Budinca din branza de vaci, la cuptor

O reteta simpla dar cu rezultate bune - budinca iese moale si foarte fina. Aveti grija aici la branza de vaci sa fie potrivit de uscata si moale - sa nu luati cumva branza cremoasa, s-ar putea sa nu se prinda budinca.

Cantitatile sunt pentru o tava mica - cam de 15 cm diametru, daca nu aveti -  dublati cantitatile sau veti avea o budinca nu tare inalta.

Ingrediente

Branza de vaci
500 g
Gris de grau
2 linguri
Lapte
100 ml
Zahar
4 linguri
Oua
2 buc
Faina
2 linguri
Esenta de vanilie
1 buc
Unt
1 linguri
pentru uns tava

Pasi de urmat

1

Laptele rece il amestecati cu grisul de grau si lasati la o parte 10 minute.

2

In acest timp puneti restul ingredientelor intr-un blender si mixati bine compozitia sa fie foarte fina si moale.

3

Tava pentru budinca se unge cu unt si se presara putin gris.

4

In compozitia de branza adaugati laptele cu gris si mai blendati o data.

5

Turnati acest amestec in tava si nivelati bine.

6

Puneti tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade - pana se rumeneste frumos.

Apoi o scoateti si lasati sa se raceasca.

7

Se intoarce pe un platou/fund si este gata de servit.

Pofta Buna!

Cantitate: 700 g (6-7 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Publicata:
Nota: 5 (6 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 17

IonelaTitirez558
Ionela Titirez (IonelaTitirez558) 22 iun 2016, 18:04

foarte buna reteta, am facut-o de mai multe ori si de fiecare data imi iese minunat!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
SMD373
Sorina (SMD373) 16 iun 2016, 15:39

Lena, merci pt inspiratie! 🌷 Aceasta reteta mi-a iesit perfect👍 Dar as dori sa o prepar si pt baietelul meu, care e alergic la gluten. Spune-mi te rog e suficient sa omit grisul (si respectiv laptele) sau totusi e un ingredient de baza? Te rog mult da-mi un sfat cum as putea sa o adaptez! Merci!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Sorina (SMD373) 16 iun 2016, 16:10

Cu laptele e simplu, se poate inlocui cu oricare lapte vegan -soia, migdale, cocos, etc. Faina la primul pas se poate inlocui cu amidon, si pe urma cu malai grisat.

Olivia Rabb
Olivia Rabb 15 feb 2016, 20:56

Eu pun si putin turmeric- ca sa prinda culoare si rad si coaja unei lamai pentru mirosul ei specific! E deosebita daca pui in compozitie si visine uscate sau...cu acelasi succes, stafide!!

Poza mea pentru reteta:
tasika 07
tasika 07 26 feb 2015, 18:42

Si poza...

Poza mea pentru reteta:
tasika 07
tasika 07 26 feb 2015, 18:35

Extrem de buna...foarte fina!merci pt retete*)

Nota mea pentru reteta:
july
july 12 ian 2015, 13:22

Buna Lena. mi-a iesit super. s-a mancat fffffoarte bine. multumesc pt. reteta. nu stiu de unde ai atatea idei.in general imi ies toate retetele pe care le fac dupa tine.multumesc inca o data. respect.

viorici
viorici 04 nov 2014, 20:02

Delicioasa si f. simplu de facut! Am facut-o in seara asta, baietelului meu de 1 an si 8 luni i-a placut f. mult, a papat-o cu iaurt facut in casa. Multumim Lena!!

Nota mea pentru reteta:
Cristina Maria
Cristina Maria 15 mai 2014, 22:04

Am facut-o astazi, deja s-a terminat. Budinca este foarte fina, un deliciu. Multumim!

Nota mea pentru reteta:
ElenaCahul
ElenaCahul 01 oct 2013, 15:24

SUPER reteta!! Multumesc!!! S-a primit minunata!!!! 

natashkaD
natashkaD 25 iun 2012, 12:12

salutare,vreau sa spun ca tomai am gustat di budina aceasta pentru ca azi mam hotarit si am facuto,este foarte delicioasa,numai ca eu nu am avut gris si am pus cuscus,dar e perfecta si asa,defapt cam toate recetele de aici leam probat este foarte bun  totul,bravo tie lena!!!!!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile