Ingrediente
●
Dovleac
400 g
dovleac crud, curățat de coajă și semințe
●
Nucă tăiată mărunt
0.5 pahare
●
Praf de copt
10 g
1 plic
●
Scorțișoară
0.5 lingurite
opțional
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Dovleacul se dă prin răzătoarea măruntă sau îl puneți în robot.
Pas 2
La mine a fost cam așa mărunt.
Pas 3
Ouăle se bat spumă cu zahărul.
Pas 4
Se adaugă dovleacul și uleiul, amestecați.
Pas 5
Apoi puneți făina și praful de copt, amestecați cu un tel să nu fie cocoloașe.
Pas 6
La urmă se adaugă nuci, după preferință puteți adăuga și scorțișoară.
Pas 7
Turnați aluatul în tava așternută cu hârtie de copt, aici am o tavă rotundă de 28 cm diametru.
Pas 8
Se coace la cuptor preîncălzit la 180 grade timp de 35-40 de minute, faceți testul scobitorii.
Pas 9
Opțional puteți orna cu zahăr pudră, când se răcorește o serviți.
Pas 10
Aici varianta cu aluatul turnat în tava mare de aragaz, așternută cu hârtie de copt, se coace mai repede, cam în 20-25 de minute este gata.
Pas 11
Puteți tăia în triunghiuri, la gust sunt ca niște turtă dulce dar un pic mai moale.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
4 (7 voturi)