Budinca din branza de vaci, la cuptor

      O reteta simpla dar cu rezultate bune - budinca iese moale si foarte fina. Aveti grija aici la branza de vaci sa fie potrivit de uscata si moale - sa nu luati cumva branza cremoasa, s-ar putea sa nu se prinda budinca.

Cantitatile sunt pentru o tava mica - cam de 15 cm diametru, daca nu aveti -  dublati cantitatile sau veti avea o budinca nu tare inalta.

Ingrediente

Branza de vaci
500 g
Gris de grau
2 linguri
Lapte
100 ml
Zahar
4 linguri
Oua
2 buc
Faina
2 linguri
Esenta de vanilie
1 buc
Unt
1 linguri
pentru uns tava

Pasi de urmat

1

Laptele rece il amestecati cu grisul de grau si lasati la o parte 10 minute.

2

In acest timp puneti restul ingredientelor intr-un blender si mixati bine compozitia sa fie foarte fina si moale.

3

Tava pentru budinca se unge cu unt si se presara putin gris.

4

In compozitia de branza adaugati laptele cu gris si mai blendati o data.

5

Turnati acest amestec in tava si nivelati bine.

6

Puneti tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade - pana se rumeneste frumos.

Apoi o scoateti si lasati sa se raceasca.

7

Se intoarce pe un platou/fund si este gata de servit.

Pofta Buna!

Cantitate: 700 g (6-7 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

vik (21 June 2012, 17:49)

Buna Lena..grisul de griu cum pot sal gasesk in Iordaniea ,,, sau pot sa folosesc altceva in loc de gris,,,,,,,,si brinza de vaca aici nu egzista pot sa folosesc brinza de casa adica facuta din lapte,,,,,,am gasit la tine o reteta superba de brinza.
 

lena
lena (21 June 2012, 19:49)

Vik, branza este buna cea de casa, referitor la gris - poate folosesti couscous din ala marunt, seamana mult cu grisul.

natashkaD
natashkaD (25 June 2012, 12:12)

 salutare,vreau sa spun ca tomai am gustat di budina aceasta pentru ca azi mam hotarit si am facuto,este foarte delicioasa,numai ca eu nu am avut gris si am pus cuscus,dar e perfecta si asa,defapt cam toate recetele de aici leam probat este foarte bun  totul,bravo tie lena!!!!!

andi (02 July 2012, 17:45)

 Lena,am folosit branza de vaci Pilos de la Lidl,care este foarte stoarsa si atunci m-am rupt in figuri cu 200 smantana 2o%(200 pt.ca am lucrat cu cantitatile dublate,nu ma incurc cu mostre),am oscilat daca sa contribui personal cu stafide dar am decis sa respect reteta exact.Am tinut-o 60-65 min.deabea s-a maronit putin,am intrat putin in panica,am mai lasat-o 5 min si am stins focul fie ce o fi.Era rumenita frumos dar cand am rasturnat-o.Mi-am dat seama de ce insistai cu blenduitul.A iesit extraordinar de fina,chiar surprinzator.In afara de adaosul de smantana nu merita sa pui alte lucruri(stafide,fructe confiate) si nici sirop sau dulceata deasupra,Se savureaza natur,macar primele 4-5 sarje.5 stele,sarut-mana.

tatinela (20 December 2012, 20:56)

 am facut-o si eu azi,e un deliciu...iar pentru copii e minunata,putina faina,fara grasimi si putin zahar,cum fetita mea e la dieta s numai buna,multimim Lena,esti un ajutor real in bucatarie!!!

tatinela (04 June 2013, 14:14)

 acuma o fac pentru a patra oara,mai tirziu pun si o poza...

TanDi (22 September 2013, 11:15)

Ca tot am stricat ciocolata pt batoane cu branzica, am hotarat branza sa o fac budinca :) Am avut branza ceva mai cremoasa, dar i-am pus cantitate dubla de oua (de prepelita) ca sa fiu sigura ca se prinde. A iesit super-super fina si buuuuuna, fi-mea zice ca e prajitura din zapada. Buuna !

ElenaCahul (01 October 2013, 15:24)

 SUPER reteta!! Multumesc!!! S-a primit minunata!!!! 

Cristina Maria
Cristina Maria (15 May 2014, 22:04)

 Am facut-o astazi, deja s-a terminat. Budinca este foarte fina, un deliciu. Multumim!

viorici (04 November 2014, 20:02)

 Delicioasa si f. simplu de facut! Am facut-o in seara asta, baietelului meu de 1 an si 8 luni i-a placut f. mult, a papat-o cu iaurt facut in casa. Multumim Lena!!