Prajitura cu cirese si budinca de vanilie

Prajitura cu cirese si budinca de vanilie

Slabiciunea mea sunt retetele cu crema de vanilie si fructe - cum am dat de aceasta reteta nu am ezitat s-o incerc imediat. Este absolut delicioasa, fina, moale, cremoasa, proaspata, aromata - deci as putea s-o laud mult...mai bine s-o incercati singuri :)

Reteta este simpla ca atare, doar sa preparati budinca din timp(sa se mai racoreasca) si sa aveti ciresele(cred ca merge si cu alte fructe) pregatite si samburii scosi.

Ingrediente

Cirese fara samburi
700 g
cred ca merge si cu alte fructe
Budinca de vanilie la plic
1 buc
plus 500ml lapte si 3 linguri de zahar pentru prepararea ei conform instructiunilor de pe plic
Unt
125 g
moale, la temperatura camerei
Zahar
100 g
Oua
2 buc
Faina alba
1 pahar
Praf de copt
2 lingurite
Lapte
160 ml

Pasi de urmat

Pas 1

Preparati budinca conform instructiunilor de pe plic, o lasati la o parte sa se racoreasca - macar o ora.

In acest timp puteti pregati fructele - spalati, scoateti samburii, etc.

Prajitura cu cirese si budinca de vanilie - Pas 1
Pas 2

Apoi preparam aluatul:

- intr-un bol mixati bine untul si zaharul, adaugati ouale pe rand si bateti bine dupa fiecare;

Prajitura cu cirese si budinca de vanilie - Pas 2
Pas 3

- adaugati faina si praful de copt, amestecati bine cu mixerul;

Prajitura cu cirese si budinca de vanilie - Pas 3
Pas 4

- urmeaza laptele - mixati, va iese un aluat ca o smantana mai groasa.

Prajitura cu cirese si budinca de vanilie - Pas 4
Pas 5

Asterneti o tava cu peretii detasabili cu hartie de copt.

Puneti 2/3 din aluat in tava, nivelati pe toata suprafata.

Prajitura cu cirese si budinca de vanilie - Pas 5
Pas 6

Peste aluat puneti ciresele.

Prajitura cu cirese si budinca de vanilie - Pas 6
Pas 7

Urmeaza stratul de budinca, nivelati bine.

Prajitura cu cirese si budinca de vanilie - Pas 7
Pas 8

Si ultimul strat - restul de aluat, neteziti si distribuiti uniform peste budinca.

Prajitura cu cirese si budinca de vanilie - Pas 8
Pas 9

Puneti la cuptor preincalzit la 180 grade pentru 40-50 minute.

Prajitura cu cirese si budinca de vanilie - Pas 9
Pas 10

Cand este gata o scoateti si lasati sa se raceasca complet.

Prajitura cu cirese si budinca de vanilie - Pas 10
Pas 11

Apoi scoatei bordurile de la tava, portionati atent prajitura si serviti cu mare placere!

Bineinteles ca rece este perfecta, se va tine mult mai bine budinca si prajitura va fi mai racoroasa.

Pofta Buna!

Prajitura cu cirese si budinca de vanilie - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)
Colectii: Prajituri, Dulciuri

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 19

Flori Meier
Flori Meier 02 Aug 2015, 00:15

 Cu budinca de ciocolata( n-am avut de vanilie) frisca deasupra, cateva bombonele colorate si  voila... Un tort !! Super bun!!

Poza mea pentru reteta:
luminitamaia
luminitamaia 18 Apr 2015, 16:16

buna ziua, am incercat aceasta prajitura si a iesit extraordinar de buna. este foarte usor de facut si merita incercata. multumesc Lena pentru retetele extraordinare .

Nota mea pentru reteta:
Silvia86
Silvia86 29 Mar 2015, 13:17

Ne spui te rog ce diametru are tava ta?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Silvia86 30 Mar 2015, 14:11

Este o tava cu borduri detasabile de 28cm in diametru.

tiki
tiki 27 Jul 2013, 21:26

Cred ca visinele ar fi fost o alegere mai buna. Ciresele sunt putin "soft".

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Lia1
Lia1 19 Jul 2013, 10:37

Desi fac rar prajituri pt ca nu reusim sa slabim deloc, ieri am gatit aceasta prajitura pt ca se termina sezonul cireselor si era pacat sa n-o incerc.

Felicitari, a iesit foarte buna!

Am tinut cont si de ceea ce s-a scris mai sus si am pus ceva mai mult lapte in budinca pt a o putea intinde mai usor rece si bine am facut pt ca a fost la limita, daca nu mai adaugam lapte nu stiu cum as fi intins-o, poate pe jumate calda cum au mai zis mai sus. Desi forma mea e destul de larga mi-au ramas ceva cirese dar nu-i nimic, mai curat si le congelez si o mai fac alta data.

Noi iumbeam prajiturile cu visine dar uite ca si cu cirese e foarte buna. Bravo si multumim!

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 20 Jun 2013, 23:14

Buna seara. E tarziu,dar mi-am pregatit tot pentru prajitura,ptr. dimineata, dar te-as ruga sa-mi spui cam ce gramaj sa aiba faina? Sunt pahare si pahare. Multumesc si noapte buna.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) tiki 21 Jun 2013, 07:48

Paharul meu are 250ml.

Lianulia
Lianulia 19 Jun 2013, 15:58

E foarte buna si simplu de facut. Ar trebui sa se specifice ca budinca sa nu fie lasata prea mult la rece (cum am facut eu...), ci sa ramana putin lichida. Daca e prea tare, nu se mai intinde usor si nu mai face un strat propriu, ci intra in stratul de dedesubt. 

Nota mea pentru reteta:
DianaG
DianaG 12 Jun 2013, 16:23

Uh, ieri eu deja mi-am alintat sotul cu o asemenea prajitura. Azi repet :)

arissa
arissa 12 Jun 2013, 13:12

sigur o incerc dar cu visine.multumim

Draculina969
Draculina969 12 Jun 2013, 09:37

mamaaaa...saptamana viitoare o fac si pe asta!!!

ieri am facut prajitura cu cirese tip pandispan si clafoutis...

mai am 1700 grame de cirese fara samburi in congelator...am primit de la tara ieri...le-am scos samburii si le-am pus la congelat...stiam eu ca va mai urma ceva:D:D

multumim!!!:*

Arata toate comentariile