Pilaf

Pilaf

Ador pilaful! Aș vrea să vă arăt cum îl prepar eu. De obicei, îl fac fără carne, așa cum l-am făcut și pentru această rețetă. Are un gust fin de orez și de morcovi. E extrem de simplu și de rapid de pregătit.

Ingrediente

Orez - bob rotund
100 g
Morcovi
2 buc
Ceapa galbena
1 buc
mica
Ardei capia rosu
1 buc
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Boia dulce, piper negru, sare
1 lingurita
dupa gust

Pasi de urmat

Pas 1

Pregătim ingredientele: spălăm și curățăm legumele, măsurăm orezul.

Pilaf - Pas 1
Pas 2

Punem orezul într-un vas cu apă rece.

Pilaf - Pas 2
Pas 3

Tăiem mărunt ceapa și ardeiul, morcovii rondele.

Pilaf - Pas 3
Pas 4

Punem pe foc un ibric cu apă.

Pilaf - Pas 4
Pas 5

Punem la călit (într-o cratiță cu ulei) ceapa. Adăugăm și boiaua dulce.

Pilaf - Pas 5
Pas 6

După un minut, adăugăm și ardeiul și morcovii deja tăiați.

Pilaf - Pas 6
Pas 7

Până stau la călit vreo 7-10 minute, mai spălăm și schimbăm apa de pe orez.

Pilaf - Pas 7
Pas 8

Adăugăm puțină apă fierbinte (din ibric) peste legumele călite (de 2-3 ori în decurs de 7-10 minute – să se fiarbă de jumătate morcovii).

Pilaf - Pas 8
Pas 9

Adăugăm orezul peste legumele semi-fierte, adăugăm și sarea, apoi completăm cu apă fierbinte cât să acoperim orezul din cratiță.

Pilaf - Pas 9
Pas 10

Lăsăm totul să fiarbă vreo 18-20 minute, timp în care adăugăm din când în când (atunci când vedem că scade) apă fierbinte.

Pilaf - Pas 10
Pas 11

Verificăm dacă s-a fiert bobul de orez.

Pilaf - Pas 11
Pas 12

Adăugăm piperul, amestecăm și mai lăsăm 1 minut.

Pilaf - Pas 12
Pas 13

Stingem focul și totul e gata. Se poate servi cu ceva carne sau doar cu murături. Poftă bună!

Pilaf - Pas 13

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 300 g (3-4 portii)
Timp de preparare: 50 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 50 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 12

DraguzaCozette710
Draguza Cozette (DraguzaCozette710) 22 Jun 2022, 13:03

Mulțumesc frumos pentru reteta desi o stiam mereu caut sa vad cum o fac si altii asrazi am facut ca dvs a iesit minunat . Eu am bagat si putin la cuptor. Va puuup si inca o data multumim frumos 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Madalina16
Gia Madalina (Madalina16) 01 Dec 2017, 14:50

Desi e prima data cand fac pilaf a iesit foarte bun. Am servit alaturi de muraturi de casa dulci-acrisoare. Am inlocuit uleiul cu apa cu knorr cub vegetal si putin ulei de masline. Va multumim pentru reteta 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Lena.33
Lena.33 29 Mar 2015, 18:56

Foarte simplu de gatit dar foarte gustos. Multumesc! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
popiii96
popiii96 13 Nov 2014, 17:22

Asta e incercarea mea. Nu a iesit chiar cum ma asteptam, dar tinand cont ca e primul pilaf pe care il fac, sunt mandra de el. De asemenea, stiu ca bunica mereu adauga patrunjel, asa ca asta am facut si eu (ii da putin mai multa aroma, si e bun si ca decor) 

Poza mea pentru reteta:
h.oly
h.oly popiii96 17 Nov 2016, 14:06

pentru culoare poti pune boia dulce :*

hanna
hanna 30 Sep 2013, 13:47

rezultatul meu!

 foarte bun pentru zilele de post!

Poza mea pentru reteta:
hanna
hanna 30 Sep 2013, 12:30

si gustos si sanatos,eu acum vreau sa fac!!!

anabalmus
anabalmus 25 Jun 2012, 22:06

Am facut azi pilaf de orez, doar ca am adaugat si o gulie taiata in patru:

Poza mea pentru reteta:
Cori
Cori 18 Jan 2012, 18:13

Foarte bun pilaful cu legume, mai ales in post. Eu am pus si ciuperci ca inlocuiesc cu succes carnea.

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 12 Jan 2012, 21:59

Mulțumesc! Sunt și eu tare bucuroasă că am reușit! Am descoperit care era problema: pozele erau prea mari (sau ceva în genul ăsta)! Acum pot să mă pun pe treabă!

lena
Elena (lena) 12 Jan 2012, 21:39

Bravo Nina! Ce ma bucur ca ai reusit sa pui reteta! Arata foarte bine pilaful, cam asa il facea bunica

Arata toate comentariile