Prăjitură cu cireșe și budincă de vanilie

Prăjitură cu cireșe și budincă de vanilie

Slăbiciunea mea sunt rețetele cu cremă de vanilie și fructe - cum am dat de această rețetă nu am ezitat s-o încerc imediat. Este absolut delicioasă, fină, moale, cremoasă, proaspătă, aromată - deci aș putea s-o laud mult... mai bine s-o încercați singuri :)

Rețeta este simplă ca atare, doar să preparați budinca din timp (să se mai răcorească) și să aveți cireșele (cred că merge și cu alte fructe) pregătite și sâmburii scoși.

Ingrediente

Cireșe fără sâmburi
700 g
cred că merge și cu alte fructe
Budincă de vanilie la plic
1 buc
plus 500 ml lapte și 3 linguri de zahăr pentru prepararea ei conform instrucțiunilor de pe plic
Unt
125 g
moale, la temperatura camerei
Zahăr
100 g
   
Ouă
2 buc
   
Făină albă
1 pahar
   
Praf de copt
2 lingurite
   
Lapte
160 ml
   

Pași de urmat

Pas 1

Preparați budinca conform instrucțiunilor de pe plic, o lăsați la o parte să se răcorească - măcar o oră.

În acest timp puteți pregăti fructele - spălați, scoateți sâmburii, etc.

Prăjitură cu cireșe și budincă de vanilie - Pas 1
Pas 2

Apoi preparăm aluatul:

- într-un bol mixați bine untul și zahărul, adăugați ouăle pe rând și bateți bine după fiecare;

Prăjitură cu cireșe și budincă de vanilie - Pas 2
Pas 3

- adăugați făina și praful de copt, amestecați bine cu mixerul;

Prăjitură cu cireșe și budincă de vanilie - Pas 3
Pas 4

- urmează laptele - mixați, va ieși un aluat ca o smântână mai groasă.

Prăjitură cu cireșe și budincă de vanilie - Pas 4
Pas 5

Așterneți o tavă cu pereții detașabili cu hârtie de copt.

Puneți 2/3 din aluat în tavă, nivelați pe toată suprafața.

Prăjitură cu cireșe și budincă de vanilie - Pas 5
Pas 6

Peste aluat puneți cireșele.

Prăjitură cu cireșe și budincă de vanilie - Pas 6
Pas 7

Urmează stratul de budincă, nivelați bine.

Prăjitură cu cireșe și budincă de vanilie - Pas 7
Pas 8

Și ultimul strat - restul de aluat, neteziți și distribuiți uniform peste budincă.

Prăjitură cu cireșe și budincă de vanilie - Pas 8
Pas 9

Puneți la cuptor preîncălzit la 180 grade pentru 40-50 minute.

Prăjitură cu cireșe și budincă de vanilie - Pas 9
Pas 10

Când este gata o scoateți și lăsați să se răcească complet.

Prăjitură cu cireșe și budincă de vanilie - Pas 10
Pas 11

Apoi scoateți bordurile de la tavă, portionați atent prăjitura și serviți cu mare plăcere!

Bineînțeles că rece este perfectă, se va ține mult mai bine budinca și prăjitura va fi mai răcoroasă.

Poftă Bună!

Prăjitură cu cireșe și budincă de vanilie - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 porții)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (5 voturi)
Colecții: Prăjituri, Dulciuri

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 19

Flori Meier
Flori Meier 02 Aug 2015, 00:15

 Cu budinca de ciocolata( n-am avut de vanilie) frisca deasupra, cateva bombonele colorate si  voila... Un tort !! Super bun!!

Poza mea pentru rețetă:
luminitamaia
luminitamaia 18 Apr 2015, 16:16

buna ziua, am incercat aceasta prajitura si a iesit extraordinar de buna. este foarte usor de facut si merita incercata. multumesc Lena pentru retetele extraordinare .

Nota mea pentru rețetă:
Silvia86
Silvia86 29 Mar 2015, 13:17

Ne spui te rog ce diametru are tava ta?

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Silvia86 30 Mar 2015, 14:11

Este o tava cu borduri detasabile de 28cm in diametru.

tiki
tiki 27 Jul 2013, 21:26

Cred ca visinele ar fi fost o alegere mai buna. Ciresele sunt putin "soft".

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Lia1
Lia1 19 Jul 2013, 10:37

Desi fac rar prajituri pt ca nu reusim sa slabim deloc, ieri am gatit aceasta prajitura pt ca se termina sezonul cireselor si era pacat sa n-o incerc.

Felicitari, a iesit foarte buna!

Am tinut cont si de ceea ce s-a scris mai sus si am pus ceva mai mult lapte in budinca pt a o putea intinde mai usor rece si bine am facut pt ca a fost la limita, daca nu mai adaugam lapte nu stiu cum as fi intins-o, poate pe jumate calda cum au mai zis mai sus. Desi forma mea e destul de larga mi-au ramas ceva cirese dar nu-i nimic, mai curat si le congelez si o mai fac alta data.

Noi iumbeam prajiturile cu visine dar uite ca si cu cirese e foarte buna. Bravo si multumim!

Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 20 Jun 2013, 23:14

Buna seara. E tarziu,dar mi-am pregatit tot pentru prajitura,ptr. dimineata, dar te-as ruga sa-mi spui cam ce gramaj sa aiba faina? Sunt pahare si pahare. Multumesc si noapte buna.

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) tiki 21 Jun 2013, 07:48

Paharul meu are 250ml.

Lianulia
Lianulia 19 Jun 2013, 15:58

E foarte buna si simplu de facut. Ar trebui sa se specifice ca budinca sa nu fie lasata prea mult la rece (cum am facut eu...), ci sa ramana putin lichida. Daca e prea tare, nu se mai intinde usor si nu mai face un strat propriu, ci intra in stratul de dedesubt. 

Nota mea pentru rețetă:
DianaG
DianaG 12 Jun 2013, 16:23

Uh, ieri eu deja mi-am alintat sotul cu o asemenea prajitura. Azi repet :)

arissa
arissa 12 Jun 2013, 13:12

sigur o incerc dar cu visine.multumim

Draculina969
Draculina969 12 Jun 2013, 09:37

mamaaaa...saptamana viitoare o fac si pe asta!!!

ieri am facut prajitura cu cirese tip pandispan si clafoutis...

mai am 1700 grame de cirese fara samburi in congelator...am primit de la tara ieri...le-am scos samburii si le-am pus la congelat...stiam eu ca va mai urma ceva:D:D

multumim!!!:*

Arată toate comentariile