s.a crapat umpic prin mijloc..sa desfacut .nustiu  cum  sa zic. se vede crema pufoasa....am sa o  ornez cu  ciocolata rasa.. ca nu  am scortisoara nici  cocos... multumesc lena pentru reteta 

TheRain
TheRain (13 May 2011, 18:46)

 Am incercat aceasta prajiturica,e la cuptor,sunt foarte nerabdatoare sa vad cum va iesi,multumesc pentru reteta si multa sanatate!

TheRain
TheRain (14 May 2011, 16:06)

 Mmm...buna a fost  cand am scos-o din cuptor credeam ca e "cruda",era un pic apoasa,insa am bagat-o la frigider si s-a papat imediat dupa ce s-a racit!

Pau Buli
Pau Buli (27 September 2011, 14:25)

Lena este un deliciu! Si avand in vedere ingredientele, eu zic ca este permisa la gastrita. Deci este binevenita reteta :D multumesc!

lilianamunteanu
lilianamunteanu (05 February 2012, 16:39)

Pur si simplu GENIAL! L-am mancat cu sotul meu intr-o singura zi! :)

alexia (07 February 2012, 19:55)

 buna seara aseara am facut si eu accesta prajitura si a iesit excelent trebuie sa o incercati iti multumesc lena pentru toate retele care pe pui pe sait toate ies exact can poze nu poti da gresi nici cei care abia se apcuca de bucatarit 

aacteea
aacteea (27 February 2012, 17:02)

Arata foarte bine prajitura , felicitari Lena !! Miercuri vine mama in vizita si vreau sa o surprind placut cu aceasta prajitura , sper sa-mi iasa. Stiind ca nu am gatit deloc pana m-am casatorit...sper sa o surprind placut cu prajitura asta. Sa-mi sa-mi tineti pumnii fetelor, multumesc. O sa revin cu poze maine ! Pupici ptr toate gospodinele si  " gospodinii "  :-))))

aacteea
aacteea (27 February 2012, 17:03)

Am vazut pe net ca aceasta prajitura desteapta se face si cu ciocolata, a incercat cineva ?

aacteea
aacteea (29 February 2012, 16:24)

Am facut prajitura, a fost foarte buna chiar daca prajiturile cu ciocolata raman pe primul loc. Toata lumea a fost incantata de ea. O mica nelamurire am, partea de sus a fost un pic tare, crema ok si partea de jos asemanatoare cu pandispanul ( oarecum ). Asa trebuia sa iasa ??

aacteea
aacteea (29 February 2012, 16:27)

Asa arata imediat dupa ce am scos prajitura din cuptor, rapida si economica...te scoate din incurcatura ( cel putin pe mine m-a ajutat ). Multumesc Lena !!!

aacteea
aacteea (29 February 2012, 16:28)

i Aici dupa ce am dat " juriului " ptr degustat :-)

aacteea
aacteea (29 February 2012, 16:31)

Si aici este ceea ce mi-a mai ramas !!! Am folosit o tava de cozonac. In forma de silicon nu este necesara hartia de copt ? Vreau sa-mi cumpar si eu o forma, acum ca am intrat in clubul gospodinelor....este necesar, nu ? Pupici pana data viitoare !!!

TatianaD
TatianaD (07 April 2012, 17:09)

Salutare tuturor. Multumim pentru postarea acestei retete simple si de efect. Sunt cateva ingrediente de baza, se face rapid si simplu, daca ai mixer  Prajiturica este OK, dar pe viitor - o mentiune. Recomand sa o coaceti la foc mai mic, 150 - 180 grade, si sa o lasati sa se rumeneasca bine. Eu am copt-o la cuptor cu gaze la 200 si mijlocul a iesit aproape lichid, ca un ou moale, nu foarte "comercial". Totusi e reteta care te scapa la nevoie. Ah, si e perfecta rece de la frigider, eventual cu dulceata, cu o ciresica deasupra :) sau zahar pudra.

Si inca ceva... Aacteea - daca te uiti cu atentie in poza Lenei, vei vedea ca are prajitura rasturnata. Vezi si etapa 8. Daca rastorni prajitura, si o lasi un pic, partea de sus, care acuma e jos, devine mai moale  O zi frumoasa si sarbatori fericite !!!

vicusha
vicusha (14 May 2012, 18:07)

La mine nu stiu de ce s-a primit nu foarte inalta, am fost nevoita sa suprapun doua bucati sa fac o poza mai reusita, oricum a fost gustoasa

merryy4ever (05 June 2012, 20:10)

buna fetelor,am facut aceasta prajitura cremes inteligent si mi-a iesit exact cum trebuia.super buna ,gustoasa,si pe deaspra si foarte aspectuoasa.multumesc Lena ,pt reteta.

