Orez cu rosii si busuioc

Orez cu rosii si busuioc

O reteta buna, destul de usor de facut, care mie imi place si sper sa va placa si voua. Este un orez mai alt fel, gen mancarica. Se poate consuma si asa ca atare, dar si ca garnitura la ... diverse.

Ingrediente

Orez prefiert - bob lung
200 g
(2 pungute)
Ceapa galbena
1 buc
Morcovi
1 buc
Ardei gras
1 buc
Conserva de rosii cuburi
1 buc
Busuioc uscat
1 lingurite
Sare,piper
1 lingurite
Ulei
4 linguri

Pasi de urmat

1

Punem o olicica cu apa si putina sare pe foc, iar atunci cand fierbe punem cele 2 pungute cu orez si le lasam timp de 15 minute sa fiarba.  Intre timp curatam si spalam legumele. Ceapa o tocam marunt, morcovul il dam pe razatoarea mare, iar adeiul gras il taiem cuburi.

2

Intr-o tigaie incinsa punem uleiul, apoi ceapa si o calim putin impreuna cu 3 linguri de apa. Adaugam morcovul, ardeiul gras si le calim impreuna amestecand din cand in cand.

3

Dupa cele 15 minute scotem pungutele de orez si le lasam sa se scurga apa din ele.

4

Taiem pungile, turnam orezul in tigaie si il amestecam cu legumele.

5

Adaugam rosiile cuburi, sarea piperul si busuiocul, amestecam si  dupa 5-10 minute este gata.   

POFTA BUNA! 

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 4 bucati (portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

ElenaBraghi?Slobozeanu977
Elena Slobozeanu (ElenaBraghi?Slobozeanu977) 10 oct 2017, 12:54

Doar atit pot spune mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm (eu am pus busuioc verde si rozmarin verde, si 3 linguri de unt)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: