Ingrediente
●
Făină albă calitate superioară
4 linguri
●
Zahăr
6 linguri
4 pentru aluat și 2 pentru mere
●
Praf de copt
0.5 lingurite
●
Mere
4 buc
de mărime medie
●
Coajă de lămâie rasă
0.5 lingurite
opțional
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Se curăță de coajă și sâmburi merele, se dau prin răzătoare. Apoi se scurg bine, se amestecă cu zahăr, coajă de lămâie sau scorțișoară.
Pas 2
Pe o tavă de cuptor se pune hârtie de copt și se întind uniform merele, să acopere toată suprafața.
Pas 3
Acum facem aluatul:
- se separă albușurile de gălbenușuri;
- albușurile se bat spumă tare cu mixerul;
Pas 4
Gălbenușurile se bat spumă, se adauga zahărul (4 linguri) și se mai bat până devin o compoziție albă.
Pas 5
Adăugați făina și praful de copt, amestecați puțin cu mixerul.
Pas 6
Se încorporează atent albușurile în compoziția de mai sus - amestecați ușor.
Pas 7
Turnați aluatul în tavă și îl întindeți peste mere.
Pas 8
Puneți tava pentru 15-20 de minute la cuptor preîncălzit la 200 grade.
Pas 9
Este gata când se rumenește frumos.
Pas 10
Răsturnați rulada pe un prosop de bucătărie, așa ca să vină cu hârtia în sus.
Pas 12
Începeți ușor să rulați prăjitura, cât este încă fierbinte.
Pas 13
O rulați strâns și lăsați să se răcorească.
Pas 14
Taiați atent cu un cuțit, poate fi servită și caldă, dar parcă este mai bună rece, puțin mai pătrunsă.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(7-8 porții)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (18 voturi)