Triunghiuri cu ciocolata si iaurt

Nota 5 (3 voturi)
*****

Planific sa fac aceasta prajitura/chec de cand am vazut-o pe blog-ul Mihaelei - mi-o placut ca nu trebuie multe ingrediente sofisticate si este foarte simplu de preparat. Moderat de dulce, cu aroma de ciocolata, interior umed si moale - un deliciu la cafeaua sau ceaiul de dimineata.

Ingrediente

Unt
150 g
Zahar
125 g
Daca vreti sa fie putin mai dulce puneti 150-170g.
Ciocolata neagra/amaruie
100 g
Iaurt
250 ml
Lapte de vaca
130 ml
Faina alba calitate superioara
2 pah
sau 2 cani
Praf de copt
1 buc
1 pliculet

Pasi de urmat

1

Lasati untul sa se inmoaie la temperatura camerei, dupa care il puneti intr-un bol in care veti face aluatul si adaugati peste el zaharul.

Triunghiuri cu ciocolata si iaurt - Pas 1
2

Cu un mixer se bate untul cu zahar, ca sa se omogenizeze bine.

Triunghiuri cu ciocolata si iaurt - Pas 2
3

Intr-un ceaun sau vas termorezistent topiti ciocolata.

Triunghiuri cu ciocolata si iaurt - Pas 3
4

O adaugati la compozitia de unt si zahar si mixati bine.

Triunghiuri cu ciocolata si iaurt - Pas 4
5

Apoi adaugati iaurtul, amestecati bine cu un tel sau cu mixerul la viteza mica.

Triunghiuri cu ciocolata si iaurt - Pas 5
6

Faina se amesteca cu praful de copt.

Triunghiuri cu ciocolata si iaurt - Pas 6
7

Masurati cu un pahar gradat 130 de ml de lapte si incepeti sa adaugati in 3 runde(in compozitia de ciocolata, iaurt, unt si zahar) : putina faina - amestecati cu telul.

Triunghiuri cu ciocolata si iaurt - Pas 7
8

Apoi 1/3 din lapte, si iar amestecati cu telul.

Repetati procedeul de 3 ori, pana folositi toata faina si laptele.

Triunghiuri cu ciocolata si iaurt - Pas 8
9

Amestecati bine sa nu fie cocoloase, ar trebui sa va iasa un aluat ca cel de chec.

Triunghiuri cu ciocolata si iaurt - Pas 9
10

Intr-o tava de 20/30 asterneti hartie de copt si distribuiti uniform aluatul.

Puneti la cuptor preincalzit cu temperatura medie, aproximativ 30 de min.

Triunghiuri cu ciocolata si iaurt - Pas 10
11

Dupa 30 de min o scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet in tava.

Triunghiuri cu ciocolata si iaurt - Pas 11
12

Dupa ce se raceste, o taiati tringhiuri, presarati zahar pudra si o scoateti pe o farfurie sau platou si savurati cu toata familia :) La textura ar trebui sa fie usor crocanta pe exterior si umeda/moale in interior.

Pofta Buna!

 

Triunghiuri cu ciocolata si iaurt - Pas 12
Cantitate: 1 kg (10-15 bucati)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 20 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

maslinutza (30 January 2010, 18:17)

am facut aceasta reteta si desi nu am deschis cuptorul deloc mi s-a crapat pe deasupra si s-a sfarmat toata prajitura.de ce?

lena
lena (30 January 2010, 19:23)

Prajitura este foarte simpla, cred ca ai gresit ceva la cantitatile ingredientelor. Cand am facut-o nu a fost nici o problema, chiar nu pot sa-mi dau seama unde ai gresit, pot doar sa-ti recomand sa verifici bine daca ai respectat pasii.

