Conopida pane

O reteta simpla si foarte buna - mi-a spus cineva ca nici nu si-a dat seama ca este conopida - o fac de mai mult timp si chiar v-o recomand.

Se combina perfect cu Sosul Tzatziki - sunt foarte potrivite texturile si aromele.

Ingrediente

Conopida
1 buc
Faina alba
1 pah
Oua
4 buc
Sare
2 lingurite
Piper negru
0.25 lingurite

Pasi de urmat

1

Conopida se spala si se desface pe bucatele.

2

Se pun intr-o cratita mai mare, turnati apa si puneti la fiert. Cand incep sa fiarba lasati 10 minute.

3

Apoi o scurgeti bine de apa, si bine ar fi chiar s-o clatiti cu putina apa rece.

4

Apoi o puneti intr-un bol, presarati 1 lingurita de sare, putin piper si usor scuturati ca sa se distribuie pe toate bucatile.

5

Puneti tigaia pe foc sa se incalzeasca cu ulei.

In acest timp bucatile de conopida le treceti prin faina.

6

Ouale se bat bine cu o furculita, se adauga putina sare si piper.

Dupa ce treceti conopida prin faina o puneti in farfuria cu ou si  intoarceti pe toate partile sa se acopere uniform peste tot cu ou.

7

Conopida astfel pregatita se pune in tigaia cu ulei incalzite bine.

8

Rumeniti conopida bine pe toate partile.

9

Apoi o scoateti pe un prosop de hartie si lasati putin sa se racoreasca.

10

Se serveste calda cu un sos sau o alta mancare, salata preferata.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (4-5 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 40 min
Publicata:
Nota: 5 (7 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

nicoleta-maria
nicoleta-maria (01 iul 2011, 09:38)

 super buna conopida pane,am facuto marti searaiar ieri seara am facut o super mincare,florile de la dovlecel pane,sunt foarte foarte bune

Olga37 (02 iul 2011, 00:14)

Hmmm foarte bun,i-mi place foarte mult conopida.  

roxycorina19
roxycorina19 (02 iul 2011, 15:12)

 o reteta excelent de buna mai  ales pentru  cine iubeste legumele eu  o mananc de mik si  acum la fel o fac aproape tot timpul  e ffff buna  la fel fac si  eu dovlecei pane clar fara ai  fierbe  dar este o reteta ff buna si  in imaginea de mai  sus am vazut si  sosul tzatziki sosul chiar nul stiam dar promit ca data vitoare cand fac conopida o sa fac si  sosul  arata bine si  cred ca este bun ca orice reteta de pe siteul asta.Nu a fost  o reteta care am incercato de aici  sa nu imi placa desii nu las comentari  la retetele care le fac am o multime de retete facute  si  este una mai  buna ca alta jejeje  o zi buna si multumim de reteta

sechirconatalia (22 iul 2011, 17:45)

 

iricami
iricami (14 oct 2012, 19:46)

O reteta perfecta pentru un aperitiv rafinat ! Am servit-o cu tzatziki dar si cu un sos de maioneza. Iam, iam...foarte bun! Chiar si pentru cei care nu iubesc excesiv legumele este o reteta simpla si foarte gustoasa !

LIKA4EVER (16 aug 2013, 22:30)

 gustos 

tiki
tiki (17 aug 2014, 22:03)

                    Buna. Mi-a mai ramas putina conopida de la cea gratinata si am facut si eu pane .F. buna cu sos,dar rau ca nu te mai poti opri din mancat. Pupici. (poza cam intunecoasa ca am facut-o acuma la lumina becului).

adeia (17 ian 2015, 19:55)
Salut Lena.imi poti spune, te rog ,daca poti folosi si conopida congelata?daca da,cum?merci
lena
lena (17 ian 2015, 20:51)
La fel se foloseste dar nu as recomanda, conopida decongelata are textura mai specifica, nu chiar potrivita pt pae.
adeia (18 ian 2015, 01:02)
Ok,ms de raspuns!
Jenica Cornellius (28 feb 2015, 21:28)

 Rețetă super și gustoasă,soțul spune că seamănă cu pui pane.Iți mulțumesc pentru toate rețetele care imi luminează casa! Jen din Colorado

 

CristiAna Tcaciuc
CristiAna Tcaciuc (11 sep 2015, 01:26)

 E bun de tot ! Imi place conopida caci e vitaminoasa ! Oare nu isi pierde  din vitamine dupa preparare? Oricum am sa mai fac asa fel. Iti multumesc. Lena atita lume iti spune multumesc in fiecare minut cred ca si chiar ma bucura acest fapt, depui atita efort si straduinta ca meriti tot cei mai bun. Esti bravo, esti o femeie exraordinara ! te pupam

lena
lena (11 sep 2015, 13:50)
Multumesc CrstiAna, eu ma bucur mult cand lumea e multumita si ies retetele! Ref la vitamine, da, le pastreaza daca nu pe toate, sigur majoritatea.