 

mariana72 (13 September 2012, 23:11)

 acesta prajitura este preferata fetei mele,  este o capodopera culinara... merita ....si se mananca atat de repede! MERSI!!!!

raluchita2
raluchita2 (21 November 2012, 09:16)

Buna Lena,

daca o fac cu lapte slab din comert, oare o sa imi iasa ?

 

 

 

lena
lena (21 November 2012, 09:53)

Ar trebui sa iasa.

raluchita2
raluchita2 (21 November 2012, 10:29)

Multumesc mult. felicitari pentru toate retetele . sunt minunate :)

florentina.t (25 November 2012, 21:27)

nemaipomenita,tocmai am taiat-o,super buna,nu mai spun cum miroase in bucatarie...aduce un pic cu crema de zahar ars,dar muuult mai rafinata!

Multumim ,Lena!!

merryy4ever (30 November 2012, 21:42)

Buna seara,am vazut ca intreba cineva dc merge si cu lapte mai slab ,merge foarte bine ,eu am facut cu zuzu de 1,5% grasime si a iesit perfect,trebuie sa o lasati sa se raceasca foarte bine,chiar so faceti seara si sa stea pana dimineata se alege perfect straturile si se vor vedea foarte bine.este o prajitura fina si deosebit de buna.

timotei
timotei (03 December 2012, 23:57)

O am acum la cuptor,sper sami iasa ca asa bine arata cind am puso la cuptor.

timotei
timotei (04 December 2012, 04:11)

La gust a fost foarte buna ,dar nu stiu de ce crema care sa facut inauntru cind sa racit sa cam intarit si nu a fost asa pufoasa .Dar o so mai incerc ,poate am gresit undeva la un pas.Gustul ii foarte bun ,daca am reusit in trei sa o papam aproape toata inseamna ca e buna.

aacteea
aacteea (16 December 2012, 20:00)

Buna Lena !

Am refacut prajitura, data trecuta a fost..crema prea moale , acum dupa ce s-a racit putin..a scazut considerabil , sper ca nu o sa se intample ca data trecuta. Prima data mi-a iesit bine , ai vazut si tu in poze. Am urmat pasii retetei tale , nu stiu unde am gresit..! Tu ai refacut prajitura , a iesit bine ? Multumesc..

lena
lena (16 December 2012, 20:15)

Iese bine oricum, poate ai gresit undeva la pasi sau ai schimbat la ingrediente, fara sa-ti dai seama. Poate si cuptorul...

Nikicita (02 February 2013, 20:49)

Am incercat si eu prajitura. Sunt dezamagita, are un gust de ou, un fel de crema de zahar ars. In plus am gresit punand compozitia intr-o tava prea inalta. Poate ar fi iesit mai buna daca adaugaam ceva esente, coaja rasa de la lamaie, dar am respectat intocmai reteta.

 

vella2013 (02 March 2013, 13:44)

 Este extraordinar acest blog. Am testat multe din retete care nu numai ca sunt foarte bune dar si ies exact ca in poze. Felicitari, Lena!

Draculina969
Draculina969 (13 March 2013, 15:16)

Am facut de multe ori prajiturica asta...dar vroiam sa intreb...iese si cu lapte degresat,zahar brun(4linguri) 1 lingura indulcitor si faina neagra?

daca ar iesi,cred ca ar merge pusa niste esenta de rom/ciocolata...

Lianulia (22 March 2013, 11:55)

 Lena, pentru o tava rotunda cu diametru de 28 sa pastrez aceeasi cantitate la ingrediente? Multumesc.

lena
lena (22 March 2013, 12:00)

Mai bine pune 1.5 cantitate de ingrediente, sau dubleaza.

andreeaiasi (29 May 2013, 19:43)
Buna Lena, astazi trebuie sa fac o prajitura rapida pt o strangere de fonduri. Din pacate ingredientele din casa ma indreapta spre aceasta reteta. Sper sa fie ok, ti-am urmat sfatul si am pus 1.5 cantitate de ingrediente pentru ca nu am alta tava decat una de tort, cam mare dar asta e..sper sa iasa...Postez poze cand e gata..Sa stii ca siteul tau e la favorite...nu trece saptamana fara sa fac o reteta de aici..:) Astept ceva cu cirese de sezon..
andreeaiasi (01 June 2013, 11:31)
In final am reusit sa copii si eu poza pe laptop, calitatea nu e superioara...
Dupa cum se poate observa blat nu prea e, pt ca aluat a iesit f putin, chiar daca am urmat reteta si f lipicios, greu l-am intins...dar a iesit buna..a fost apreciata
lena
lena (01 June 2013, 12:07)

Aluatul se toarna, cum ai reusit sa-l faci lipicios si greu de intins?

