Chiftele de năut și soia
Foarte important pentru cei care postesc (sau vegetarieni) să aleagă cu grijă alimentele și mâncărurile, să fie o alimentație diversificată și cu nutrienți de bază necesari organismului. Nu o dați numai în fasole, zacuscă și cartofi - merge și asta dar nu pe termen mai lung.
Noi nu ținem postul, dar fiindcă țin neapărat să pun pe site rețete de post, în frigider nu prea am alte produse - și de fiecare dată mă uimește cât de gustos se poate găti vegetarian cu puțină imaginație și informare corectă.
Așa sunt și aceste chiftele, simple, bune și foarte sănătoase - pot fi și doar de năut - soia am avut după o tură de lapte de soia și am folosit-o aici. Le-am servit cu o salată verde și puțină maioneză de post rapidă (în 5 minute) - super bun!
Ingrediente
●
Năut fiert
500 g
sau de la conservă
●
Boabe de soia fierte
200 g
se poate și fără ele
●
Pâine
100 g
eu am pus 2 felii de pâine integrală
●
Sare, piper
1 lingurita
după gust
●
Praf de curry
1 lingurita
plus alte condimente preferate - usturoi, pătrunjel uscat, etc.
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Se pregătesc năutul și soia:
- se înmoaie peste noapte în apă
- apoi se fierb într-o cantitate mai mare de apă, timp de câteva ore, adăugat eventual la năut puțin bicarbonat pentru o fierbere mai rapidă
- se răcesc și se scurg de apa în care au fiert.
Pas 2
Adăugați ceapa și feliile de pâine înmuiate în apă și bine scurse.
Pas 3
Adăugați mirodeniile, sarea și piperul.
Pas 4
Le treceți prin robotul de bucătărie sau prin mașina de tocat.
Pas 5
Va iese așa o pastă, gustați și potriviți de sare/piper dacă mai trebuie.
Aveți grijă întotdeauna să scurgeți bine apa din năut și pâine - să nu fie prea lichidă această compoziție.
Pas 6
Formați chiftele și le aranjați într-o tavă de cuptor - așternută obligatoriu cu hârtie de copt.
Eu am o tavă teflonată bună și nu mai pun hârtie. Am încercat să le fac și la tigaie - nu merge, se rup și nu se fac bine.
Deci, la cuptor cu ele - 200 grade - 30 de minute, să se rumenească bine partea de jos.
Pas 7
Apoi cu ajutorul unei spatule le întoarceți pe partea cealaltă și le mai lăsați 10 minute la cuptor.
Pas 8
Sunt bune de servit calde - să nu fie nici prea fierbinți dar nici reci - atunci au textura și gustul perfect.
Sunt extraordinare și reci în sandwich-uri, cu ceva salată și maioneză de post.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)