TaniaA (10 March 2010, 16:29)

maslinutza, probabil ai folosit mixerul pentru toate etapele. la un moment dat, atunci cand pui iaurtul trebuie sa treci la tel si sa nu mai folosesti deloc mixerul. eu asa am facut si a iesit perfect. s-a faramitat foarte putin cand am taiat.

piticmic (14 May 2010, 14:43)

tava pot sa o ung cu unt si tapetata cu faina ??

lena
lena (14 May 2010, 14:46)

Poti sa incerci daca nu ai hartie de copt, ar fi mai bine s-o tapetezi cu pesmet

piticmic (14 May 2010, 14:55)

Multumesc!!! Imi cer scuze ... daca... intrebarile mele sunt stupide .... dar.... in ale bucatariei sunt incepatoare :) !!! O zi placuta !!!

*****
piticmic (03 September 2010, 14:27)

Sunt deja la a a patra reteta de aici (Ciorba periosare, chec cu ciocolata, prajitura "cremes inteligent") ..... superrrr bune si nu greu de facut cat si timpul de preparare !!!! Eu am fost foarte incantata de aceasta prajitura, am urmat cu atentie toti pasii, din comoditate am folosit tot timpul mixerul, nu s-a crapat la copt !!!!! Dar sotul .... care tot timpul e carcotas .... in sensul ca decat sa incerc ceva nou si sa nu iasa mai bine fac prajiturile cale le stiu si bineinteles care ii plac lui ...a avut ceva de comentat ... ca ii lipseste ceva. Dar nu ii lipseste nimic! ( Eu una .... aseara la ora 23,30 as fi mancat toata prajitura, dar m-am gandit si la restul persoanelor din casa ) Parerea mea e ca .... nu prea am fost incantata de ciocolata amaruie (Poiana) si nici de iaurtul Campina.... O recomand oricarui incepator in ale bucatariei, nu are cum sa nu iasa !!!!!!

*****
amalia80 (09 November 2010, 12:23)

Avand anuntati musafiri si fiind in criza de ingrediente am rasfoit retetele de prajituri si am gasit aceasta reteta super simpla. Sa fiu sincera n-am avut timp/rabdare si am topit untul impreuna cu ciocolata, iar zaharul l-am inlocuit cu miere (un truc sa nu mai mixez mult aluatul pana se topeste zaharul). A iesit super buna si avand musafiri i-am pus glazura de ciocolata de la reteta de tort. I-am dat gata, si ei mie prajitura!

Galia
Galia (22 November 2010, 22:28)

Pentru mine ramane o prajitura pe care trebuie s-o cuceresc, am facut-o in weekend, dar am comis cateva greseli : am pus ingredientele fara sa masor prea bine, ciocolata am ars-o un pic, am pus prea putin zahar si am scos-o prea repede din cuptor. Deci, luati aminte, sa nu faceti ca si mine !!!

Iar eu sunt datoare cu inca un cometariu dupa ce voi face prajitura inca o data

lavly (14 February 2011, 11:28)

Se poate folosi margarina in loc de unt? Daca da, de care imi recomandati?

lena
lena (14 February 2011, 11:32)

Se poate folosi si margarina bineinteles, poti oricare - dar cred ca Rama este mai bunicica.

Geea
Geea (27 March 2012, 22:33)

 Este un chec care trbuie incercat. Are o textura cremoasa si se topeste in gura .Este prima data cand folosesc iaurtul in compozitia de chec. Am inlocuit ciocolata cu cacacoa . Am fost surprinsa cat de bun a iesit. 

Geea
Geea (27 March 2012, 22:37)

 Forma de copt a fost diferita , dar iata si cateva felii de chec :

tatinela (09 December 2012, 13:54)

 putem inlocui o parte din iaurt cu smintina???

lena
lena (09 December 2012, 13:55)

Da.

*****
Lianulia (10 March 2013, 15:16)

 Delicioasa! Datorita retetelor tale incep sa prin curaj in bucatarie. 

cristyana
cristyana (09 April 2013, 09:23)

buna.eu am facut de doua ori reteta de doua ori si a iesit delicioasa de fiecare data,ba chiar a doua oara am folosit margarina unirea.am pus si stafide si a fost minunata.

multumim lena! de cand te-am descoperit am capatat curaj in ale prajiturilor.

Diana Pirtac (27 May 2013, 11:26)

Foarte gustos! O textura deosebita si foarte usor de facut. Multumim pentru reteta.

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena