Piept de porc la cuptor (legat)

Este reteta clasica a familiei noastre de pregatire a carnii de porc pentru sarbatori.Carnea este foarte gustoasa si aromata.

Ingrediente

Piept de porc
1 kg
Alegeti pieptul sa fie cu mai putina grasime si neaparat cu sorici.
Sare
1 lingurite
Piper negru
1 lingurite
Coriandru macinat
1 lingurite
Frunza de dafin
3 buc

Pasi de urmat

1

Carnea se protioneaza pe bucati mari, suficient de mari ca s-o putem rula. Dintr-un kg de carne se fac 2 bucati, depinde de dimensiunea bucatii de carne.

Carnea se spala si se presara condimentele mixate. Se freaca bine cu aceasta compozitie ca sa intre bine mirodeniile in carne.

Farfuria cu carne se acopera cu folie si se lasa la rece aproximativ 4-5 ore sa se patrunda. Ideal este sa se marineze carnea seara si a 2-a zi sa se prepare, atunci este mult mai aromata.

2

Carnea marinata se ruleaza bine cu mainile si se leaga bine cu o ata care sa contina putina matase.Eu am gasit la Cora.

Daca carnea are sorici, rulati soricul inauntru. Ar fi bine la legarea carnii sa va ajute inca o persoana: una tine carnea rulata, cealalta o leaga pe toata suprafata si foarte strans.

Aceasta procedura ajuta in timpul coacerii carnii, carnea nu se usuca si este frageda. In plus, rulada este intreaga, nu se marunteste la taiere.

 

3

Carnea legata se ruleaza in folie de aluminiu, se pune intr-o tava de cuptor.

Se pune la cuptor pentru aproximativ 2 ore, cu 15 min inainte de a scoate carnea din cuptor se taie folia, ca se rumeneasca putin carnea.

4

Asa trebuie sa arate carnea gata coapta. Carnea se lasa sa se racoreasca, apoi se pune la rece si se taie abia a-2-a zi.

5

Dupa ce s-o racit bine carnea, se scot atele.

6

Carnea racita bine, se taie mult mai usor si este deja de consistenta necesara.

Se serveste rece. Eu prefer sa gatesc astfel carnea pentru sandwish-urile de dimineata, carnea din comert are cam multe E-uri si arome prea puternice de afumatura.

Pofta Buna!

Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 300 min
Publicata:
Nota: 5 (4 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 13

lena
Elena (lena) 29 dec 2014, 07:11

La 200 de grade.

elenaivanovna
elenaivanovna 29 dec 2014, 07:02

la ce temperatura se coace?

tiki
tiki 27 sep 2014, 20:21

Buna. Vad ca mie imi place cel mai mult acesta reteta. Am facut-o pana acuma de 5 ori. Dar de data aceasta am facut cu carnea cu sorici, dar a ramas putin mai tare. Insa a placut tututor, nestiind ca se poate si altfel. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 16 mar 2014, 17:56

Buna. Eeeeee,aceasta reteta pot spune ca "m-a dat pe spate". Mi-a placut teribil.Am uns-o cu ceva mai multe mirodenii si am invelit-o in hartie de copt apoi in folie de Al. F.f.buna. Moale,aromata,puteam manca 10 bun,nu una .O voi repeta precis. A placut tuturor,nu numai mie. Multumesc .Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 08 feb 2014, 20:55

Doar folia il va tine fraged si nu se va usca dupa copt.

Julianna
Julianna 08 feb 2014, 19:56

Este obligatoriu sa folosim folie de aluminiu? Se poate rula si in altceva? Multumesc!

 

lena
Elena (lena) 18 dec 2013, 13:56

Nu intelegi cum se ruleaca carnea sau de ce cu mainile?

Ca sa fie mai compacta carnea, normal ca trebuie stransa cumva, adica rulata, daca poti s-o rulezi si cu altceva, nu cu mainile...

Dupa ce ai strans-o si rulat-o se fixeaza cu ata, si se strange nu cu un fir dar cu mai multe randuri de ata, vezi mai atent poza de la pasul respectiv.

SIMONA IONELA
SIMONA IONELA 17 dec 2013, 19:35

Nu inteleg, cum adica "Carnea marinata se ruleaza bine cu mainile si se leaga bine cu o ata "

ionela20
IONELA-FLORINA (ionela20) 17 oct 2011, 00:47

 

Nota mea pentru reteta:
vero79
veronica (vero79) 24 feb 2009, 09:40

E o idee excelenta.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile