Mamaliga cu branza, ou si unt

reteta postata de

Cand eram copil, zilele de duminica erau deosebite deoarece doar atunci ne reuneam toata familia si mancam impreuna. Dimineata tata pregatea singura reteta pe care o stia: mamaliguta cu branza, ou si unt. Anul acesta se implinesc 20 de ani de cand nu mai este tata, dar eu inca pastrez traditia acestei retete de duminica dimineata.

Cum sambata am fat o fuga la niste rude de la tara si am venit cu produse proaspete si sanatoase, este momentul perfect pentru un deliciu rustic.

Ingrediente

Apa
1 l
malai
300 g
Sare
1 lingurite
Oua
3 buc
dupa preferinte
branza
200 g
dupa preferinte
Unt
30 g
dupa preferinte

Pasi de urmat

1

Adunam ingredientele.

Eu am avut o telemea proaspata de vaca, iar malaiul era tot de la tara, macinat la moara.

2

Intr-un tuci punem apa la fiert, iar in alt vas punem oualele la fiert.

3

Cand fierbe apa din tuci, punem sarea, apoi incepem sa turnam malaiul in ploaie, amestecand ca sa nu faca cocoloase. Tata amesteca cu un facalet, dar eu am descoperit ca imi iese mai bine daca fac aceasta operatiune cu un tel.

4

Eu obisnuiesc sa las mamaliga sa fiarba la foc mic cam 20 min.

5

Cat fierbe mamaliga pregatesc farfuriile. In fiecare pun branza maruntita, unt si ou. Cantitatile sunt in functie de preferinta fiecaruia.

6

Cand a fiert mamaliga, pun peste ingredientele din farfurie.

7

 Un deliciuuuu 

Cantitate: 2 buc (portii)
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 25 min
Sursa: Tatal meu

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Nina-Andreea
Nina-Andreea (04 April 2012, 21:46)

Am făcut și eu mămăligă! Noi o amestecăm cu brânză telemea, cu unt și cașcaval și lângă punem ou prăjit sau/și carne din borcan/garniță/oală.

Cori
Cori (22 April 2012, 17:42)

Mmmmmm, buna, buna!

anabalmus (30 August 2012, 14:54)

Foarte bun! A papat si fetita mea.