Friptura de porc impanata cu usturoi

Nota 5 (9 voturi)
*****

Cu ocazia zilei de azi vreau sa va doresc multa dragoste, sa o pastrati, sa aveti grija de persoana iubita si sa va folositi de orice mic prilej de a o mentine si "inflori"!

Si fiindca toata lumea in aceasta zi gateste ceva ciocolatos eu va propun totusi o friptura care sigur va face orice masa sa fie mai deosebita si festiva. Este simplu de preparat, si plus la toate destul de dietetica (depinde ce fel de carne alegeti).

Usturoiul ii da o nota deosebita, crusta aromata si carnea foarte frageda - adaugati la masa o granitura de legume, orez, cartofi - un vin rosu demisec, si gata cina romantica si usoara.

Ingrediente

Carne de porc
1.5 kg
alegeti sau o bucata de ceafa, sau cotlet sau pulpa
Usturoi
10 buc
10 catei de usturoi
Piper negru
1 lingurite
Sare
1 linguri
Mustar
1 linguri
Pasta de tomate
1 linguri
Sos de soia
4 linguri
Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc)
1 linguri
Eu am folosit - patrunjel, busuioc, coriandru, curry, usturoi si boia dulce. Puneti ierburi care va plac si aveti in casa.

Pasi de urmat

1

Spalati si curatati carnea, pregatiti si usturoiul - il taiati in bucatele lungi, ca sa le puteti impana usor in carne.

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 1
2

Cu un cutit faceti gauri in bucata de carne.

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 2
3

In fiecare gaura puneti cate o bucata de usturoi, aveti grija s-o adanciti cat mai bine, sa ajunga mai in mijlocul carnii.

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 3
4

Continuati pana impanati toata bucata de carne, incercati sa puneti cat mai mult usutroi - sa fie mai aromata friptura.

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 4
5

Puneti carnea intr-o tava acoperita cu folie de aluminiu - lasati folia mai lunga pe margini sa puteti inveli si carnea.

Presarati sare si piper peste carne - frecati bine pe toata partile.

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 5
6

Inveliti bine carnea cu folie, si o dati la cuptor la temperatura - 200- 220 grade pentru 1ora si jumate.

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 6
7

In acest timp faceti un sos cu care vom unge friptura deasupra si ii vom da o crusta colorata si aromata fripturii.

Amestecati mustarul, pasta de rosii, sosul de soia, putina sare si ierburile uscate.

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 7
8

Dupa o ora si jumate, scoateti carnea din cuptor, desfaceti folia - vedeti ca friptura s-a copt/fiert si carnea este aproape gata.

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 8
9

Ungeti carnea deasupra cu sosul preparat - il puneti mai mult, sa fie din abundenta.

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 9
10

Puneti carnea la cuptor pentru inca 30 de minute, sa se rumeneasca si sa se coaca bine.

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 10
11

Dupa ce o scoateti, o mai lasati 10-15 minute sa se racoreasca usor si sa se patrunda.

Apoi o portionati si serviti cu orice garnitura preferata.

Pofta Buna!

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 11
Cantitate: 1 kg (4-5 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Lavi
*****
Lavi (14 February 2011, 11:00)

arata foarte bine!!!!!!!!

aliscami79
aliscami79 (14 February 2011, 11:20)

Foarte tare...sotul meu adora carnea...in general, dar mai ales cea de porc si e mort dupa usturoi. O sa-l dau gata daca-i fac reteta asta. Da' nu stiu cand! Of ma dai gata cu retetele astea, daca mai stau mult pe site-ul tau mor de pofta. 

Elena.M
Elena.M (14 February 2011, 12:51)

Lena,nu am inteles un lucru spre final.Daca desfacem folia sa ungem carnea cu acel sos,apoi infasuram iarasi carnea cu folia de aluminiu???Sau o lasam asa desfacuta ca in imagine si o bagam la cuptor.e super reteta.Abia astept sa o fac.Numai ca 1,5 kg de carne estedestul de mult pt 2 persoane(eu si sotul meu).te pup.te felicit pt reteta.

lena
lena (14 February 2011, 12:55)

Da, carnea nu se mai inveleste in folie dupa ce o ungi cu sos. Dupa mine 1.5 kg este normal, pentru ca dupa coacere carnea se strange mult. Asta daca vrei sa faci si 2 portii pt o urmatoare masa - eu prefer sa fac un pic mai mult, sa nu gatesc imediat dupa cateva ore altceva, sau sa avem pt a 2-a zi.

gabriela29sv
*****
gabriela29sv (14 February 2011, 14:14)

HAPPY VALENTINE'S DAY !!!  Le doresc tuturor gospodinelor care sunt fane LaLena.ro  sa aiba parte de multa dragoste, iar Lenei ii multumesc pentru dragostea care o impartaseste cu noi prin retetele ei minunate....sa fii iubita

Reteta asta e de nota 10 ,ca de obicei

lena
lena (14 February 2011, 15:00)

Multumesc din suflet Gabriela pentru asa cuvinte frumoase!

ionelatl
ionelatl (14 February 2011, 17:40)

 Chiar nu mai stiam ce sa gatesc,cu ce sa l mai impresionez pe sotul meu,multumesc  ca existi,multumim pentru tot si va doresc sa  fiti iubita,

Ellena
Ellena (14 February 2011, 19:40)

Ce bine arata friptura ta Lena! Tu ai venit cu friptura eu voi veni cu desertul!

