Prajitura inteligenta cu branza

   Inca o descoperire recenta, foarte simplu si repede de preparat, delicoasa (greu sa strici o prajitura cu branza :) ). Este "inteligenta" pentru ca se pun impreuna aluatul pentru blat si branza de vaci, branza fiind mai grea se lasa in jos, si aluatul o cuprinde formand deasupra si dedesubt un pandispan delicios.

Va recomand sa cititi atent instructiunile si s-o incercati cat mai repede - este atat de buna, nici nu veti observa cum se mananca.

Ingrediente

Oua
4 buc
2 pentru aluat si 2 pentru branza
Zahar
1 pah
de 250 ml
Smantana
250 ml
Unt
2 linguri
unt topit
Faina
1 pah
de 250 ml
Praf de copt
0.5 lingurite
sau bicarbonat de sodiu
Branza de vaci
500 g
Gris de grau
1 linguri

Pasi de urmat

1

Amestecati bine ouale cu jumatate de pahar de zahar - mai bine si mai repede sa folositi un mixer.

2

Apoi adaugati smantana si 2 linguri de unt topit. Amestecati bine.

3

Apoi adaugati faina si praful de copt, amestecati bine - acesta va fi blatul pentru prajitura.

4

Amestecati branza cu jumatate de pahar de zahar, 2 oua, grisul de grau. Aveti grija ca branza sa nu fie de consistenta lichida, fiindca nu va fi suficient de grea ca sa se aseze sub blat - bineinteles nu va strica gustul, dar este mai frumos sa va iasa bine.

Optional aici puteti adauga stafide sau orice fructe preferate.

5

Ungeti o tava adanca de cuptor (de 26-28 cm diametru) cu unt si presarati pesmet, sau puteti sa puneti hartie de copt.

6

Turnati aluatul in tava, apoi cu o lingura puneti compozitia de branza in mijlocul tavii, o uniformizati putin si dati la cuptor la 180-200 grade pana se rumeneste.

7

Dupa ce s-a copt o lasati sa se racoreasca bine. Apoi o portionati si serviti.

Sa nu va sperie daca prima data nu se vor delimita straturile (eu am gresit din prima, am facut branza prea lichida), prajitura oricum este gustoasa.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (10 portii)
Timp de preparare: 50 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Natali (21 May 2010, 14:13)

Interesanta reteta! nu stiam ca exista prajitura inteligenta si cu brinza, o stiam pe aia simpla.

eli
eli (21 May 2010, 20:08)

 cu siguranta am sa o incerc si eu,mai ales ca ai mei sunt mari devoratori de prajituri sau placinte cu branza.Poate chiar maine...Ai nota 10 de la mine pentru toate retetele gustoase si sanatoase pe care ni le expui.

eli
eli (21 May 2010, 20:10)

felicitari!

lena
lena (21 May 2010, 20:12)

Multumesc Mult eli!

mioara (21 May 2010, 20:57)

complimenti

alisa (25 May 2010, 09:24)

Arata super bine prajitura,si nu este nici greu de facut!

Felicitari

 

mioara (25 May 2010, 17:29)

super buna am facuto si eu

arissa (27 May 2010, 10:58)

Felicitari!. Abia astept sa o incerc.Banuiesc ca smantana e fermentata si nu dulce?!. Multumim pentru retete.Astazi fac painicile integrale cu seminte :)

 

olga (27 May 2010, 14:24)

foarte buna, am facut-o si a iesit perfecta. Intr-adevar, simplu de preparat, in schimb gustul este de parca ai fi stat 2-3 ore in bucatarie. Chiar merita facuta!

saramaria
saramaria (27 May 2010, 15:36)

cred ca e deliceosa cher acum ma apuc sa o fac va multumesc

 

deca
deca (01 September 2010, 16:54)

m-ai facut curioasa asa ca o sa incerc sa o fac.

dianatimbus
dianatimbus (01 September 2010, 22:28)

Eu am facut-o si pe asta. E chiar inteligenta. Cand i-am spus mamei mele despre reteta nu a  avut incredere ca o sa iasa ceva bun de acolo.....insa cand am scos-o din cuptor nu i-a venit sa creada. Am savurat-o cu totii intr-un timp foooarte scurt, cum de altfel se intampla de fiecare data cand mai gatesc ceva de aici de la tine din "casuta".Multumesc Lena.

bocsa (04 September 2010, 22:46)

Am incercat si eu odata o prajitura inteligenta;se laudau colegele mele cu reteta.Mie nu mi-a iesit, nu s-a separat nimic.De atunci mi-e frica sa m-ai incerc "prajituri inteligente".

MariaP (14 September 2010, 08:05)

Foarte interesanta! Cu siguranta am s-o incerc si eu! N-am stiut ca exista si o "inteligenta" cu branza, o stiu pe cea clasica, prezentata si aici www.lalena.ro/196-reteta-prajitura-cremes-inteligent.html

Crista
Crista (17 September 2010, 11:36)

bocsa draga .... citeste cu mare atentie reteta .....ai fi omis vreo etapa , fara sa-ti dai seama si sigur de aceea nu ti-a iesit ! nu fi asa pesimista .....mai incearca , si fi mai optimista !

nona
nona (23 October 2010, 07:58)

as dori sa stiu daca se poate si cu urda?

eu am facut aceasta prajitura si este delicioasa, dar am urda in cada si nu se consuma , as incerca ceva de genul

nona
nona (23 October 2010, 07:58)

in casa scz

lena
lena (23 October 2010, 08:52)

Daca urda este sarata, nu stiu daca merge - nu prea am gatit cu urda

Dana37 (22 November 2010, 15:34)

Buna!Prajitura mea e in cuptor,acusi e gata......trebuia unsa cu ou deasupra??????Se rumeneste cam greu.....

rumsay24 (09 March 2011, 08:51)

 buna Lena!am facut ieri prajitura ,in plus am adaugat la branza 2plicuri zahar vanilat si 100 gr.stafide.A iesit super buna!!!

rodik
rodik (05 April 2011, 17:49)

imediat ce am vazut reteta m,am si apucat de ea. Acum este in cuptor, abia astept sa mananc. msk pt retete

rodik
rodik (06 April 2011, 15:35)

 draga lena,prajitura mi,a iesit super buna,ffff delicioasa. cand a venit sotul de la servici mi,a mankt jumate de tava!

lena
lena (06 April 2011, 15:38)

Ma bucur Rodik, sa va fie de bine

reina (12 May 2011, 10:36)

buna lena!merge si branza sarata de vaca?se poate si fara smantana?

lena
lena (12 May 2011, 13:14)

Merge si cu branza sarata, cred - de smantana, nu prea merge altceva.

Karen (26 May 2011, 13:14)

Am facut prajitura acum vreo 2-3 sapt,mi-a iesit super!!!! pana si sotul care e un mofturos cand aude de branza dulce  a mancat jumaate din ea.E delicioasa!!! merita incercata

 

PS.Lena am mai scris mesaje si cand sa postez nu merge ceva...si nici nu raman logata,o fi netul meu de vina?? chiar daca am bifat casuta ,,pastreaza-ma logat,nu ramane salvata

anisoara (01 July 2011, 15:08)

absolut senzationala prajitura!!! si cit de usor de facut. am cucerit-o si pe soacra-mea cu ea!!! 

lolita
lolita (21 July 2011, 22:02)

am facuto!!!!!mia iesit perfect,,,e super de gustoasa,,,,mersi mult Lena,,,eu sunt noua pe aici pe la voi,,,dar mia placut enorm ,aveti niste retete delicioase!  mersi 

Madalina01
Madalina01 (21 October 2011, 23:02)

Buna Lena! buna feteleor,mamicilor si doamnelor.eu sunt  noua pe aici si ma bucur fff mult ca am dat de acest site :)ma ajuta enorm.As avea si io o mica intrebare legata de aceasta reteta:) Sepoate pune margarina in loc de unt?

lena
lena (23 October 2011, 20:58)

Salut Madalina, cred ca poti sa pui si margarina

Madalina01
Madalina01 (24 October 2011, 13:15)

mss frumos lena pt raspuns:* pana la urma am cumparat unt :) dat prajiturica nu a iesit asa cum ar fi trebuit din prima :( branza a ramas deasupra ..dar a fost gustoasa si asa

lilianamunteanu
lilianamunteanu (14 February 2012, 01:23)

Buuuuuna! Asa a exclamat sotul meu care nici nu si-a dat seama ca nu e cu foetaj :) Am adaugat si stafide si are gust de adevarata placinta. Mmm!

Elizabeth
Elizabeth (30 October 2012, 21:17)

 Super delicioasa prajiturica.nota 10

ioanaaf (06 April 2013, 11:14)

 e geniala... acum o fac a doua oara, ne plaaaaaaace tare mult, data trecuta nu s-a acoperit perfect.. dar de data asta o sa iasa cum trebuie, branza e putin mai tare... http://dincoldetot.blogspot.ro/2013/02/prajitura-cu-branza.html

taniulya (01 July 2014, 16:31)

Lena, ce parere ai daca adaug niste fructe pe ici colo? Ar fi prea moale aluatul? Merci

lena
lena (01 July 2014, 16:55)

Da, sigur ca merge, dar nu f.multe.

taniulya (07 July 2014, 23:23)

Lena, am facut prajitura si am o intrebare: la tine compozitia din brinza este mai lichida, pentru ca eu am avut brinza de vaci de casa din acea scoapta bine si nu s-a acoperit cu stratul de la margine, adica era o compozitie mai consistenta?! Oricum a iesit bine, pentru ca semana cu o pasca foarte gustoasa. La tine in poza 6 imi pare compozitia cu brinza mai lichida, daca e asa, ce trebuie sa adaug la brinza sa fie asa ca la tine, poate inca un ou sau niste smintina??

lena
lena (08 July 2014, 00:09)

Nu e bine sa fie prea lichida umplutura, mai mult de inca 1 ou nu adaugati la ea - pozele cateodata nu sunt cele mai reprezentative.

criscos2001 (28 November 2014, 22:11)
Am incercst si eu prajitura acum oam la cuptor.sper sa iasa bine .multumesc pt reteta