Pizza simpla de casa

    Este o reteta de pizza simpla, pe care am facut-o cu cele mai simple ingrediente. Voi mai posta si alte retete si combinatii de ingrediente care le voi testa.

Semipreparate

1 buc
Conform retetei de aluat de pizza

Ingrediente

Pasta de tomate
1 linguri
Folositi pasta de tomate de densitate medie, putin lichida.
Ulei de floarea soarelui
4 linguri
Puteti folosi si ulei de masline
Busuioc uscat
1 lingurite
Salam crud-afumat
0.5 kg
Ciuperci conservate
200 g
Masline taiate
200 g
Cascaval clasic
300 g
Rosii
300 g
Ardei Capia
200 g

Instrumente

Tava speciala pentru pizza
Daca folositi alt tip de tava nu garantez rezultat deosebit.

Pasi de urmat

1

Ungeti cu ulei tavile pentru pizza(cantitatea de ingrediente este pentru 2 pizza de 30/32 cm). In acelasi timp puneti cuptorul sa se incalzeasca.

2

Pregatiti toate ingredientele pentru pizza:

- Taiati rondele subtiri salamul

- Scurgeti ciupercile de apa

- Taiati rondele subtiri rosiile

- Taiati felii subtiri ardeiul capia

- Amestecati 2 linguri de pasta de tomate cu 2 linguri de ulei si 1 lingurita de busuioc intr-un bol.

3

Ungeti putin mainile cu ulei si intindeti uniform si usor aluatul pt pizza in tava astfel ca marginile sa fie putin ridicate.

4

Cu o pensula ungeti aluatul cu compozitia de pasta de tomate, ulei si busuioc.

5

Uniform repartizati salamul pe toata suprafata aluatului.

6

Repartizati uniform jumatate din cantitatea de ciuperci si masline deaspura salamului.

7

Se rade cascavalul pe toata suprafata.

8

Deaspura cascavalului se repartizeaza frumos feliile de rosii si ardei capia.

9

Se pune pizza la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute la 200 grade. Se scoate din cuptor cand este putin rumenita, se lasa 5-10 min in tava(se taie mai usor si toate ingredientele se combina mai bine - adica nu cad de pe pizza in timp ce mananci).

Cantitate: 2 buc (de 30/32 cm)
Timp de preparare: 35 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 50 min
Sursa: Improvizatie

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Galia
Galia (19 September 2008, 20:33)

Mmm, ce pizzaa!!!

Am ramas impresionata, o pizza mai reusita n-am mancat niciodata pana acum.

E usor si repede de preparat, recomand tuturor! :) 

igorbt
igorbt (20 September 2008, 09:37)

Ca "degustator oficial" al acestei retete pot sa spun ca a fost delicios. Nu prea gasesti asa pizza reusita in oras :)

alinutza85 (20 January 2009, 23:18)

super bunaaaaaa!!!!mai ales aluatul e foarte deosebit,sincer nu am mai mancat niciosata asa ceva...

FELICITARI inca o data!!!

 

lena
lena (21 January 2009, 11:26)

Multumesc Mult! Da, este chiar fff. buna pizza - am incercat multe retete de aluat, acesta este cel mai bun din cele incercate. Am mai gasit niste retete de aluat foarte laudate, le voi incerca si daca sunt bune le pun pe site.

igorbt
igorbt (28 May 2009, 00:53)

Uhh, mi-e dor de asa o pizza

etinc3lle
etinc3lle (07 August 2009, 17:45)

Doamne, cum arata!!!!!!!!! aici te ingrasi doar privind!!! sunt innebunita dupa pizza!!!

