Chec cu lămâie
Demult planificam să încerc un chec cu lămâie, acum îmi pare rău că n-am făcut-o mai devreme. O rețetă atât de simplă, ingredientele sunt la îndemână și checul iese absolut minunat. Are aromă și gust acrișor de lămâie, structură poroasă și mătăsoasă, ușor umed - una din cele mai reușite combinații pe care am gustat-o vreodată.
Încercați neapărat, este un chec de nota 20, un mare plus este că în compoziție sunt doar 3 linguri de ulei, deci nu este gras deloc.
Opțional puteți să faceți glazura din suc de lămâie și zahăr pudră (vă explic la ultimul pas) - eu am ornat doar cu zahăr pudră.
Ingrediente
●
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
●
Sare
0.25 lingurite
sau un vârf de cuțit
●
Praf de copt
10 g
adică 1 plic
●
Făină albă calitate superioară
200 g
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Radeți (prin răzătoarea mică) coaja de la cele 2 lămâi și le stoarceți de suc.
Pas 2
Separati albușurile de gălbenușuri în 2 boluri.
Albușurile se bat spumă tare cu mixerul.
Pas 3
Gălbenușurile se bat puțin cu zahăr, apoi adăugați uleiul, coaja de lămâie și sarea - amestecați încă puțin cu mixerul.
Pas 4
Zeama de la cele 2 lămâi se amestecă cu praful de copt și se adaugă peste compoziția de gălbenușuri, mixați ușor.
Pas 5
Acum se adaugă apa și făina, mixați bine să nu fie cocoloașe.
Pas 6
Adăugați albușurile bătute spumă dinainte și amestecați atent și încet cu o spatulă, cu mișcări de sus în jos.
Pas 7
Turnați compoziția într-o tavă de chec așternută cu hârtie de copt.
Pas 8
Se coace timp de 45 de minute la cuptor preîncălzit la 180 grade.
Faceți testul scobitorii, dacă trebuie mai lăsați încă puțin la cuptor.
Pas 9
Lăsați să se răcească complet, apoi ornați cu zahăr pudră sau glazură de lămâie (amestecați sucul de lămâie cu zahăr pudră până iese compoziție albă, dar suficient de lichidă s-o puteți turna peste chec).
Pas 10
Aici am reușit să-i prind culoarea mai reală, aparatul foto nicicum nu-mi arăta galbenul frumos și natural al checului.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (13 voturi)