Prăjitură cu dovleac și nuci

Prăjitură cu dovleac și nuci

Am ajuns să vă arăt și rețeta mea preferată din acest sezon, o prăjitură foarte simplă, rapidă și gustoasă. Demult căutam o rețetă cu dovleac de acest gen, dar să folosesc dovleac crud, nu piure. Se prepară foarte repede, nu are multă grăsime, cu o aromă delicată de dovleac și scorțișoară.

Puteți să faceți și puțin altfel, dacă turnați aluatul în tava mare de aragaz vă ies niște triunghiuri delicioase, vedeți ultima poză de la pași.

Ingrediente

Dovleac
400 g
dovleac crud, curățat de coajă și semințe
Ouă
3 buc
   
Zahăr
300 g
   
Făină albă
300 g
   
Ulei
2 linguri
   
Nucă tăiată mărunt
0.5 pahare
   
Praf de copt
10 g
1 plic
Scorțișoară
0.5 lingurite
opțional

Pași de urmat

Pas 1

Dovleacul se dă prin răzătoarea măruntă sau îl puneți în robot.

Prăjitură cu dovleac și nuci - Pas 1
Pas 2

La mine a fost cam așa mărunt.

Prăjitură cu dovleac și nuci - Pas 2
Pas 3

Ouăle se bat spumă cu zahărul.

Prăjitură cu dovleac și nuci - Pas 3
Pas 4

Se adaugă dovleacul și uleiul, amestecați.

Prăjitură cu dovleac și nuci - Pas 4
Pas 5

Apoi puneți făina și praful de copt, amestecați cu un tel să nu fie cocoloașe.

Prăjitură cu dovleac și nuci - Pas 5
Pas 6

La urmă se adaugă nuci, după preferință puteți adăuga și scorțișoară.

Prăjitură cu dovleac și nuci - Pas 6
Pas 7

Turnați aluatul în tava așternută cu hârtie de copt, aici am o tavă rotundă de 28 cm diametru.

Prăjitură cu dovleac și nuci - Pas 7
Pas 8

Se coace la cuptor preîncălzit la 180 grade timp de 35-40 de minute, faceți testul scobitorii.

Prăjitură cu dovleac și nuci - Pas 8
Pas 9

Opțional puteți orna cu zahăr pudră, când se răcorește o serviți.

Prăjitură cu dovleac și nuci - Pas 9
Pas 10

Aici varianta cu aluatul turnat în tava mare de aragaz, așternută cu hârtie de copt, se coace mai repede, cam în 20-25 de minute este gata.

Prăjitură cu dovleac și nuci - Pas 10
Pas 11

Puteți tăia în triunghiuri, la gust sunt ca niște turtă dulce dar un pic mai moale.

Poftă Bună!

Prăjitură cu dovleac și nuci - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 4 (7 voturi)
Colecții: Prăjituri, Dulciuri

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 26

cora.
cora. 08 Jun 2023, 13:00

Putem inlocui dovleacul cu morcovi,ori cartof dulce ?

lena
Elena (lena) cora. 08 Jun 2023, 15:46

Sigur, se comporta aproximativ la fel.😉

Dia.Si.
Dia.Si. 29 Nov 2021, 09:27

Foarte buna! Am redus zaharul (la jumatate, tot dulce e). Am lasat 30 de minute la 180 de grade. Cred ca si cei carora nu le place dovleacul vor fi incantati de aceasta reteta. Esti in gandurile mele (si bucataria mea) zi de zi Lena! Multumesc!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Dia.Si. 29 Nov 2021, 09:33

Cu drag, multumesc mult si eu pentru mesaj!🤗❤️

AndreeaVornicu949
Andreea Vornicu (AndreeaVornicu949) 28 Mar 2020, 23:04

Nu imi place dovleacul dar aceasta prajitura mi a intrecut asteptarile. Este super aromata si delicioasa. Am inlocuit ouale cu piure de dovleac, dovleacul l am pus pe foc cu 150g de zahar(am vrut sa o fac mai healthy), am adaugat o lingurita de cacao, stafide si nuci in compozitie.

Aveti niste retete de nota 10000

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
stepanenco
stepanenco 11 Dec 2014, 14:32

mi-a iesit de minune prajitura cu dovleac si nuci!!! merci pu reteta, lena!!

Poza mea pentru rețetă:
Camiela J
Camiela J 28 Nov 2014, 15:33

Buna! Am facut si eu aceasta prajiturica si a avut succes!! Aveam nevoie de un desert usor de facut,care sa fie cu dovleac si aceasta mi s-a parut cea mai potrivita!

Am avut un dovleac cu miezul mai deschis la culoare, am pus parca ceva mai multa scortisoara ,miezul de nuca e macinat la tocator si cred ca de aceea nu se vad bucatele de dovleac,ca la tine! Dar e bun.In loc de ulei,am folosit un pic de margarina pentru copt.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Olghina.18
Olghina.18 21 Nov 2014, 20:26

Salut Lena!... si nucile si dovleacul imi plac la nabunie....asa ca nam esitat sa incerc aceatsa areteta.... Am incerca deja de 2 ori respectind exact dosele indicate de tine, numai ca vine o consistenza cam "lichida" , nu asa uscata ca in poza ta. De ce oare? Crezi ca poate fi praful de copt? 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Olghina.18 21 Nov 2014, 21:20

Ar fi de la faina, incearca sa mai pui un pic

Lena-David
Lena Tofan (Lena-David) 20 Nov 2014, 11:50

Buna, Lena! Am mai facut si a doua oara reteta si vreau sa-ti spun ca a iesit genial,nu am reusit sa o scot din cuptor ca sotul a si mincat-o, si m-a rugat sa mai fac una.A fost extraordinara! 

Nota mea pentru rețetă:
Danissimo
Danissimo 13 Nov 2014, 19:27

Nu am avut nuci, dar am tinut neaparat sa fac ceva cu dovleacul din frigider. Am mai adaugat si 5 grame de radacina de ghimbir dat prin razatoare. Am obtinut un deliciu! Nuanta de ghimbir ramane in gura ca un ecou al gustului pronuntat de dovleac.

Merci mult Lena!

Nota mea pentru rețetă:
Doinita2014
Doinita2014 12 Nov 2014, 22:50

foarte buna reteta, cu gust profund si placut de toamna!Bravo Lena, nu incetezi sa ma inspiri!

Nota mea pentru rețetă:
gadimic
gadimic 11 Nov 2014, 11:41

Cum se bat ouale spuma. Si galbenusul si albusul ? Sau separat?

Eu stiam ca doar albusul se bate spuma...

lena
Elena (lena) gadimic 11 Nov 2014, 13:33

Da, se bat spuma si intregi, galbenus cu tot cu albus - nu iese spuma aia tare ca la albusuri dar este o compozitite destul de aerata.

Arată toate comentariile