Prajitura "Cremes inteligent"

O prajitura care se prepara in timp record, dar foarte, foarte buna - moale, fina, placuta.... recomand s-o faceti neaparat. Am luat reteta de pe blogul Laurei, unul din blogurile cele mai gustoase cu mult retete foarte bune si utile. Pe alte site-uri i se mai spune Prajiutra Inteligenta, dar am zis ca seamana la gust atat de bine cu Cremes, ca ar fi mai bine sa fie Cremes Intelgent :)

Ingrediente

Unt
100 g
sau margarina
Zahar
8 linguri
Oua
4 buc
Faina
5 linguri
Lapte de vaca
500 ml

Pasi de urmat

1

Se separa albusurile de galbenusuri. Primele le bateti spuma tare si lasati deoparte.

2

Untul moale(la temperatura camerei) il mixati bine cu zaharul.

3

Apoi adaugati galbenusurile cate unul si mixati bine dupa fiecare.

4

Apoi adaugati faina, mixati bine, laptele, iarasi mixati si la urma albusurile batute spuma. Amestecati bine.

5

Asa arata aluatul pentru Cremes inainte sa-l puneti in tava.

6

Turnati aluatul intr-o forma de chec asternuta cu hartie de copt. Daca nu aveti forma de chec folositi o alta tava adanca, doar aveti grija la cantitatea de aluat, daca este tava mai mare folositi o cantitate dubla de ingrediente.

7

Puneti prajitura la cuptor aproximativ o ora, pana se rumeneste bine. Apoi o scoateti si lasati sa se raceasca bine.

8

Apoi o rasturnati pe un platou sau un fund si serviti cu placere:) Noi nu am rezistat mai mult de 30 de min pana s-a racorit putin. Si sa fiu sincera mi-a placut mai mult cand a fost calda.

 

9

Am presarat-o cu putina scortisoara si sa stiti ca prajitura pe cat este de desteapta, este si la fel de rapida la mancat :)

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (6 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Publicata:
Nota: 5 (23 voturi)
Sursa: Laura's Blog

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 121

go4everest
Corina (go4everest) 31 mai 2016, 19:54

Multumesc mult pentru reteta, Lena. E incredibila prajitura!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Ekaterinka
Ekaterinka 11 nov 2015, 21:32

asa arata prajitura facuta intr-o tava rotunda de 26 de cm

Poza mea pentru reteta:
Ekaterinka
Ekaterinka 11 nov 2015, 21:29

nu credeam ca voi mai simti vreodata gustul asta odata cu disparitia bunicii...., dar uite ca s a intamplat,aceasta prajitura are exact gustul coraslei pe care o prepara bunica din lapte de capra proaspat devenita mamica

Lena sunt extaziata.multumesc!!!!

 
Melanie
Melanie 03 apr 2015, 15:34

F buna si fina! Nu am mai facut de mult acest desert.  Eu am constatat ca se intareste mai bine daca folosesc lapte de 3,5%. Si eu a o tin la frigider pt ca se consuma mai bine rece. 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
irinamaria
Irina (irinamaria) 01 aug 2013, 00:03

Aici cu caramel sauce (seamana la gust cu crema de zahar ars).

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
irinamaria
Irina (irinamaria) 31 iul 2013, 23:56

Am facut-o de mai multe ori si a iesit foarte buna. Acum am si dovada. 

De obicei imi iese o tava de chec plina si una mai putin de jumatate. La sfarsit le suprapun.

Poza mea pentru reteta:
andreeaiasi
andreeaiasi 01 iun 2013, 11:31
In final am reusit sa copii si eu poza pe laptop, calitatea nu e superioara...
Dupa cum se poate observa blat nu prea e, pt ca aluat a iesit f putin, chiar daca am urmat reteta si f lipicios, greu l-am intins...dar a iesit buna..a fost apreciata
Poza mea pentru reteta:
vicusha
vicusha 14 mai 2012, 18:07

La mine nu stiu de ce s-a primit nu foarte inalta, am fost nevoita sa suprapun doua bucati sa fac o poza mai reusita, oricum a fost gustoasa

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
aacteea
aacteea 29 feb 2012, 16:31

Si aici este ceea ce mi-a mai ramas !!! Am folosit o tava de cozonac. In forma de silicon nu este necesara hartia de copt ? Vreau sa-mi cumpar si eu o forma, acum ca am intrat in clubul gospodinelor....este necesar, nu ? Pupici pana data viitoare !!!

Poza mea pentru reteta:
aacteea
aacteea 29 feb 2012, 16:24

Am facut prajitura, a fost foarte buna chiar daca prajiturile cu ciocolata raman pe primul loc. Toata lumea a fost incantata de ea. O mica nelamurire am, partea de sus a fost un pic tare, crema ok si partea de jos asemanatoare cu pandispanul ( oarecum ). Asa trebuia sa iasa ??

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile