Chec cu nuca de cocos si ciocolata alba
Un chec foarte aromat si gustos, imediat mi-a atras atentia aceasta combinatie si nu m-a dezamagit deloc. Este foarte fraged cu aroma si gust intens de cocos, plus bucatele mici caramelizate de ciocolata alba in el.
L-am facut de 2 ori, prima data am folosit o marca de ciocolata alba - s-a caramelizat mai mult si si-au schimbat culoarea bucatelele de ciocolata. Ca sa mai testez o data, al 2-lea l-am facut cu alta marca de ciocolata, si-a schimbat putin culoarea ciocolata, dar se simtea mai bine decat prima. Deci recomand sa luati ciocolata alba putin mai de calitate, nu chiar cea mai ieftina.
Cred ca ar merge de pus ceva zmeura, afine sau coacaze in el, pentru culoare si gust mai interesant.
Ingrediente
●
Unt
80 g
unt moale, la temperatura camerei
●
Lapte batut/iaurt/chefir
250 ml
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Praf de copt
10 g
sau 2 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol puneti ouale, zaharul, untul moale, sarea si esenta de vanilie.
Mixati bine compozitia.
Pas 2
Adaugati iaurtul, iarasi amestecati.
Pas 3
Urmatoarea puneti faina, amestecata cu praf de copt, amestecati bine sa nu fie cocoloase.
Pas 4
Si la urma adaugati nuca de cocos si ciocolata alba taiata bucatele(nu foarte mici) - amestecati bine.
Pas 5
Puneti compozitia intr-o tava de chec asternuta cu hartie de copt si coaceti la cuptor preincalzit la 180 grade timp de 50 minute. Faceti testul scobitorii inainte sa-l scoateti din cuptor.
Dupa copt il trageti/scoateti atent din tava, cu tot cu hartia de copt, si lasati sa se raceasca complet, acoperit de preferinta cu un prosop.
Pas 6
Apoi dati la o parte hartia de copt si portionati-l cum va place.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(7-8 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (5 voturi)