Ingrediente
●
Biscuiti faramaciosi
300 g
eu am luat biscuiti de ciocolata, de la BelVita
●
Crema de branza mascarpone
500 g
sau o branza simpla de vaci, dar cremoasa, moale
●
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
200 ml
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Biscuitii se maruntesc bine sau cu un blender sau prin masina de tocat.
Pas 2
Untul se topeste (eu il pun 1 min la microunde).
Pas 3
Aduagati untul la bicuiti si amestecati bine cu mainile sau o lingura, sa fie o compozitie mai groasa si lipicioasa putin.
Pas 4
Asterneti cu folie alimentara o tava cu borduri inalte care se scot (daca va descurcati sa scoateti prajitura si fara bordurile care se scot atunci folositi o tava rotunda simpla), puneti folie si pe borduri.
Puneti compozitia de mai sus in tava si o presati sa vina uniform pe toata suprafata tavii.
Pas 5
Gelatina se pune in 100ml de apa, apoi se incalzeste bine pana se dizolva complet in apa - aveti grija sa nu fiarba, isi va pierde calitatile de gelifiere.
Pas 6
Smantana dulce se mixeaza bine cu zahar - la mine nu s-a intarit si am lasat-o asa. Bineinteles perfect ar fi sa va iasa o frisca mai tare, dar oricum nu va faceti griji, gelatina le prinde bine.
Apoi adaugati branza mascarpone si amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase.
Pas 7
Apoi adaugati gelatina dizolvata in apa si iarasi amestecati bine cu telul.
Pas 8
Turnati amestecul in tava tapetata cu biscuiti, nivelati si puneti la frigider pana se intareste bine crema.
Cam in 2 ore se intareste daca nu aveti probleme cu gelatina sau frigiderul.
Pas 9
Cand este gata, o scoateti din tava, ornati cum va place si o serviti cu mare placere :)
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(10 portii)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (13 voturi)