Foi de napolitana cu crema de zahar ars si nuci

reteta postata de
Nota 5 (1 voturi)
*****

O prajitura foarte buna, dulce si usor de facut  

Ingrediente

foi de napolitana
3 buc
Zahar
2 pah
Oua
3 buc
Miez de nuca
2 pah
maruntita
Unt
200 g
Stafide
100 g
Esenta de rom
1 linguri

Pasi de urmat

1

Punem zaharul intr-o craticioara pe foc si il topim pana se caramelizeaza putin, dupa care se adauga untul si se amesteca cu grija pana se topeste. Se adauga nuca maruntita, ouale batute, esenta de rom si stafidele si amestecam totul foarte bine pe foc, dupa care se da la o parte si se lasa putin.

Foi de napolitana cu crema de zahar ars si nuci  - Pas 1
2

Crema obtinuta se intinde calda intre foi. La sfarsit se pune o greutate peste ultima foaie si se lasa la racit mai mult timp sau de seara pana dimineata, ca sa se poata taia bine.

Foi de napolitana cu crema de zahar ars si nuci  - Pas 2
3

Dupa acest timp, prajitura se taie frumos in forma de romb sau patrat si se serveste.       

    POFTA  BUNA!   

Foi de napolitana cu crema de zahar ars si nuci  - Pas 3
Cantitate: 1 buc (tava)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

*****
BettyConstantinescu (15 January 2012, 19:16)

Arata bine de tot, mmmm ! De abia astept sa o incercam si noi !

IONUT (15 January 2012, 21:22)

Da, foarte apetisanta si nu-i mare bataie de cap, se face imediat.  Super!  

Madalina01
Madalina01 (27 December 2012, 15:46)

paharul de zahar as vrea sa stiu ce gramaj are :)

Cori
Cori (31 December 2012, 14:00)

Am pus 700 g zahar in total

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena