Ingrediente
●
Ulei fără miros
1 pahar
am folosit ulei de sâmburi de struguri, dar puteți pune și de floarea-soarelui
●
Praf de copt
1 buc
1 pliculeț sau 2 lingurițe
●
Esență de vanilie
2 buc
●
Scorțișoară
1 lingurita
●
Făină albă calitate superioară
2 pahare
am pus atât cât să-l fac ca o smântână - deci aveți grijă, dacă este prea lichid aluatul mai adăugați puțină făină
●
Praf de budincă de vanilie
2 buc
2 plicuri - am luat de la dr.oetker acum
●
Lapte de soia
800 ml
Puteți folosi și lapte de orez sau suc de fructe.
●
Ciocolată neagră/amăruie
1 buc
●
Bicarbonat de amoniu
2 lingurite
puteți încerca să faceți și fără el, dar nu știu dacă va fi la fel de poros
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Amestecați bine cu un tel, uleiul, zahărul și apa minerală - până se dizolvă zahărul.
Pas 2
Treceți prin sită făina, pudra de cacao, praful de copt, bicarbonatul de amoniu și scorțișoara.
Pas 3
Adăugați acest amestec la cel lichid, puneți și esența de vanilie - amestecați bine cu un tel să nu fie cocoloașe.
Pas 4
Tăiați o hârtie de copt după metoda de aici. Vă recomand dacă aveți tava cu bordurile care se pot demonta, să tăiați hârtia nu chiar de la margine, să lăsați un pic să iasă pe margini.
Pas 5
Turnați aluatul în tavă și puneți la cuptor, aproximativ 40-50 de min la temperatură medie. Faceți testul scobitorii după acest timp și dacă mai trebuie îl lăsați încă puțin.
Pas 6
După ce este gata lăsați pandispanul să se răcească complet - condiție obligatorie când folosiți bicarbonat de amoniu, acesta se evaporă în tot acest timp. Când este răcit blatul nu mai este cazul să vă faceți griji. Dacă nu vreți să-l folosiți, puteți încerca și fără el, și îmi spuneți cum a fost.
Pas 7
După ce s-a răcit blatul, începeți să faceți crema.
Se pune la fiert laptele de soia, adăugați în el esență de vanilie și amestecați. Sau cumpărați lapte de soia cu vanilie.
Pas 8
Preparați budinca după instrucțiunile de pe plic - puneți zahăr cât scrie acolo sau mai puțin dacă îl vreți mai puțin dulce.
Pas 9
Lăsați pe foc câteva minute până se îngroașă bine budinca. Apoi stingeți focul și lăsați să se răcorească puțin.
Pas 10
Dacă blatul a ieșit mai gros îl tăiați în jumate, să fie 2 foi - dacă vă iese mai subțire nu îl mai tăiați, puneți crema doar deasupra.
Mie mi-a ieșit mai gros și am zis să-l tai, deci am uns cu jumate de cremă prima foaie.
Pas 11
Apoi atent treceți a 2-a foaie peste prima, eu am reușit s-o rup, pentru că este mai fragil pandispanul.
Puneți restul de cremă și întindeți pe toată suprafața.
Pas 12
Bananele le tăiați rondele și ungeți bine pe ambele părți cu suc de lămâie, ca să nu se înnegrească pe tort.
Pas 13
Apoi le aranjați peste cremă.
Pas 14
Topiți ciocolata la baie de aburi sau 2-3 minute la microunde.
Pas 15
Cu o lingură turnați haotic ciocolata peste banane. Puneți apoi tortul la frigider pentru câteva ore.
Pas 16
Aici aveți și o secțiune - am zis că asta merită să fie poza de prezentare. Se vede perfect structura blatului și cred că reprezintă clar gustul tortului.
Puteți să faceți crema și cu lapte de vacă, sau orice altă cremă vă place - tot va fi f.bun, în budincă puteți adăuga și un pic de unt.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(10 felii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (11 voturi)