Una
Una (13 August 2009, 02:32)

Ce bine arata....yummy! totusi..."repartizati uniform JUMATATE din cantitatea de ciuperci si masline deasupra salamului"...si cealalta jumatate cand? Scuze intrebarea idioata(?), dar sunt o bucatareasa in devenire si vreau sa imi iasa perfect reteta cand o sa o incerc (cat de curand ). Felicitati pt treaba minunata pe care o faci

lena
lena (13 August 2009, 11:13)

Salut! Cealalta jumatate de ingrediente o repartizezi pe a 2-a pizza, pt ca ingredientele si cantitatea de aluat sunt in reteta pentru 2 pizza de 30/32 de cm. Succes la preparat

denyyssa
denyyssa (07 September 2009, 21:20)

cam ce temperatura are un cuptor normal model mai vechi????nu cred ca ajunge la 200 de grade,ca un cuptor mai performant!!!in cazul acesta ce asa pute face????

lena
lena (07 September 2009, 23:04)

Ajunge cam la 160 grade, poti sa faci ce ai nevoie. Eu am avut si unul vechi, facea mai bine decat asta nou.

 

dynic (25 November 2009, 15:25)

foarte buna.....un aluat excelent de fraged;si toti membrii familiei mele au mancat aceasta pizza; multumim mult........si sa ne fie de bine!!!!!!

LIUBA (25 December 2009, 21:03)

E gustoasa dar lipsestete ceva

lena
lena (25 December 2009, 21:28)

Atunci trebuie neaparat s-o incerci pe aia cu piept de pui si ciuperci

LIUBA (25 December 2009, 22:14)

Da e o idie buna

saravasi (27 May 2010, 15:22)

cred ca e foartr buna azi o  incec si eu si revin cu nota ok?

va multumesc

saravasi (27 May 2010, 15:24)

vvrem sa va intreb u vati pus poza ca si eu as vrea sa imi pun o poza                                            ast rap va multumesc

 

katti (31 July 2010, 13:04)

am facut 3 pizza sii...yammi yamii. astazi mai fac una .mamei ia placut ff mult si ma pune sa-i mai fac ;;)

recomand tuturor ! f gustos

alexandra12 (04 August 2010, 14:14)

yummy ce delicios  as mancao toata

ClaudiaLungu
ClaudiaLungu (02 September 2010, 10:11)

aluatul pentru pizza este din comert?

lena
lena (02 September 2010, 10:43)

Vezi sus, inainte de ingrediente am pus link la Semipreparate - acolo gasesti aluatul meu de pizza, este cel mai bun si preferatul familiei mele. L-am folosit si la aceasta reteta.

doinik
doinik (02 September 2010, 10:43)

Nimic mai simplu, nimic mai gustos

MariaP (02 September 2010, 14:23)

Arata atat de bine, parca-i desenata! Felicitari! Hai ca eu vin cu berea!

claudia1976 (02 September 2010, 21:47)

Eu am uns blatul cu ulei de măsline. I-a dat un gust deosebit. Acum, pizza a devenit micul dejun preferat de toată familia.

CARMENICA
CARMENICA (03 September 2010, 01:49)

La reteta dvs ,eu inlocuiesc drojdia cu praful de copt si adaug un ou! Pizza este nelipsita la mine in familie,mai ales ca baietii mei cand prind pizza aburinda,abia portionata,dau fuga si impart si prietenilor lor!

Lavi
Lavi (03 September 2010, 08:21)

am facut aseara pizza, a iesit buna, numai ca mi s-a ars putin pe fund, din cauza cuptorului.............oricum, blatul a iesit super bun!

iza (04 September 2010, 20:37)

niam niam ce bun ii si la fetita mea ii place tinetio tot asa sunteti cei mai tari

bocsa (04 September 2010, 22:24)

Iese buna si cu felii de paine,inmuiate in lapte, in loc de blat.

amalia80 (14 September 2010, 14:37)

Un truc testat de cativa ani buni: Dupa ce ati scos pizza din cuptor acoperiti-o cu o tava ca si cum i-ati pune capac sau cu o folie de aluminiu. Se moaie un pic blatul si se amesteca foarte bine aromele.

MariaP (14 September 2010, 15:33)

Lavi, cum ti-a iesit blatul, usor crocant sau moale?

Floppy (28 October 2010, 21:23)

Lena, reteta ta este super, blatul este pufos si pur si simplu se topeste in gura. Spor la treaba si sa stii te urmaresc de mult si ai niste retete extraordinare. Asteptam cat mai multe retete noi...

anisoara (01 July 2011, 15:06)

Doamne ce pizza gustoasa mi s-a primit!!!!!sotul a ramas impresionat de calitatile mele culinare si baietelul de 1.7 luni la fel.Mulumesc mult lena pentru reteta!!!! 

