Gulas de vita

Reteta este din acelea pe care le fac de multi ani, nu am o reteta anume de unde m-am inspirat, doar ce am mai apucat pe parcurs si am adaptat gusturilor si preferintelor noastre. Este una din mancarurile cele mai reusite pe care le fac, foarte apreciata de barbati mai ales :)

Gustul, aroma si textura sunt perfecte, urmati exact pasii si observati cat de simplu este dar cu un rezultat excelent si exemplar.

Important sa alegeti carnea bine, am facut si cu vita, mai nou fac cu vitel(fierbe mai repede), la nevoie mai fac si cu carne de porc, deci va adaptati.

Ingrediente

Carne de vita/manzat
1 kg
aici am folosti vitel
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Morcovi
2 buc
Ceapa alba
2 buc
Pasta de tomate
2 linguri
Frunze de dafin
2 buc
Sare
1 linguri
Piper negru macinat
0.25 lingurite
Boia ardei dulce
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Carnea se spala si se taie cubulete mici/medii - dupa preferinta.

2

Uleiul se incinge in tigaie, se adauga carnea si se amesteca.

3

Se lasa la calit pana se evapora toata apa din carne si aceasta se rumeneste frumos.

4

Acum se adauga morcovii taiati rondele, amestecati si lasati 2 minute.

5

Apoi ceapa taiata bucati medii sau julien - amestecati si mai lasati 5 minute.

6

Si ultima este pasta de tomate - amestecati si mai lasati 2 minute sa fiarba.

7

Turnati apa atat cat sa acopere carnea si legumele, dati focul tare sa fiarba - cand fierbe bine faceti focul mic si lasati oala cu capac deasupra pana se fragezeste carnea. Depinde de care ati luat - poate varia timpul de fierbere de la 40 de minute pana la 2-3 ore chiar. Aici ati putea sa folositi si oala de presiune, daca ati luat vita din aia betonata, important sa fie carnea moale dupa fierbere.

8

Cand carnea este aproape gata adaugati frunza de dafin, piperul, boiaua(puteti sa puneti si iute daca va place) si sarea dupa gust. Amestecati si mai lasati sa fiarba 30 de minute.

9

O serviti calda, cu orice garnitura preferata si cu ceva legume sau muraturi.

Este foarte buna, sigur o sa placa la toata familia.

Pofta Buna!

Cantitate: 1500 g (5-6 portii)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (4 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 19

Melanie
Melanie 27 ian 2015, 11:33

Excelent! Am reușit si de aceasta data! Eu folosesc cu succes in loc de tuci doua tigăi cu capac de la IKEA - una tip wok si una adânca. Se face repede genul acesta  de mâncare.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Katrin
Katrin 06 dec 2014, 23:53

Asa il fac si eu, doar ca eu mai adaug si usturoi spre final, cu 5-6 min inainte de a fi gata. De data asta am servit cu arpacas si mamaliguta. Iar carnita, da, e obligatoriu sa fie de vitelus, din ea iese cel mai bun gulas. 

Poza mea pentru reteta:
glamGirl
glamGirl 28 sep 2014, 21:49

Eu am pus o lingura de miere de albine la final. Pentru ca mi s-a părut cam acru gustul, de la pasta de tomate. Asa a ieșit dulce - acrișor. Noi am servit cu orez alături.

Nota mea pentru reteta:
cely
cely 30 ian 2014, 14:31

Pentru  ca dimineata am ramas in pana de idei ,ce as fi putut prepara azi ,am dat o tura pe site si hopa mi-a sarit gulas-ul in ochi ,asadar nam stat mult pe ganduri si lam si preparat a esit foarte gustos si delicios,multumin lena pt insiratie

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Lianulia
Lianulia 16 mar 2013, 21:36

Foarte bun si simplu de facut! 

Nota mea pentru reteta:
gabrryela
Gabriela Chiriac (gabrryela) 20 apr 2012, 23:03

l-am facut si eu, e super de bun!!! sa ne traiesti si sa mai postezi si alte retete

Poza mea pentru reteta:
Geea
Geea 29 mar 2012, 11:31

Este o mancare delicioasa, mai ales daca folosesti carne de vitel ( este f. fraged).Eu am adaugat si un ardei gras rosu ,iar in loc de pasta de tomate am pus rosii in bulion maruntite. A iesit un deliciu...

Poza mea pentru reteta:
Cori
Cori 26 ian 2012, 20:31

Am facut gulasul si este extraordinar de bun. Delicios!!!    

Poza mea pentru reteta:
Cori
Cori 26 ian 2012, 20:26

Am facut gulasul si este extraordinar de bun. Delicios!!! Atat ca eu i-am facut si niste galusti cu chimen.     

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 17 ian 2012, 14:17

Am făcut și eu, dar cu carne de porc. Poza nu e chiar reușită, în realitate mâncărica arăta mai roșie. E foarte bună!

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile