Blinii-plăcinte cu diverse umpluturi
Super rețetă de plăcinte, deși aluatul este asemănător cu cel de pancakes, un mic detaliu și avem niște plăcinte delicioase, rapide și frumoase. Se gătește cu doar câteva picături de ulei, deci nu sunt uleioase deloc, în plus se pot face cu diverse umpluturi - carne, ciuperci, brânză, cașcaval, mere, dovleac, ananas din conservă mărunțit sau piersici din conservă mărunțite. Deci ce aveți în casă și vă place cel mai mult.
Aici le-am făcut cu piept de pui cu ciuperci și cașcaval ras amestecat cu telemea.
Ingrediente
●
Lapte bătut/iaurt/chefir
500 ml
●
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
●
Zahăr
1 lingura
adăugați zahărul numai dacă le faceți cu umplutură dulce
●
Carne tocată de pui
500 g
●
Ciuperci conservate
1 buc
200g
●
Pătrunjel verde
1 lingura
pătrunjel tocat
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Mai întâi am pregătit umplutura de carne. Am curățat și tăiat mărunt o ceapă și am călit-o în puțin ulei.
Pas 2
Apoi am adăugat carnea tocată, amestecată periodic până se evaporă apa.
Pas 3
Când s-a făcut carnea, cam în 15 min după ce am adăugat-o, punem ciupercile scurse de apă. Amestecați și lăsați încă 10 min.
Pas 4
La final adăugați pătrunjelul tocat și sare cu piper după gust. Stingeți focul și lăsați să se răcorească un pic umplutura.
Pas 5
Acum facem aluatul. Într-un bol mai mare puneți brânza de vaci, ouăle și jumătate din cantitatea de lapte bătut.
Pas 6
Amestecați bine cu mixerul, adăugați sare și zahăr (dacă faceți cu umplutură dulce).
Pas 7
Urmează făina, iarăși amestecați bine cu mixerul să nu fie cocoloașe.
Pas 8
În cealaltă cantitate de lapte bătut adăugați bicarbonatul de sodiu, amestecați bine și turnați în aluat.
Pas 9
Amestecați din nou aluatul, ar trebui să fie de consistența ca la smântână, un pic mai lichidă. Dacă este prea gros puteți să-l mai diluați cu lapte.
Pas 10
Ungeți o tigaie de teflon încinsă cu 1-2 lingurițe de ulei. Turnați un polonic de aluat, când se vede că a început să se coacă, marginile se fac un pic mai rumenite - puneți umplutura în mijloc.
Pas 11
Și ușor cu o paletă de teflon sau lemn îndoiți aluatul, să fie ca un semicerc. Atenție să nu iasă umplutura.
Lăsați 5 min la foc mic pe fiecare parte să se coacă bine.
Pas 12
Aici am făcut o poză cu umplutura de cașcaval și telemea date prin răzătoare.
Pas 13
În așa fel faceți toată cantitatea de aluat cu ce umplutură vă place. Plăcintele le scoateți și lăsați puțin să se răcorească. Sunt foarte bune și calde și reci.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(10 - 12 bucăți)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (8 voturi)