Pau Buli
Pau Buli (30 August 2011, 22:29)

In seara asta l-am asteptat pe tatal meu de la lucru cu aceasta pizza grozava si rapidaa :D i-a placut foarte mult. Eu n-am gustat caci sunt la regim dar o voi gusta in curand :D ce vroiam sa spun e ca am facut-o intr-o tava de tarte (fiind singura rotunda pe care o am), care e neteflonata si nu s-a prins deloc aluatul :D a iesit perfect. Multumesc Lena!

Pau Buli
Pau Buli (22 December 2011, 12:06)

 O reusita de fiecare data! 

Nina-Andreea
Nina-Andreea (12 January 2012, 19:58)

 Yuuumyyy! Ce buna e! :D

Cori
Cori (01 March 2012, 15:12)

Oau, ce bine arata!  Am facut si eu una, dar de post asa numai cu legume. A iesit destul de buna

crismi (06 April 2012, 17:14)

Am facut si eu pizza, doar am "umblat "putin la ingrediente ca s-o fac mai sanatoasa, am inlocuit salamul cu bucatele de carne de pui fripte,iar in loc de ciuperci, am pus masline si porumb. Delicioasa.

Dianna (28 May 2012, 16:15)

Nu am respectat aspectul :D si am mai adaugat cateva ingrendiente, si mi.a iesit geniala ! 

anabalmus (15 June 2012, 16:27)

 Imi place pizza! 

Nina-Andreea
Nina-Andreea (15 August 2012, 16:16)

Ar fi fost perfecta daca as mai fi avut rabdare 5-10 minute sa se rumeneasca putin!

Boboc (09 December 2012, 14:32)

 Yammy

Lia1
Lia1 (07 August 2013, 17:02)

Cred ca e cea mai reusita combinatie de ingrediente, echilibrat dozate pt blatul recomandat.

Am scris la blat ca l-am facut din 300 g faina pt tava mea de 27 cm si am proportionat matematic restul de ingrediente. Blatul a iesit numai bun subtirel cum ne place, n-a fost deloc tare a iesit mai bun ca la restaurant :) si nu s-a udat sau sa ramana crud fata de deasupra cum ziceau unii. Am copt-o 25 minute la ultima treapta a obositului meu aragaz, nu stiu cate grade or fi. S-a rumenit numai bine.

In loc de salam am folosit ce am avut in casa, pastrama de pui, in rest am respectat intocmai.

Deci mai buna decat la multe dintre restaurante. ... Si nu se face deloc greu, nimic laborios, puneam mereu cronometrul ca sa nu uit mai mult dospitul si coptul timp in care faceam alte treburi, n-am stat s-o pazesc.

Aaaa si am insotit-o cu o limonada facuta in casa indulcita cu un pic de miere, si un pic de menta prezentata cu felia infipta si etc ca la restaurant :) . Cu apa plata o fac, nu mai stiu cu partial minerala daca mi-ar placea.

Am primit felicitari iar noi iti multumim si pt aceasta reteta.

 

 

 

Lia1
Lia1 (07 August 2013, 17:09)

PS: eu mereu scriu semnul emoticonului care zambeste " :) " dar nu mi-l citeste pt ca vad ca tocmai figura asta de baza iti lipseste din tabloul cu emoticoane.

Poate reusesti sa il adaugi ca sa-ti zambim mai des, nu doar sa ranjim asa

lena
lena (07 August 2013, 19:37)

Sa aveti pofta buna Lia! Ma bucur mult de reusita retetei!

O sa am in vedere chestia cu emoticonul:)

Svetikrotaru1 (15 March 2014, 17:42)

 o reteta de nota 10  

AlinaM (30 May 2014, 17:51)

  Deci sunt mandra!!....:) mi am dat seama ca imi place sa gatesc de cand sunt fana blogului tau.mare multumesc!

 

Atasat dovada!