Paste cu sos aromat de rosii si ciuperci

   O reteta simpla, dar micile detalii fac diferenta - sigur o sa placa la toti, chiar si Sofia le-a mancat foarte bine. Ciupercile proaspete le puteti inlocui cu cele din conserva, deasupra mai puteti adauga ceva din branzeturile preferate(in caz ca nu tineti post).

Ingrediente

Ciuperci albe proaspete
500 g
sau din conserva
Ceapa alba
1 buc
Rosii cubulete din conserva de 300g
1 buc
sau 3 rosii tocate marunt
Usturoi (catei)
3 buc
Boia de ardei rosu dulce
2 lingurite
Sare, piper
1 lingurite
dupa gust, puteti adauga si putin busuioc
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Paste
500 g

Pasi de urmat

1

Intr-o tigaie adanca turnati uleiul, adaugati ciupercile spalate si taiate cubulete.

Lasati sa se caleasca bine amestecand periodic.

2

Cand scade apa din ciuperci si incep sa se rumeneasca, adaugati ceapa tocata marunt - lasati 5 minute amestecand periodic.

3

Apoi se adauga rosiile tocate, amestecati si lasati sa fiarba cam 10 minute toata compozitia, nu uitati sa mai amestecati.

4

Tocati marunt usturoiul si il adaugati in sos - mai lasati 5 minute la foc mediu/mic.

5

Asezonati sosul cu boia de ardei, piper, sare - amestecati bine si mai lasati 2-3 minute pe foc.

Si cam atat la sos - mai puteti improviza, dar nu prea mult - multe ingrediente strica, la fel daca ati pune prea putine.

6

Fierbeti pastele conform cu instructiunile de pe pachet - aveti grija sa nu le lasati prea mult.

7

Serviti pastele cu sosul de ciuperci, eventual presarate cu branza/parmezan...

Pofta Buna!

Cantitate: 500 g (4-5 portii)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

cristinutza cristina (23 March 2012, 15:53)

Buna! chiar azi am facut aceasta reteta, pastele sunt superbe! eu le-am servit si cu o salata de cruditati. Am atasat si poza.