La fel si tie iti doresc multa dragoste, fericire si numai clipe frumoase alaturi de persoana iubita si de ingerasul tau!

gabriela29sv
gabriela29sv (15 February 2011, 12:58)

Draga Lena, de felul meu nu fac complimente fara sa fie si cazul ...tu chiar meriti cele mai frumoase cuvinte pentru ca depui efortul de a impartasi cu noi tot ce ai tu mai bun  

lena
lena (15 February 2011, 13:01)

Multumesc mult  de tot! Sunt foarte motivante aprecierile voastre si imi dau puteri si indemn sa lucrez si sa postez in continuare

larissa
*****
larissa (15 February 2011, 16:08)

VAI CE BINE ARATA   BRAVO

Mery75
Mery75 (06 March 2011, 18:45)

o fac a doua oara....................e super..................incercati-o, nu veti regreta...........ms LENA...........

*****
SterescuGabriel (31 March 2011, 17:37)

Chiar acuma pregatesc aceasta reteta :) sper sa imi iasa.

raulito79
*****
raulito79 (10 April 2011, 06:31)

hello vreau sa va spun ca ieri am facut si eu aceasta reteta care este o delikatesa o recomand cu caldura super gustoasa brava lena

Nina-Andreea
Nina-Andreea (11 December 2011, 11:32)

Am făcut și eu fripturica asta! Am pus lângă ea niște cartofi cu ardei și boia și castraveți murați.

lilianamunteanu
lilianamunteanu (30 January 2012, 00:21)

Da, e clar ca m-a cucerit. Desi nu sunt o adepta a carnii de porc, reteta asta este extraordinara, carnea se topeste in gura, toate aromele care au patruns-o o fac sa nu ii uiti gustul. La noi a mers cu mamaliga :)

*****
Corina79 (14 November 2012, 10:11)

Foarte buna. Eu am exagerat un pic cu usturoiul dar chiar si asa a iesit ft buna. Si se face si usor.

raluca-ra (27 December 2012, 08:27)

am facut si eu reteta pt masa de craciun ....a  iesit delicioasa:)adaug si o mica poza :D ms mult lena .

*****
gabytza2003ro (19 November 2013, 12:55)

 super..cea mai buna friptura de porc..ever..

Elena gurmi
*****
Elena gurmi (20 November 2013, 21:40)

 Te rog lamureste-ma cum sta treaba cu ierburile uscate , se amesteca cate 1 lingura din fiecare? 

lena
lena (20 November 2013, 22:39)

Nu, se pun de toate la ochi asa ca in total sa fie 1 lingura.

Elena gurmi
Elena gurmi (21 November 2013, 23:17)

 Multumesc frumos pt raspuns

Dienusha (25 November 2013, 21:06)

 Lena, a încercat prietena mea reţeta ta şi a ieşit o nebunie! Mă pregătesc să o încerc şi eu, însă cum e seară şi nu am la dispoziţie atâtea ore, am programat minunea mea personală din cuptor pe mâine dimineaţă. Acum, întrebare: e ok dacă las cotleţelul la  frăgezit peste noapte? Mă gândeam să ung carnea cu iaurt şi să o las în frigider. Nu ştiu unde am citit chestia cu iaurtul, ori aici, ori în altă parte. Dacă e frăgezită carnea, se mai scurtează oare timpul de coacere? Sau să nu risc? :D

Dienusha (25 November 2013, 21:18)

 ...prietena mea fiind gabytza de mai sus :D că acum i-am văzut comentariul.

lena
lena (25 November 2013, 21:24)

Nu se scurteaza cu mult timpul de coacere, mai bine nu te aventura.

Dienusha (26 November 2013, 00:15)

Nici nu m-am! Că n-am mai avut răbdare, prea mă tenta. Am făcut-o întocmai cum spui tu mai sus, minus sos de soia, am uitat de el cu desăvârşire. A ieşit exact cum îmi imaginam: foarte, foarte bună! Mulţumesc! ^_^

daliana (02 April 2014, 19:39)

 Am facut reteta in weekend, foarte bun a iesit, doar ca sunt in dilema trebuia sa iasa asa mai sec ,nu?Nu am avut sos de soia, sa fie din aceasta cauza?

Felicitari Lena, tot ce am facut de pe acest site mi-a iesit foarte bun ,Multumesc :)

 

lena
lena (02 April 2014, 22:04)

Iese sec de obicei daca este o bucata de carne mai slaba si l-ai tinut mai mult la cuptor. Data viitoare micsoreaza timpul sau temperatura cuptorului, adapteaza putin reteta.

*****
mariana iezaru (21 April 2014, 15:15)

 acum am puso la cuptor,sant nerabdatoare sa vad ce va iesi

 

 

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena