Gulas de vita

Nota 5 (2 voturi)
*****

     Reteta este din acelea pe care le fac de multi ani, nu am o reteta anume de unde m-am inspirat, doar ce am mai apucat pe parcurs si am adaptat gusturilor si preferintelor noastre. Este una din mancarurile cele mai reusite pe care le fac, foarte apreciata de barbati mai ales :)

Gustul, aroma si textura sunt perfecte, urmati exact pasii si observati cat de simplu este dar cu un rezultat excelent si exemplar.

Important sa alegeti carnea bine, am facut si cu vita, mai nou fac cu vitel(fierbe mai repede), la nevoie mai fac si cu carne de porc, deci va adaptati.

Ingrediente

Carne de vita/manzat
1 kg
aici am folosti vitel
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Morcovi
2 buc
Ceapa alba
2 buc
Pasta de tomate
2 linguri
Frunze de dafin
2 buc
Sare
1 linguri
Piper negru macinat
0.25 lingurite
Boia ardei dulce
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Carnea se spala si se taie cubulete mici/medii - dupa preferinta.

Gulas de vita - Pas 1
2

Uleiul se incinge in tigaie, se adauga carnea si se amesteca.

Gulas de vita - Pas 2
3

Se lasa la calit pana se evapora toata apa din carne si aceasta se rumeneste frumos.

Gulas de vita - Pas 3
4

Acum se adauga morcovii taiati rondele, amestecati si lasati 2 minute.

Gulas de vita - Pas 4
5

Apoi ceapa taiata bucati medii sau julien - amestecati si mai lasati 5 minute.

Gulas de vita - Pas 5
6

Si ultima este pasta de tomate - amestecati si mai lasati 2 minute sa fiarba.

Gulas de vita - Pas 6
7

Turnati apa atat cat sa acopere carnea si legumele, dati focul tare sa fiarba - cand fierbe bine faceti focul mic si lasati oala cu capac deasupra pana se fragezeste carnea. Depinde de care ati luat - poate varia timpul de fierbere de la 40 de minute pana la 2-3 ore chiar. Aici ati putea sa folositi si oala de presiune, daca ati luat vita din aia betonata, important sa fie carnea moale dupa fierbere.

Gulas de vita - Pas 7
8

Cand carnea este aproape gata adaugati frunza de dafin, piperul, boiaua(puteti sa puneti si iute daca va place) si sarea dupa gust. Amestecati si mai lasati sa fiarba 30 de minute.

Gulas de vita - Pas 8
9

O serviti calda, cu orice garnitura preferata si cu ceva legume sau muraturi.

Este foarte buna, sigur o sa placa la toata familia.

Pofta Buna!

Gulas de vita - Pas 9
Cantitate: 1500 g (5-6 portii)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Sorin (12 January 2012, 14:31)

Necesita ceva timp, dar se merita. Este buna si gustoasa!

Mery75
Mery75 (12 January 2012, 15:05)

 Buna, buna.....o sa-i vina randul. Trebuie sa ma tin de tine cu facutul retetelor. Multumesc frumos.

stiuca
stiuca (12 January 2012, 18:17)

nO ASA MAI FETELOR ASTA DA MINCARE ,SI CA GARNITURA LINGA GULAS ,CEVA CARTOFII NATUR,si ca muratura merge un pepene murat .,si las sa fie rau .Problema este ca dureaza ceva timp,dar eu pun totul in cucta,si las cam o ora ,si daca m-ai trebuie ,cind desfac oala o m-ai las pe aragaz,inca ceva timp .TREBUIE neapar INCERCAT ,si gustat .

IONUT (15 January 2012, 21:48)

E, ce idee buna, un gulas nu am mai mancat de mult. Arata foarte bine!!!!!!!!!!

Nina-Andreea
Nina-Andreea (17 January 2012, 14:17)

Am făcut și eu, dar cu carne de porc. Poza nu e chiar reușită, în realitate mâncărica arăta mai roșie. E foarte bună!

Cori
Cori (26 January 2012, 20:26)

Am facut gulasul si este extraordinar de bun. Delicios!!! Atat ca eu i-am facut si niste galusti cu chimen.     

Cori
Cori (26 January 2012, 20:31)

Am facut gulasul si este extraordinar de bun. Delicios!!!    

Geea
Geea (29 March 2012, 11:31)

 Este o mancare delicioasa, mai ales daca folosesti carne de vitel ( este f. fraged).Eu am adaugat si un ardei gras rosu ,iar in loc de pasta de tomate am pus rosii in bulion maruntite. A iesit un deliciu...

stiuca
stiuca (29 March 2012, 12:54)

 Fetelor eu la carnea de vita in general folosesc ca condiment GHIMBIRUL,la plic sau natural ,de care gasesc .Incercati ,si astept recomandarii

gabrryela
gabrryela (20 April 2012, 23:03)

 l-am facut si eu, e super de bun!!! sa ne traiesti si sa mai postezi si alte retete

*****
Lianulia (16 March 2013, 21:36)

 Foarte bun si simplu de facut! 

cely
*****
cely (30 January 2014, 14:31)

Pentru  ca dimineata am ramas in pana de idei ,ce as fi putut prepara azi ,am dat o tura pe site si hopa mi-a sarit gulas-ul in ochi ,asadar nam stat mult pe ganduri si lam si preparat a esit foarte gustos si delicios,multumin lena pt insiratie

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena