Ingrediente
●
Cireșe fără sâmburi
700 g
cred că merge și cu alte fructe
●
Budincă de vanilie la plic
1 buc
plus 500 ml lapte și 3 linguri de zahăr pentru prepararea ei conform instrucțiunilor de pe plic
●
Unt
125 g
moale, la temperatura camerei
●
Praf de copt
2 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Preparați budinca conform instrucțiunilor de pe plic, o lăsați la o parte să se răcorească - măcar o oră.
În acest timp puteți pregăti fructele - spălați, scoateți sâmburii, etc.
Pas 2
Apoi preparăm aluatul:
- într-un bol mixați bine untul și zahărul, adăugați ouăle pe rând și bateți bine după fiecare;
Pas 3
- adăugați făina și praful de copt, amestecați bine cu mixerul;
Pas 4
- urmează laptele - mixați, va ieși un aluat ca o smântână mai groasă.
Pas 5
Așterneți o tavă cu pereții detașabili cu hârtie de copt.
Puneți 2/3 din aluat în tavă, nivelați pe toată suprafața.
Pas 6
Peste aluat puneți cireșele.
Pas 7
Urmează stratul de budincă, nivelați bine.
Pas 8
Și ultimul strat - restul de aluat, neteziți și distribuiți uniform peste budincă.
Pas 9
Puneți la cuptor preîncălzit la 180 grade pentru 40-50 minute.
Pas 10
Când este gata o scoateți și lăsați să se răcească complet.
Pas 11
Apoi scoateți bordurile de la tavă, portionați atent prăjitura și serviți cu mare plăcere!
Bineînțeles că rece este perfectă, se va ține mult mai bine budinca și prăjitura va fi mai răcoroasă.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(8-10 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (5 voturi)