Simina.Alexandra (08 July 2013, 16:29)

 Buna Lena, am pus din greseala 200 g unt, in loc de 100g, si e deja la cuptor de o jumatate de ora. Ma uit la ea si am impresia ca explodeaza :)), nu stiu ce sa-i fac

lena
lena (08 July 2013, 18:35)

Sa dai temperatura mai mica la cuptor si deschide putin usa lui.

Simina.Alexandra (08 July 2013, 18:41)

 se pare ca am fost inspirata . super gustoasa, siropoasa,cremoasa :X Am lasat temperatura mai mica, si am mai deschis cuptorul din cand in cand. Deja a trecut o ora si jumatate-2 de cand am scos-o si as vrea sa o rastorn, dar mi-e cam frica, partea deasupra e cam fragila si cea de jos mai solida.

 

lena
lena (08 July 2013, 20:53)

Mai ai putina rabdare, se tine mai bine cand este rece.

Ionela Timis
Ionela Timis (09 July 2013, 18:29)

 Buna ziua!imi pute-ti spune daca va rog frumos in cazul in care nu am hartie de copt si tapetez  tava cu faina nu mki se lipeste?:D

 

 

lena
lena (09 July 2013, 22:36)

Cred ca se va lipi, dar poti incerca, in cel mai rau caz o mancati cu lingura.

Simina.Alexandra (10 July 2013, 18:01)

 Chiar daca am cam gresit cantitatile , si nu am avut tava potrivita, rezultatul a fost foarte bun, am avut impresia ca are aroma de gris sau crema de zahar ars.

irinamaria (31 July 2013, 23:56)

 Am facut-o de mai multe ori si a iesit foarte buna. Acum am si dovada. 

De obicei imi iese o tava de chec plina si una mai putin de jumatate. La sfarsit le suprapun.

irinamaria (01 August 2013, 00:03)

 Aici cu caramel sauce (seamana la gust cu crema de zahar ars).

NordAm (12 September 2013, 20:18)

tinand cont ca aceasta reteta nu are umplutura ,ceea ce se vede in picture este aluat raw la mijloc? din  toate ingredientle  mentionate ar trebui sa rezulte un produs similar chec -ului si fara umplutura! ori poza este "gresita " ori reteta este incompleta!

lena
lena (12 September 2013, 23:40)

Mai este si a 3-a varianta - este o reteta mai deosebita si in timpul coacerii se separa ingredientele - rezulta acele 2 straturi care se vad in poza.

Cititi atent reteta si urmati pasii.

LORINDA
LORINDA (01 February 2014, 19:50)

super reteta si foarte simpla. urmeaza sa bag tava in cuptor. sper sa-mi iasa... si sa nimeresc temperatura de coacere (am aragaz normal)

Maggy (20 June 2014, 18:01)

 Mi-a iesit o super prajiturica, aromata si gustoasa..facuta cu aceste ingrediente simple. Genial! Multumim mult de tot, Lena. 

mony10 (06 November 2014, 16:38)

 ma gandesc sa incerc o varianta mai light fara unt ,oare o sa-mi iasa ceva?

 

lena
lena (06 November 2014, 17:05)
Nu stiu sigur daca iese bine, dar sigur ceva iese:)
Lorena Alina
Lorena Alina (07 November 2014, 16:17)

 Desi am gatit destule azi,tre' sa fac puiului meu care face azi 1anisor si 10 luni(la fiecare luna in plus am facut un tortulet),dar azi s-a nimerit sa nu am atatea ingred pt tort si am ales aceasta prajitura.Este la cuptor,sper sa postez o poza frumoasa.Mii de multumiri Lena!!

Lorena Alina
Lorena Alina (07 November 2014, 20:45)

 Lena,superb!!Atat de pufos si fin,tare desteapta prajitura,munceste in locul nostru....Mmm,multumesc fff mult! LENA!!