Ingrediente
●
Cirese fara samburi
700 g
cred ca merge si cu alte fructe
●
Budinca de vanilie la plic
1 buc
plus 500ml lapte si 3 linguri de zahar pentru prepararea ei conform instructiunilor de pe plic
●
Unt
125 g
moale, la temperatura camerei
●
Praf de copt
2 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Preparati budinca conform instructiunilor de pe plic, o lasati la o parte sa se racoreasca - macar o ora.
In acest timp puteti pregati fructele - spalati, scoateti samburii, etc.
Pas 2
Apoi preparam aluatul:
- intr-un bol mixati bine untul si zaharul, adaugati ouale pe rand si bateti bine dupa fiecare;
Pas 3
- adaugati faina si praful de copt, amestecati bine cu mixerul;
Pas 4
- urmeaza laptele - mixati, va iese un aluat ca o smantana mai groasa.
Pas 5
Asterneti o tava cu peretii detasabili cu hartie de copt.
Puneti 2/3 din aluat in tava, nivelati pe toata suprafata.
Pas 6
Peste aluat puneti ciresele.
Pas 7
Urmeaza stratul de budinca, nivelati bine.
Pas 8
Si ultimul strat - restul de aluat, neteziti si distribuiti uniform peste budinca.
Pas 9
Puneti la cuptor preincalzit la 180 grade pentru 40-50 minute.
Pas 10
Cand este gata o scoateti si lasati sa se raceasca complet.
Pas 11
Apoi scoatei bordurile de la tava, portionati atent prajitura si serviti cu mare placere!
Bineinteles ca rece este perfecta, se va tine mult mai bine budinca si prajitura va fi mai racoroasa.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(8-10 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (5 voturi)