Cheescake fara foc

Cheescake fara foc

Unul din cele mai delicioase deserturi, usor, moale, aromat - acum si mai repede de preparat....... Reteta este f.simpla, chiar dupa ce l-am pus la frigider ma gandeam ca este solutia ideala pt gospodinele grabite si care nu vor sa se complice cu deserturi sofisticate. Eu l-am facut intr-o ora dimineata, pana dupa amiaza l-am lasat la frigider si seara am dat lovitura :)

Pe viitor doar cred ca voi dubla cantitatea de crema, ca sa-l fac mai inalt (sa fie mai aratos desi este oke si asa) sau sa folosesc o tava cu diametru mai mic (a mea are 28 cm)

Ingrediente

Unt
150 g
Biscuiti faramaciosi
300 g
eu am luat biscuiti de ciocolata, de la BelVita
Crema de branza mascarpone
500 g
sau o branza simpla de vaci, dar cremoasa, moale
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
200 ml
Zahar
150 g
Gelatina
20 g

Pasi de urmat

Pas 1

Biscuitii se maruntesc bine sau cu un blender sau prin masina de tocat.

Cheescake fara foc - Pas 1
Pas 2

Untul se topeste (eu il pun 1 min la microunde).

Cheescake fara foc - Pas 2
Pas 3

Aduagati untul la bicuiti si amestecati bine cu mainile sau o lingura, sa fie o compozitie mai groasa si lipicioasa putin.

Cheescake fara foc - Pas 3
Pas 4

Asterneti cu folie alimentara o tava cu borduri inalte care se scot (daca va descurcati sa scoateti prajitura si fara bordurile care se scot atunci folositi o tava rotunda simpla), puneti folie si pe borduri.

Puneti compozitia de mai sus in tava si o presati sa vina uniform pe toata suprafata tavii.

Cheescake fara foc - Pas 4
Pas 5

Gelatina se pune in 100ml de apa, apoi se incalzeste bine pana se dizolva complet in apa - aveti grija sa nu fiarba, isi va pierde calitatile de gelifiere.

Cheescake fara foc - Pas 5
Pas 6

Smantana dulce se mixeaza bine cu zahar - la mine nu s-a intarit si am lasat-o asa. Bineinteles perfect ar fi sa va iasa o frisca mai tare, dar oricum nu va faceti griji, gelatina le prinde bine.

Apoi adaugati branza mascarpone si amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase.

Cheescake fara foc - Pas 6
Pas 7

Apoi adaugati gelatina dizolvata in apa si iarasi amestecati bine cu telul.

Cheescake fara foc - Pas 7
Pas 8

Turnati amestecul in tava tapetata cu biscuiti, nivelati  si puneti la frigider pana se intareste bine crema.

Cam in 2 ore se intareste daca nu aveti probleme cu gelatina sau frigiderul.

Cheescake fara foc - Pas 8
Pas 9

Cand este gata, o scoateti din tava, ornati cum va place si o serviti cu mare placere :)

Pofta Buna!

Cheescake fara foc - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (13 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 56

ANIBEITA
ANIBEITA 05 May 2022, 11:08

Bună!

 O rețetă pentru biscuiții de la această rețetă ai?

 Mulțumesc!

lena
Elena (lena) ANIBEITA 05 May 2022, 11:18

Biscuitii cu faina integrala cred ca s-ar potrivi perfect.😉

ANIBEITA
ANIBEITA Elena (lena) 05 May 2022, 12:00

Mulțumesc pentru răspunsul rapid. Voi încerca!

piti
Daniela (piti) 22 Apr 2019, 20:08

Foarte bun! Am folosit branza de vaci .😘

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
AnastasiaHirzob771
Anastasia (AnastasiaHirzob771) 20 Feb 2019, 12:09

Reteta mea preferata de cheescake, mai ales ca se prepara rapid. Am incercat sa o fac atat cu mascarpone, cat si cu branza cremoasa. Ambele variante sunt delicioase. Multumim!

Nota mea pentru reteta:
ElenaBraghişSlobozeanu977
Elena Slobozeanu (ElenaBraghişSlobozeanu977) 28 Aug 2017, 22:31

Iata ce mi sa primit mie. Miine dimineață o încercăm. E prima mea incercare, si mentionez ca sunt o incepatoare in bucătăria dulce.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Elena Slobozeanu (ElenaBraghişSlobozeanu977) 29 Aug 2017, 07:06

Sigur va fi bine, pofta mare sa aveti!

NutzaH586
Nutza H (NutzaH586) 19 Jul 2017, 20:05

Foarte bun, doar că aș prefera alta crema de branza data viitoare. Merci!!!

Poza mea pentru reteta:
alinutza7
alinutza7 03 Nov 2016, 01:37

Si iarasi am preparat acest delicios cheescake insa de data aceasta cu crema de brinza, care mie personal mai mult mia placut decit cu mascarpone,probabil nu sunt o iubitoare mare a acestei creme.

Insa vreau sa va spun ca e un desert care te salveaza in orice clipa cind iti bat musafirii la usa si nustii ce sa faci !!!

Va multumesc mult pentru reteta !!! 😘👍👍

Poza mea pentru reteta:
alinutza7
alinutza7 06 Oct 2016, 16:53

Foarte buna , nota10+ , multumesc

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
anca2015
anca2015 08 Jul 2015, 20:41

Ft rapid si gustos. Am facut cu mascarpone, dar o sa incerc si cu branza in urmatoarele zile 

Poza mea pentru reteta:
Roddy
Rodica (Roddy) 22 Feb 2015, 00:38

am încercat reteta azi , doar laude si într-adevăr a fost delicios si rapid făcut;) având nevoie de o cantitate mai mica de desert am luat o tava de 18cm, si am proporționat untul si biscuiții la 2/3, in schimb cum a scris Lena la începutul rețetei ca ar fi făcut mai multa crema, nu am schimbat proporția la crema. Deci am avut dublul de crema si a fost cam exagerat, prea greu asa desert ( am in vedere dublul de  crema la baza de mascarpone ) dupa o cina la fel de gustoasa de pe site;) am ornat cu nuca de cocos si topping de zmeura!

oricum Multumesc Lena pentru 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
LicaStar
Lica (LicaStar) 22 Feb 2014, 14:12

Prajitura asta eu am facut-o in stil norvegian, "ostekake" - cum ii zic ei. E traditionala si se serveste aproape la toate serbarile lor. E delicioasa, nu difera la compozitie mai cu nimic de prajitura de aici, doar un pic ingredientele la crema alba. Stratul de deasupra e jeleu, se combina foarte bine. Cand voi fi in tara, voi incerca si varianta asta, sunt sigura ca nu face diferenta la gust. Multumesc, de reteta!

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile