Prajitura cu cirese

Prajitura cu cirese

Am fost servita saptamana trecuta cu o prajitura delicioasa de cirese si bineinteles am cerut reteta :)

Uimirea mea a fost ca sunt ingredientele foarte simple, prajitura se face repede si este o delicatesa - pufoasa, usoara, frumoasa - chiar v-o recomand cu incredere.

Doamna care mi-a dat reteta (Nicusoara te pup, mai vreau retete de prajituri bune si rapide :) mi-a spus ca este reteta ei de baza si pt alte fructe, pt rulada cu gem - si bineinteles o are de la o alta doamna la care a stat in gazda de vreo 15 -20 de ani - va dati seama cata vechime are reteta :)

Atentie! Ingredientele sunt pt o tava mare de cuptor (de 4 arzatoare), daca vreti mai putin micsorati proportional ingredientele.

Ingrediente

Oua
10 buc
Zahar
10 linguri
Apa
7 linguri
apa trebuie sa fie fierbinte, clocotita
Faina alba calitate superioara
10 linguri
Cirese
1 kg
Amidon alimentar
2 linguri
sau faina
Zahar pudra
2 linguri
optional, pt ornat

Pasi de urmat

Pas 1

Ciresele se curata de samburi si se taie jumatati.

Prajitura cu cirese - Pas 1
Pas 2

Se separa in 2 boluri mari albusurile de galbenusuri.

Prajitura cu cirese - Pas 2
Pas 3

Adaugati cele 10 linguri de zahar la galbenusuri si bateti bine cu mixerul pana se fac spuma alba.

Prajitura cu cirese - Pas 3
Pas 4

Intr-un bol mai mic va pregatiti putina apa clocotota fierbinte si o lingura.

Prajitura cu cirese - Pas 4
Pas 5

Porniti din nou mixerul si pe parcurs ce se bat galbenusurile adaugati una cate una 7 linguri de apa fierbinte - bateti bine dupa fiecare lingura.

Prajitura cu cirese - Pas 5
Pas 6

Apoi separat bateti albusurile spuma - sa treaca testul cu rasturnatul bolului - daca stau bine, sunt gata.

Prajitura cu cirese - Pas 6
Pas 7

Adaugati albusurile la galbenusuri si atent si incet amestecati cu miscari de sus in jos compozitia.

Prajitura cu cirese - Pas 7
Pas 8

Apoi adaugati faina si la fel, foarte incet si atent amestecati tot aluatul - cu miscari de sus in jos.

Si gata, asta-i tot aluatul pt prajitura.

Prajitura cu cirese - Pas 8
Pas 9

La cirese adaugati 2 linguri de amidon sau faina si amestecati - asta ca sa nu lase sucul si culoarea in prajitura.

Prajitura cu cirese - Pas 9
Pas 10

Intr-o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt (optional o puteti unge hartia cu putin ulei sau unt), turnati aluatul, il intindeti uniform pe toata suprafata.

Deasupra puneti ciresele pregatite anterior, distribuiti uniform peste tot.

Prajitura cu cirese - Pas 10
Pas 11

Coaceti prajitura la foc mediu - 180-200 grade, timp de 20 de minute - apoi o mai puteit lasa inca 5-10 minute la un foc mai mic 150-130 grade.

Aveti grija ca se face foarte repede.

Prajitura cu cirese - Pas 11
Pas 12

Apoi o scoateti, lasati sa se raceasca, portionati si serviti ornata cu putin zahar pudra.

Foarte simpla si foarte buna, pacat sa nu o incercati.

Pofta Buna!

Prajitura cu cirese - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (15-20 portii mici si usoare)
Timp de preparare: 25 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (10 voturi)
Colectii: Prajituri, Dulciuri

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Ellena
Elena (Ellena) 05 Jun 2011, 22:39

O prajitura pufoasa si gustoasa de vara! Arata f.bine Lena, mi-ai facut pofta si am zis ca o mai raresc cu dulciurile dar tu esti o "ispita" 

Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 06 Jun 2011, 07:59

arata foarte bine, si este de sezon!

Nota mea pentru reteta:
lyly
liliana (lyly) 06 Jun 2011, 08:47

Fain!!! Sigur o fac

cornelia
cornelia 06 Jun 2011, 10:32

Ca de obicei ne pui la treaba ...nu rezistam tentatiei suntem precum "cainele lui PAVLOV" la retetele tale toate

Nota mea pentru reteta:
Mery75
Mery75 06 Jun 2011, 12:38

SUPER...............

cuta
cuta 06 Jun 2011, 23:49

ARATA FOARTE BINE, AM SA O INCERC SI EU. MULTUMIM.

Nota mea pentru reteta:
danielita
danielita 17 Jun 2011, 19:03

am facut si eu prajitura . a iesit nemaipomenit de buna. felicitari.

daya
daya 22 Jun 2011, 13:42

Am facut si eu a iesit foarte gustoasa dar ciresele sau lasat la fundul prajiturii,iar la tine am vazut ca erau la suprafata de ce oare?

amalia16
Amalia (amalia16) 03 Jul 2011, 11:07

E foarte buna prajitura. Eu am facut-o cu visine, insa visinile nu au ramas la suprafata. Dar si asa tot buna a fost!

Multumim!

Biank
Biank 03 Jul 2011, 15:37

miam miam...............f bine arata si c red k  e si ffff buna la gust.....intrebarea mea e urmatoarea: cum o pot face putin mai dietetica?

lena
Elena (lena) Biank 03 Jul 2011, 21:11

Cel mai dietetik este sa mananci numa cirese Dar, asa nu prea imi dau seama,oricum nu are grasimi (unt,ulei) si este destul de buna.

Biank
Biank 06 Jul 2011, 15:09

buna ziua,  mai am o intrebare ..daca folosesc faina normala de grau are ceva?  acuma am cumparat ciresele si ma pregatesc sa fac prajitura

Renee
Renee 11 Jul 2011, 23:36

Chiar acum se afla in cuptor :D...sper sa iasa buna...yammyy, chiar aveam pofta de o prajitura cu cirese...multumesc pt reteta, chiar este usor de pregatit :)

Renee
Renee 14 Jul 2011, 12:35

A  iesit f buna si foarte pufoasa, doar ca eu am adaugat si putin praf de copt...Prietenii mei au fost foarte incantati, cerandu-mi chiar si reteta...:)

Multumesc Lena pentru reteta!

ica
burlacu ica (ica) 25 Jul 2011, 13:44

buona 

roberta
roberta 13 Apr 2012, 10:17

Mie mi-a iesit inecacioasa nu stiu de ce . am pus si putin praf de copt , acesta sa fie motivul?

Cori
Cori 12 Jun 2012, 00:08

Mmmmm, ce bunatate!!! A fost bataie pe ea. Am facut-o plina de visine. DELICIOASA!

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 11 Jun 2013, 09:25

Iata si prajitura mea super moale si pufoasa! Am facut din 6 oua si am potrivit si celelalte ingrediente (6 linguri de faina, 6 linguri de zahar, 4 linguri de apa, 600 g cirese). Tava a fost una ca cea din poza (cam 32*23 cm). Absolut delicioasa!

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 11 Jun 2013, 09:27

Aici va arat si cateva feliute! Amestecati cu mare rabdare albusurile batute spuma in spuma de galbenusuri cu zahar! Si apoi si faina, tot incet si cu rabdare!

Poza mea pentru reteta:
Draculina969
Draculina969 11 Jun 2013, 18:38

foarte buna prajitura!

sa va spun de ce scufunda fructele: cel mai probabil nu puneti suficienta faina sau nu au fost batute suficient albusurile.

la faina eu le-am pus putin cu varf,iar albusurile le-am batut cu un praf de sare...sper sa va fie de ajutor:)

maria-roxana
maria-roxana 26 Jul 2013, 01:27

doamna Lena Am incercat si eu prajitura dvs. de cirese dar din pacate cei 3 copii ai mei au crezut ca e omleta. ce credeti ca am facut gresit? o fi de la oua? sotul a mancat-o pe asta cu cascaval. m-am simtit jignita. multumesc anticipat

lena
Elena (lena) maria-roxana 26 Jul 2013, 07:53

Vedeti comentariul dinainte - sau nu ati batut bine albusurile, sau ati pus mai putina faina.

maria-roxana
maria-roxana 27 Jul 2013, 01:15

am folosit toate indrumarile, cantitatile si ingredientele ca la carte. sau e de la oua sau nu e buna reteta? am incercat si astazi cu ce a ramas aseara si, la fel doamna Lena

lena
Elena (lena) maria-roxana 27 Jul 2013, 11:53

Sau este de la oua, sau de la reteta(dar daca la cineva a iesit si la cineva nu, cred ca nu reteta este de vina), sau nu este pe gustul vostru - incearca si vezi o textura mai densa a pandispanului, nu pune apa si mai adauga vreo 2-3 linguri de faina in plus, eventual si putin praf de copt.

Nina-Andreea
Nina-Andreea 06 Nov 2013, 15:49

Am făcut prajitură, dar cu bucațele de pere în locul cireșelor! Foarte, foarte pufoasă și bună!

Poza mea pentru reteta:
costi
costi 27 Apr 2014, 17:30

Am icercat si eu, cu visine! O sa va rog sa nu criticati, avand in vedere ca este facuta pentru sotia mea iubita cu ocazia faptului ca astazi este duminica

Oricum, noua ne-a placut (mai ales copiilor)!

Dar am cam avut emotii...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
StefyRizzy
Stefana (StefyRizzy) 18 Jun 2014, 00:34

Buna fetelor!!Aveam pofta astazi de ceva nou,usor de facut si delicios;si bineinteles cu fructe.Avand cirese,mi-am zis ca trebuie sa incerc acest deliciu si asa am si facut.Am intrat pe google si am dat click pe primul link ce mi-a iesit.Si asa am ajuns pe lalena.ro de unde am gasit o adevarata si minunata reteta de prajitura cu cirese.E prima data cand fac asa ceva,si mi-a iesit minunat;am respectat orice pas si cel mai important,am pus multa rabdare si incredere ca va iesi perfect.Nu m-am inselat,mi-a iesit o prajitura extrem de pufoasa,ciresele au ramas la suprafata,nu mi s-a ars,a fost o zi superba si asta datorita tie Lena.Iti multumesc ca reusesti sa ne faci sa fim mai buni !!! Va pup si va imbratisez cu drag 

Poza mea pentru reteta:
StefyRizzy
Stefana (StefyRizzy) 18 Jun 2014, 00:38

Inainte sa intre la cuptor :D Le-am dat pe cirese prin faina cum ai precizat si nu a dat gres.Multumesc ptr sfat!! :*

Poza mea pentru reteta:
AlinAEP
AlinAEP 01 Jun 2015, 19:31

Ma ajutati va rog. 10 oua trebuie ??? Mi se par fam multe

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) AlinAEP 01 Jun 2015, 19:34

Este pt tava mare, de cuptor cu aragaz, puneti jumate si faceti o tava mai mica.

Si de ce ati dat nota daca nu ati incercat reteta?

carmendiana
carmendiana 25 Jun 2015, 00:56

Astăzi am facut aceasta reteta, a iesit excepţională. Mulţumesc Lena. Iti urmaresc site-ul mereu, ai niste retete super, si de fiecare data mi-au iesit super bune.

As vrea un sfat daca se poate. Cum sa fac ca atunci cand scot de la cuptor, blatul/cheful/ tarta sa nu se mai lase la mijloc. Mereu mi se intampla. Sau invers, creste foarte mult pe mijloc si pe margini deloc?

Mulţumesc

Diana

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) carmendiana 29 Jun 2015, 15:12

Aici sunt multe necunscute, cuptorul, vasele, textura aluatului. De multe ori e normal sa se lase putin, depinde de reteta.

roxanabotangenes
roxanabotangenes 05 Jul 2015, 01:09

Am facut-o si pe asta...superrrr ...multumim mult. ..abia ast sa vina sotul acasa ca imi vine sa o mananc toata :***

Nota mea pentru reteta:
CrisCros
CrisCros 04 Feb 2016, 09:50

Praf de copt sau bicarbonat nu se pune?As vrea sa incerc reteta si nu vreau sa gresesc cumva. Multumesc tare mult

lena
Elena (lena) CrisCros 04 Feb 2016, 09:51

Nu trebuie, albusurile batute spuma fac prajitura pufoasa si frageda.

Pitpalac
Pitpalac 26 May 2017, 17:02

E foarte gustoasa! Si ca niciodată nu se simte gust de ou, eu am pus zahăr brun si cred ca de aceea nu a fost destul de dulce prăjitura, dar oricum e delicioasa, si pt ca nu este făina multă e ușoară la gust! Ms!

Sin Elena
Sin Elena 13 Oct 2017, 07:24

Pentru concurs

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
taziana
taziana 24 Jun 2022, 14:21

Foarte gustos și bun, mulțumesc mult!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: