Prajitura inteligenta cu branza

Inca o descoperire recenta, foarte simplu si repede de preparat, delicoasa (greu sa strici o prajitura cu branza :) ). Este "inteligenta" pentru ca se pun impreuna aluatul pentru blat si branza de vaci, branza fiind mai grea se lasa in jos, si aluatul o cuprinde formand deasupra si dedesubt un pandispan delicios.

Va recomand sa cititi atent instructiunile si s-o incercati cat mai repede - este atat de buna, nici nu veti observa cum se mananca.

Ingrediente

Oua
4 buc
2 pentru aluat si 2 pentru branza
Zahar
1 pah
de 250 ml
Smantana
250 ml
Unt
2 linguri
unt topit
Faina
1 pah
de 250 ml
Praf de copt
0.5 lingurite
sau bicarbonat de sodiu
Branza de vaci
500 g
Gris de grau
1 linguri

Pasi de urmat

1

Amestecati bine ouale cu jumatate de pahar de zahar - mai bine si mai repede sa folositi un mixer.

2

Apoi adaugati smantana si 2 linguri de unt topit. Amestecati bine.

3

Apoi adaugati faina si praful de copt, amestecati bine - acesta va fi blatul pentru prajitura.

4

Amestecati branza cu jumatate de pahar de zahar, 2 oua, grisul de grau. Aveti grija ca branza sa nu fie de consistenta lichida, fiindca nu va fi suficient de grea ca sa se aseze sub blat - bineinteles nu va strica gustul, dar este mai frumos sa va iasa bine.

Optional aici puteti adauga stafide sau orice fructe preferate.

5

Ungeti o tava adanca de cuptor (de 26-28 cm diametru) cu unt si presarati pesmet, sau puteti sa puneti hartie de copt.

6

Turnati aluatul in tava, apoi cu o lingura puneti compozitia de branza in mijlocul tavii, o uniformizati putin si dati la cuptor la 180-200 grade pana se rumeneste.

7

Dupa ce s-a copt o lasati sa se racoreasca bine. Apoi o portionati si serviti.

Sa nu va sperie daca prima data nu se vor delimita straturile (eu am gresit din prima, am facut branza prea lichida), prajitura oricum este gustoasa.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (10 portii)
Timp de preparare: 50 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Publicata:
Nota: 5 (13 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 45

TanDi
TanDi 20 mar 2016, 17:22

Multumesc frumos!

 

 

lena
Elena (lena) 14 mar 2016, 11:54

Vezi reteta de chec cu branza si ciocolata, iese foarte bine si branza nu se simte. Poti sa nu pui cacao si sa le faci briose.

TanDi
TanDi 13 mar 2016, 20:17

Lena, crezi ca merge acest aluat pentru briose cu branza? Fetele mele nu prea mananca branza si incerc sa le pacalesc cu briose improvizate, gen branza de vaci cu nuca de cocos, unt, oua, praf de copt, zahar, faina, dar se pleostesc dupa ce le scot din cuptor. Daca ai vreo reteta verificata de acest gen, ne-ar fi de mare mare ajutor. Multumesc frumos !

 

 

alinutza7
alinutza7 17 feb 2016, 00:59

Foarte buna prajitura❤️😋 Multumesc mult pentru reteta! 😘

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Andreea00
Andreea00 03 aug 2015, 14:26

Tocmai ce am scos prajitura din cuptor,are un miros exceptional si un gust si mai.A fost foarte usor de preparat,cu toate ca branza nu s-a dus complect la fund,a ramas putin la suprafata dar o sa stiu data viitoare cum s-o prepar sa iasa perfect,multumesc mult de reteta.

Poza mea pentru reteta:
Vasilescu Florentina
Vasilescu Florentina 27 iul 2015, 13:20

ce-a mai buna prajitura cu branza, Felicitari ai un sait super si explici foarte bine retetele.

 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Elizabeth
Elizabeth 30 oct 2012, 21:17

Super delicioasa prajiturica.nota 10

Poza mea pentru reteta:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 14 feb 2012, 01:23

Buuuuuna! Asa a exclamat sotul meu care nici nu si-a dat seama ca nu e cu foetaj :) Am adaugat si stafide si are gust de adevarata placinta. Mmm!

Poza mea pentru reteta:
anisoara
anisoara 01 iul 2011, 15:08

absolut senzationala prajitura!!! si cit de usor de facut. am cucerit-o si pe soacra-mea cu ea!!! 

Nota mea pentru reteta:
rodik
barbu (rodik) 05 apr 2011, 17:49

imediat ce am vazut reteta m,am si apucat de ea. Acum este in cuptor, abia astept sa mananc. msk pt retete

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile