Porumb fiert

Porumb fiert

Ma gandeam la inceput ca este o reteta banala, ai pus la fiert cu apa si gata - dar poate totusi cineva nu stie, asa ca lasa sa fie si asta pe site - sper sa va fie util :)

La rubrica de comentarii va astept cu sugestii si metode, tips-urile voastre in fiertul porumbului :)

Ingrediente

Porumb proaspat
8 buc
atatea am pus eu ca sa umplu o oala de 5 litri - voi puneti cat aveti si va place

Pasi de urmat

Pas 1

Porumbul se cumpara obligatoriu cu tot cu frunze. Cand il luati sa desfaceti putin la varf si vedeti sa fie boabele frumoase si fragede - nici prea uscate dar nici prea albe/verzi.

Porumb fiert - Pas 1
Pas 2

Fiecare porumb se curata bine de frunze si "mustati", se taie varfurile care sunt goale(doar ocupa mult loc in cratita).

Porumb fiert - Pas 2
Pas 3

Aranjati porumbul in cratita.

Porumb fiert - Pas 3
Pas 4

Acoperiti cu un rand de frunze si turnati apa ca sa acopere complet porumbul. Pe parcurs ce turnati apa veti observa ca porumbul se ridica, asa ca il tineti putin cu mana, ca sa vedeti corect nivelul apei.

Porumb fiert - Pas 4
Pas 5

Puneti un capac pe cratita si dati drumul la aragaz, cand incepe sa fiarba faceti focul mic si lasati cam o ora si jumate.

Porumb fiert - Pas 5
Pas 6

Dupa acest timp verificati porumbul cu o furculita, daca este inca tare il mai lasati.

Cand s-a facut il lasati asa in apa, acoperit cu capac - daca il scoateti din apa si il lasati descoperit se va usca repede si va fi inecacios.

Porumb fiert - Pas 6
Pas 7

Se servesc calzi, presarati cu sare mai grunjoasa si pentru cine stie - taiati un catel de usturoi in jumate si frecati bine porumbul - veti avea o delicatesa aromata :)

Pofta Buna!

Porumb fiert - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 8 buc (puteti fierbe cate vreti)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (4 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 16

DanaValter176
Dana Valter (DanaValter176) 14 Jul 2017, 20:07

Buna Lena,

Eu am pus anul trecut porumb crud in lada frigorifica si am mancat iarna porumb fiert! Anul acesta voi incerca si cu panuse...ca nuam avut de pus in oala...

IonSiCorinaTone997
Ion Si Corina Tone (IonSiCorinaTone997) 03 Jul 2017, 14:09

Noi am descoperit că este și mai gustos dacă îl ungi cu unt atunci când e fierbinte și apoi pui sare... Dintr-un film american ne-am inspirat....ei sunt mari consumatori...

LaLenaq
LaLenaq 20 Jul 2016, 16:20

Eu il fierb in oala sub presiune pt a scurta timpul (20-25 de minute din momentul inchiderii valvei)!

Deasupra porumbului pun o farfurie ca sa nu se ridice la suprafata!

Nota mea pentru reteta:
Ladybug N
Ladybug N 19 Oct 2013, 13:13

Buna, si eu ador porumbul fiert , dar mai nou , anul asta am aflat ca speciile de porumb dulce pt fiert e destul sa le fierbi doar 15-20 min si este gata. Am experimentat deja, este foarte gustos, si banuiesc ca la fiert se mai pastreaza inca vitamine ceva, deoarece cind fierbem porumbul o ora jumate, nu cred ca mai ramine ceva de folos in el. Incercati si ve-ti vedea, ca intr-adevar porumbul se fierbe foarte repede, doar cel de pe deal, obisnuit,  se fierbe o ora. Cele bune !

Nota mea pentru reteta:
Vali-Mihaela
Vali-Mihaela 11 Jul 2013, 14:18

Se lasa in apa pana se racoreste bine si ajunge la o temperatura la care poate fi servit, dar daca mai ramane vreo portie se scoate din acea apa pentru ca se acreste mai repede asa. Delicios cu sare!

Nota mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 14 Jul 2012, 20:41

Ador porumbul fiert!!! Eu pun doar sare pe el, fără alte „artificii”.

Poza mea pentru reteta:
roxycorina19
roxy (roxycorina19) 26 Jul 2011, 15:40

Buna lena mie mi se pare o reteta foarte practica mai  este o metoda  dupa ce porumbul este fiert adik pe punctul de al manca  se poate unge cu  putina margarina si  presarat  cu  sare este nemaipomenit mie cel putin imi place  am gustat  in spania acum cativa ani si este ffff bun. sper sa incercati  o zii buna tuturor

Nota mea pentru reteta:
Claudia Radu
Claudita (Claudia Radu) 26 Jul 2011, 10:00

Va felicit, chiar daca este o reteta banala, inseamna ca va ganditi la toata lumea, si la cei mici si la cei mari! La fel procedez si eu, a fost ca o verificare, nu stiam insa chestia cu usturoiul o sa incerc!

nusica
nusica 26 Jul 2011, 09:39

Da,cu usturoi nu stiam ,dar nici ca daca-l lasi descoperit devine inecacios si asa este,eu il scoteam pe farfurie ca sa nu-l las in apa in care a fiert si devenea inecacios,dar n-am stiut.

claudia1976
claudia1976 26 Jul 2011, 03:34

Combinatia cu usturoiul n-o stiam...

Arata toate comentariile