Conopida pane

Nota 5 (5 voturi)
*****

O reteta simpla si foarte buna - mi-a spus cineva ca nici nu si-a dat seama ca este conopida - o fac de mai mult timp si chiar v-o recomand.

Se combina perfect cu Sosul Tzatziki - sunt foarte potrivite texturile si aromele.

Ingrediente

Conopida
1 buc
Faina alba
1 pah
Oua
4 buc
Sare
2 lingurite
Piper negru
0.25 lingurite

Pasi de urmat

1

Conopida se spala si se desface pe bucatele.

Conopida pane - Pas 1
2

Se pun intr-o cratita mai mare, turnati apa si puneti la fiert. Cand incep sa fiarba lasati 10 minute.

Conopida pane - Pas 2
3

Apoi o scurgeti bine de apa, si bine ar fi chiar s-o clatiti cu putina apa rece.

Conopida pane - Pas 3
4

Apoi o puneti intr-un bol, presarati 1 lingurita de sare, putin piper si usor scuturati ca sa se distribuie pe toate bucatile.

Conopida pane - Pas 4
5

Puneti tigaia pe foc sa se incalzeasca cu ulei.

In acest timp bucatile de conopida le treceti prin faina.

Conopida pane - Pas 5
6

Ouale se bat bine cu o furculita, se adauga putina sare si piper.

Dupa ce treceti conopida prin faina o puneti in farfuria cu ou si  intoarceti pe toate partile sa se acopere uniform peste tot cu ou.

Conopida pane - Pas 6
7

Conopida astfel pregatita se pune in tigaia cu ulei incalzite bine.

Conopida pane - Pas 7
8

Rumeniti conopida bine pe toate partile.

Conopida pane - Pas 8
9

Apoi o scoateti pe un prosop de hartie si lasati putin sa se racoreasca.

Conopida pane - Pas 9
10

Se serveste calda cu un sos sau o alta mancare, salata preferata.

Pofta Buna!

Conopida pane - Pas 10
Cantitate: 1 kg (4-5 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 40 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

nicoleta-maria
*****
nicoleta-maria (01 July 2011, 09:38)

 super buna conopida pane,am facuto marti searaiar ieri seara am facut o super mincare,florile de la dovlecel pane,sunt foarte foarte bune

*****
Olga37 (02 July 2011, 00:14)

Hmmm foarte bun,i-mi place foarte mult conopida.  

roxycorina19
*****
roxycorina19 (02 July 2011, 15:12)

 o reteta excelent de buna mai  ales pentru  cine iubeste legumele eu  o mananc de mik si  acum la fel o fac aproape tot timpul  e ffff buna  la fel fac si  eu dovlecei pane clar fara ai  fierbe  dar este o reteta ff buna si  in imaginea de mai  sus am vazut si  sosul tzatziki sosul chiar nul stiam dar promit ca data vitoare cand fac conopida o sa fac si  sosul  arata bine si  cred ca este bun ca orice reteta de pe siteul asta.Nu a fost  o reteta care am incercato de aici  sa nu imi placa desii nu las comentari  la retetele care le fac am o multime de retete facute  si  este una mai  buna ca alta jejeje  o zi buna si multumim de reteta

sechirconatalia (22 July 2011, 17:45)

 

iricami
*****
iricami (14 October 2012, 19:46)

O reteta perfecta pentru un aperitiv rafinat ! Am servit-o cu tzatziki dar si cu un sos de maioneza. Iam, iam...foarte bun! Chiar si pentru cei care nu iubesc excesiv legumele este o reteta simpla si foarte gustoasa !

*****
LIKA4EVER (16 August 2013, 22:30)

 gustos 

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena