Friptura de porc impanata cu usturoi

Cu ocazia zilei de azi vreau sa va doresc multa dragoste, sa o pastrati, sa aveti grija de persoana iubita si sa va folositi de orice mic prilej de a o mentine si "inflori"!

Si fiindca toata lumea in aceasta zi gateste ceva ciocolatos eu va propun totusi o friptura care sigur va face orice masa sa fie mai deosebita si festiva. Este simplu de preparat, si plus la toate destul de dietetica (depinde ce fel de carne alegeti).

Usturoiul ii da o nota deosebita, crusta aromata si carnea foarte frageda - adaugati la masa o granitura de legume, orez, cartofi - un vin rosu demisec, si gata cina romantica si usoara.

Ingrediente

Carne de porc
1.5 kg
alegeti sau o bucata de ceafa, sau cotlet sau pulpa
Usturoi
10 buc
10 catei de usturoi
Piper negru
1 lingurite
Sare
1 linguri
Mustar
1 linguri
Pasta de tomate
1 linguri
Sos de soia
4 linguri
Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc)
1 linguri
Eu am folosit - patrunjel, busuioc, coriandru, curry, usturoi si boia dulce. Puneti ierburi care va plac si aveti in casa.

Pasi de urmat

1

Spalati si curatati carnea, pregatiti si usturoiul - il taiati in bucatele lungi, ca sa le puteti impana usor in carne.

2

Cu un cutit faceti gauri in bucata de carne.

3

In fiecare gaura puneti cate o bucata de usturoi, aveti grija s-o adanciti cat mai bine, sa ajunga mai in mijlocul carnii.

4

Continuati pana impanati toata bucata de carne, incercati sa puneti cat mai mult usutroi - sa fie mai aromata friptura.

5

Puneti carnea intr-o tava acoperita cu folie de aluminiu - lasati folia mai lunga pe margini sa puteti inveli si carnea.

Presarati sare si piper peste carne - frecati bine pe toata partile.

6

Inveliti bine carnea cu folie, si o dati la cuptor la temperatura - 200- 220 grade pentru 1ora si jumate.

7

In acest timp faceti un sos cu care vom unge friptura deasupra si ii vom da o crusta colorata si aromata fripturii.

Amestecati mustarul, pasta de rosii, sosul de soia, putina sare si ierburile uscate.

8

Dupa o ora si jumate, scoateti carnea din cuptor, desfaceti folia - vedeti ca friptura s-a copt/fiert si carnea este aproape gata.

9

Ungeti carnea deasupra cu sosul preparat - il puneti mai mult, sa fie din abundenta.

10

Puneti carnea la cuptor pentru inca 30 de minute, sa se rumeneasca si sa se coaca bine.

11

Dupa ce o scoateti, o mai lasati 10-15 minute sa se racoreasca usor si sa se patrunda.

Apoi o portionati si serviti cu orice garnitura preferata.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (4-5 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (11 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 33

Hori93
Hori (Hori93) 28 nov 2015, 15:15

Am in plan o friptura cu ceafa si cartofi intregi..dar pe langa, o sa fac si aceasta impanata dar cu pulpa.Suna foarte bine reteta.Ca un pont, daca faceti cotlet impanat, puneti si cateva bucati mici de slanina pe langa usturoi. 

Nota mea pentru reteta:
Alina Heering
Alina Heering 17 sep 2014, 19:05

vai ce bunatateeeeeeee

Nota mea pentru reteta:
Alina Heering
Alina Heering 17 sep 2014, 15:48

Sa vedem ce iese,rezultatul mai tarziu :)

raluca-ra
raluca (raluca-ra) 27 dec 2012, 08:27

am facut si eu reteta pt masa de craciun ....a  iesit delicioasa:)adaug si o mica poza :D ms mult lena .

Poza mea pentru reteta:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 30 ian 2012, 00:21

Da, e clar ca m-a cucerit. Desi nu sunt o adepta a carnii de porc, reteta asta este extraordinara, carnea se topeste in gura, toate aromele care au patruns-o o fac sa nu ii uiti gustul. La noi a mers cu mamaliga :)

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 11 dec 2011, 11:32

Am făcut și eu fripturica asta! Am pus lângă ea niște cartofi cu ardei și boia și castraveți murați.

Poza mea pentru reteta:
raulito79
pirvulet (raulito79) 10 apr 2011, 06:31

hello vreau sa va spun ca ieri am facut si eu aceasta reteta care este o delikatesa o recomand cu caldura super gustoasa brava lena

Nota mea pentru reteta:
SterescuGabriel
SterescuGabriel 31 mar 2011, 17:37

Chiar acuma pregatesc aceasta reteta :) sper sa imi iasa.

Nota mea pentru reteta:
larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 15 feb 2011, 16:08

VAI CE BINE ARATA   BRAVO

Nota mea pentru reteta:
gabriela29sv
gabriela29sv 14 feb 2011, 14:14

HAPPY VALENTINE'S DAY !!!  Le doresc tuturor gospodinelor care sunt fane LaLena.ro  sa aiba parte de multa dragoste, iar Lenei ii multumesc pentru dragostea care o impartaseste cu noi prin retetele ei minunate....sa fii iubita

Reteta asta e de nota 10 ,ca de obicei

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile